Måtte slite for poengene
(14.04.11) Et redusert mannskap måtte slite for å få med seg poengene. Det smakte derfor ekstra godt med tre nye poeng og tabelltopp.
MIL tok føringen etter 65 minutter, men Vaulen svarte kjapt. Halil Husics innlegg fra kant ble fomlet inn av keeper. Noen rapporterte forøvrig dette som selvmål. Så like etter ble Gaute Schei matchvinner etter en flott avslutning.
MIDTBYGDEN
1–2
Rune Harestad
65 min

68 min Halil Husic

73 min Gaute Schei (Husvæg)
14. april – Tau stadion Tilskuere: 63 – Serie – Dommer: Rune Bertelsen (Sviland)

15. Ronny Hauge

Vaulen manglet Gjellestad, Eilertsen, Søraas, Christiansen, Eike, A Idsø, T Idsø og Meling med skader. Landsnes, Lyse og Falnes hadde meldt forfall. Gode nyheter var at Halil Husic overraskende var tilbake igjen etter å ikke ha fullført en trening på en måned. Sven Ole Høvring var også oppnevnt på benken tross skadeproblemer.
Vaulen (4–4–2): Ørjan Olsen – Knut Foldøy, Stian Lima, Daniel Vatland, Eirik Mæland – Halil Husic, Eivind Staurland, David Møller, Christer Husvæg – Gaute Schei, Henrik Jelsa.
KAMPEN
I følge oppmann Christian Tollefsen hadde Vaulen blitt enige om å slå mye langt opp mot Gaute Schei på den svært dårlige gressmatten.
Han skulle så holde på ballen og bruke kantene, samt eventuelt få støtte av midtbanen.
Innledningen på kampen var forsiktig fra begge lag med mange dueller på midten.
Vaulen kom etter hvert til en rekke sjanser, men det ville seg ikke. Blant annet hadde Henrik Jelsa en fem-seks muligheter hvorav en i stolpen, mens Daniel Vatland hadde et skudd i tverrleggeren fra 45 cm. Knut Foldøy hadde en heading som ble reddet på strek midtveis i 1. omgang.
Vaulen startet andre omgang best, men fikk ikke hull på den berømte byllen.
Rune Harestad ga MIL ledelsen på noe som kan beskrives som en forsvarstabbe av Vaulen etter 65 minutter.
Vaulen skulle svare få minutter senere.
Halil Husics utligning var i grunnen et mislykket innlegg, som ble til en frekkis som overrumplet keeper.
Halil var forøvrig dagens mann mot Midtbygden. Han ser nesten ut som Gunnar Aase i stilen med det flotte drivet sitt.
Etter å ha vært ute den siste måneden stilte han opp da Øystein Berge Gjellestad måtte kaste inn håndkleet for kneproblemer.
På sin kant jobbet han utrettelig. Hadde fine innlegg og det viktige 1-1 målet.
DAGENS MANN: Halil Husic imponerte i sin offisielle debut for Vaulen.

Seiersmålet var en perle. Et lekkert innlegg fra Christer Husvæg ble møtt med en delikat volley fra en målkåt Gaute Schei.
Espen Nilsen Gjøsund kom inn for Knut Foldøy som slo opp strekken etter 70 minutter. Dermed rokkerte man om på laget slik at Lima ble back, Staurland stopper og Nilsen Gjøsund sentral midtbane.
Vegard Aas kom inn for Halil Husic fem minutter før slutt. Vegard hadde en stor sjanse på et corner, men forsøket ble reddet på strek.
MIL hadde også sine sjanser og kunne fått med seg et poeng da de var farlig frempå mot slutten. Det var dårlig av Vaulen å ikke klare å drepe kampen.
Spillerne kjempet allikevel knallhardt. Knut og Halil brukte vel nærmere dusinet med isposer i dag etter kampen. Det viser styrke at vi kan vinne kamper selv når elleve sentrale spillere er ute med skader.
Les mer om kampen på MIL sine nettsider her!