Opplivningen i gang
(14.05.15) Med en enorm innsats i bunn kom endelig Vaulens første seier. Hele 5-2 vant man mot Vard 2. Dermed scoret man flere mål i denne kampen enn på de fem første serierundene.
Dagens Beachboy ble Ole Wick Henriksen som får en Gullvask av Statoil Hinna.

VILJE: Fredrik Stray Tjaum var en av mange med stor vilje i dag. Det ga tre poeng! Bilder fra kampen her!
5–2
VARD HAUGESUND 2

10 min Christian Alstad
Lennox Kanu 11 min
Ole Wick Henriksen (Kanu)
36 min

53 min George Onasaka
Lennox Kanu (Natland)
57 min
Ole Wick Henriksen (Khar)
72 min
Fredrik Stray Tjaum (straffe)
80 min
14. mai – Vaulenbanen Tilskuere: 55 – Serie – Dommer: S Paulsen (Austrått)

23. Jon Nessa

Marius Fossmark kom inn for Australia-fareren Erlend Mohus. Samtidig rokkerte man om på posisjonene til Bergum, Jonevret og Khar.
Emir Hopovac, Daniel Hadland, Anders Idsø og Jørgen Helland fremdeles ute hos Vaulen som hadde kalt inn ringrevene Thomas Idsø og Jon Nessa.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz Ørjan Bergum, Marius Fossmark, Fredrik Stray Tjaum, Vegard Natland – Ingvald Sandvik Halgunset, Jimmy Jonevret – Ole Wick Henriksen, Harald Eidhamar, Ceu Lian Khar – Lennox Kanu.
Vard Haugesund 2 med et ungt lag og Vaulen så sjansene før avspark, men det var noe nervøst over starten. Vard hadde to kjappe cornere etter fem minutter hvor dem først var nær ved å styre inn før Sixten Jensen blåste forsøk to over.
Nesten et være eller ikke være for Vaulen som slet med å komme i gang. Vard 2 tok da også ledelsen etter 10 minutter da Christian Alstad kriget inn et corner på andre stolpe.
Minuttet senere stod det 1-1. Jimmy Jonevrets corner fra venstre ble slått inn dypt til Lennox Kanu. Første forsøket ble blokket, men samme mann fikk ballen tilbake, dro seg litt innover før han trillet inn utligningsmålet!
Vaulens nye spiss som egentlig hadde lagt opp har startet å finne formen. Etter kvarteret slo han nydelig gjennom Harald Eidhamar som måtte nøye seg med et corner det ikke ble noe ut av.
Strandguttene hadde slått på bryteren. Ole Wick Henriksen sendte avgårde en suser fra drøye 30 meter som keeper fikk store problemer på. I det 17. minutt var det Ingvald Sandvik Halgunsets tur, kortere hold og igjen nektet Michael Lie i Vard-buret Vaulen å ta ledelsen. Nå høstet Vaulen applaus fra publikum som koste seg i sola med fint Vaulen-spill.
Ole Wick Henriksen spilte kanskje sin beste kamp i oransj denne ettermiddagen. Etter 20 minutter kom det en ny suser, denne gangen gikk skuddet like utenfor høyre vinkel.
Wick Henriksen lekte seg på høyre og fikk corner som ledet til nok et corner hvor Marius Fossmark klinket ballen like utenfor i det 26. minutt.
Vard 2 stod så oppe med mange folk og pushet på etter et corner etter 33 minutter. Vaulen overtok og kunne kontre ved Ceu Lian Khar som fant Lennox Kanu i den venstre kanalen, men skuddet gikk i kroppen på en utrusende keeper.
Så et enormt jubelbrus på Vaulenbanen da Vaulen fortjent tok ledelsen etter 36 minutter. For en goal det var! Ole Wick Henriksen førte frem, slo flatt opp på Lennox Kanu som sterkt fikk lagt tilside for Ole som kom fossende etter og kontrollert plasserte lavt under keeper fra 20 meter til 2-1.

Jimmy Jonevrets volleyforsøk etter 38 minutter var ikke ueffent og ble gitt til corner. Marius Fossmark ble her blåst av inne i feltet for klatring på en blå rygg.
Ingvald Sandvik Halgunset la tilbake til Vegard Natland som klarerte rett i en Vard-spiller. Bortelaget kom stormende inn langs kortlinjen før Fredrik Stray Tjaum kom som en dampveivals og fikk taklet ut til corner. Stakkars Vard-spilleren som ble liggende i store smerter! Men for en tenning av Vaulen som trykket til i duellene.
Vaulen kunne dermed gå til pause med en ledelse for første gang i år.

Vaulen var uforandret etter pause, mens Vard foretok seg ett bytte.
Jimmy Jonevret skled så gjennom alt og alle, men skuddet var av det svake slaget. Vards gode George Onasaka vartet så opp med et akrobatisk brassespark som gikk rett på keeper Eric Ordaz i det 48. minutt.
Frispark fra høyre for Vard 2 etter 53 minutter. Ballen ble slått inn og det ble masse klabb og babb i feltet før George Onasaka fikk kriget den inn over streken. Vaulen mente det skjedde noen uregelmessigheter i feltet og protesterte høylytt. Marius Fossmark fikk dermed gult kort.
Skulle det rakne for Vaulen? Nei! For etter 57 minutter gikk man opp til 3-2. Jimmy Jonevret slo en flott diagonalpasning mot Ceu Lian Khar på venstre. Etter litt om og men var det vel Vegard Natland som slo inn til Lennox Kanu som ble tomålsscorer!

Vegard Natland kom så i dommerens bok etter 67 minutter. Før Audrius Mirauskas kom inn for Jimmy Jonevret like etter. Litaueren tok venstrekanten, mens Ceu Lian Khar gikk inn sentralt.
Vard presset på og hadde noen spe forsøk som etter 70 minutter da Helge Mehammer skjøt hardt, men Ordaz var kjapt med nede til sin venstre.
Vaulen økte til 4-2 etter 72 minutter. Audrius Mirauskas og Ceu Lian Khar gjorde jobben på venstre. Man førte innover før man slapp den over på høyre hvor Ole Wick Henriksen fikk god tid. Han gjorde det enkelt og dermed hadde Vaulen scoret like mange mål i denne kampen som tidligere i serien.

Ceu Lian Khar var en kort tur ut av banen for behandling før han var klar igjen.
Ingvald Sandvik Halgunset slo så en stikker til Lennox Kanu som utvilsomt ble felt i boksen. Fredrik Stray Tjaum ble beordret av Bo Andersen til å ta den. Fra 11 meter satte han ballen inn nede til venstre. Dermed 5-2 ledelse med ti minutter igjen å spille.
Helge Ringdal kom så inn for Ole Wick Henriksen i et direkte bytte på høyrekanten.
Vard hadde et par kjappe cornere etter 85 minutter.
Veteran Thomas Idsø kom så inn til sin A-kamp nummer 348 for Vaulen da han erstattet Harald Eidhamar med tre minutter igjen.
Vard 2 hadde et pent veggspill på kanten av boksen etter 89 minutter. Dan Ruben Svendsen burde ha redusert, men skjøt rett på keeper Eric Ordaz.
Tre minutter ble lagt til og Vard kom nærmest, men Eric Ordaz leverte en solid redning på tampen slik at det ble 5-2 seier.