Valset over Randaberg
(14.10.16) Vaulen med sjansebonanza mot et svak Randaberg 2-lag.
6-0 var allikevel ikke nok da Midtbygdens IL vant 2-1 borte mot Jarl. Dermed er Tau-klubben seriemestre på målforskjell.

1. Midtbygden 22 +36 45
2. Vaulen 22 +28 45

SISTE KAMP: Verdig punktum for Bo Andersen med 6-0 i sin siste kamp. Dansken fikk blomster før avspark.
6–0
RANDABERG 2
Tony Tran (Monsen)
21 min

Alexander Surdal Nilsen (Wick)
35 min
Ole Wick Henriksen (Monsen)
64 min
Vegard Natland (Mirauskas)
88 min
Alexander Surdal Nilsen (Monsen)
91 min
Espen Sivertsen (Vatland)
92 min
14. oktober – Vaulenbanen Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: JE Timm (Havdur)

12. Sander Thaule

Fredrik Stray Tjaum var suspendert etter utvisningen sist. Ellers skadefritt og man kunne starte med det samme mannskapet for fjerde gang på rad.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Kristian Gaard, Miran Serdarevic, Vegard Natland – Sivert Erland, Olav Hovstad – Ole Wick Henriksen, Alexander Surdal Nilsen, Thomas Monsen Haugland – Tony Tran.
Sterkt juniorpreg over Randaberg 2 som i siste liten hadde fått ført opp en fattig innbytter.
Oransj himmel da sola gikk ned bak øvre Vaulen like før avspark. Kaldt, men klarvær.
Etter at spillerne hadde blitt presentert ble en blomsterbukett overrakt til trener Bo Andersen som har valgt å søke nye utfordringer.
Kun Vaulen i starten som fikk en del cornere og kom til nestensjanser.
På Tony Trans corner etter 11 minutter burde Vaulen ha gått foran, men Kristian Gaard dundret ballen himmelhøyt over fra fem meter.
Nye sjanser til Vaulen da først Ole Wick Henriksens overraskende skudd ble gitt til corner av keeperen etter 13 minutter, før kapteinen nær var ved å sette ballen i eget mål på et høyt innlegg som landet ved stolpen.
Vaulen hadde bitt seg fast, men hadde slitt med presisjonen i avgjørende faser da det endelig løsnet etter 21 minutter.
Et flatt innlegg fra venstre ved Thomas Monsen Haugland gikk mellom keeper og forsvaret til Tony Tran som snek seg mellom og fikk tappet inn fra kort hold. Et flott mål med mange trekk i foranledningen.

Med 1-1 på Jarlabanen mellom Jarl og MIL, ledet Vaulen nå tabellen med to poeng.
Etter 25 minutter la Tony Tran igjen til Alexander Surdal Nilsen, men skuddet fra 20 meter ble gitt til corner. Corneren gled skummelt over hårtustene til samme mann.
Dommeren hadde allerede blåst av da Ørjan Bergum satte ballen i mål. Før Tony Tran skjøt i blokka og Ole Wick Henriksen fyrte returen over etter 28 minutter.
Joachim Fillingsen Svorkdal fikk gult kort etter 29 minutter.
Så kjempespill av Vaulen etter 31 minutter hvor til slutt Thomas Monsen Haugland satt utenfor. Det var Surdal Nilsen som brøt før ørten veggspill signert Wick Henriksen, Tran og Monsen fulgte.
Sjeldent tilløp av Randaberg 2 da Eric Ordaz måtte fiste over Mathias Rydningens skudd fra 25 meter i det 34. minutt.
2-0 kom etter at Vaulen brøt dypt etter 35 minutter. Ole Wick Henriksen førte vel i 60 meter før han slo lavt inn på første. Tony Tran hoppet over og Alexander Surdal Nilsen var sikker!
Det var mye finfotball av Vaulen som tiltider hadde lekestue. Ørjan Bergum tået inn til Thomas Monsen Haugland, som skjøt via en sort og i nettveggen. Det påfølgende corneret slo Wick Henriksen kort før han fikk ballen tilbake fra Bergum, men skuddet gikk på keeper.
Like etter hadde Alexander Surdal Nilsen klar bane mot mål da han ble spilt fri i boks av Monsen, men han ble forhindret i det 41. minutt.
Powerplay opp mot pause. Tony Tran hadde blant annet et skudd vi så inne som havnet like utenfor etter fint forarbeid av Ørjan Bergum.
Nå gikk det fort. Tran, Monsen og så Natland! Blokket til corner som Tran tok, ballen ble halvklarert til Thomas Monsen Haugland som nærmest skjøt i lufta.
Dermed 2-0 til pause.
Ingen endringer i pausen. Spillerne visste at det stod 1-1 på Jarlabanen, men speaker skulle nå holde tyst om utviklingen i denne kampen.
47 minutter nå og triangelspill så det ljomte etter, Tony Tran ladet kanonen fra 20 meter og keeper måtte gi en liten retur før han fikk kontroll.
Så kontring på venstre satt i gang av keeper Eric Ordaz. Venstrekant Thomas Monsen Hauglands innlegg var litt for langt foran Tony Tran som måtte skli frem slik at avslutningen strøk utenfor etter 51 minutter.
Ekstremt med sjanser for Vaulen. Tony Tran hadde et hardt skudd rett på keeper, mens Surdal Nilsens gratissjanse på 20 meter ble satt utenfor.
En uselvisk Thomas Monsen Haugland stormet inn fra kanten og mot hjørnet på femmeteren, men slo utover isteden for å skyte. Dermed corner etter 57 minutter som Miran Serdarevic headet utenfor på Trans serve.
Det var opprulling på opprulling for Vaulen og ganske rart at man ikke ledet mer.
Liten sjanse til RIL 2 så da Ordaz måtte redde et skudd fra skrå vinkel til corner.
Så skudd i blokka fra både Monsen Haugland og Surdal Nilsen på Trans innlegg etter 62 minutter. Gigasjanser der!
Endelig kom det et mål til. Thomas Monsen Haugland spilte fri Ole Wick Henriksen som fra 16 meter kippet over en utrunde keeper til 3-0 etter 64 minutter. Så elegant!
Sivert Erland fikk gult kort etter 65 minutter, trolig for trøyeriving.
Så en frekkis fra Ole Wick Henriksen fra 40 meter, keeper måtte rygge kraftig og se ballen slå bak han i tverrleggeren. Alexander Surdal Nilsen fulgte opp på returen, men slet med å få kontroll fra skrå vinkel. Det var vel en liten hands inne i bildet også uten at dommertrioen fikk det med seg.
Så kom nyheten om at MIL hadde gått opp til 2-1 slik at gullet virket fjernt.
Daniel Vatland kom inn for Sivert Erland etter 69 minutter.
Ørjan Bergum doblet på kant etter 73 minutter og slo inn, men Tony Tran satt over fra tre meter. Like etter skudd på keeper av Natland.
Tony Trans forsøk ble halvklarert til Daniel Vatland som fyrte av fra 16 meter og keeper måtte gi retur i det 75. minutt.
Det var spill mot et mål. Ole Wick Henriksen hadde en FIFA 17-aktig innsvinger som ble bokset ut av keeper. Før Daniel Vatland la igjen til Thomas Monsen Haugland som så keeper i full strekk redde ballen med en hånd etter 77 minutter!
Tony Tran fikk gult kort etter 81 minutter etter at dommeren hentet opp en situasjon fra tidligere.
Trippelbytte av Vaulen fulgte etter 83 minutter da Espen Sivertsen, Erik Aasland og Audrius Mirauskas kom inn for Tony Tran, Ole Wick Henriksen og Olav Hovstad.
Randaberg hadde vært fryktelig svake. De slet med å spille seg ut. En av spillerne klarte til og med å snuble i egne bein da han førte ballen!
Daniel Vatland kom så nær to ganger. Først et skudd i en sort før han stusset et langt Bergum-kast mot mål etter 86 minutter.
Omsider skulle det Vaulen få uttelling igjen da Vegard Natland økte til 4-0 etter 88 minutter. Det var en diagonalpasning fra Thomas Monsen Haugland til Erik Aasland som hadde et nydelig medtak. Innlegget gikk via Audrius Mirauskas og havnet plutselig ut til Vegard Natland. Medspillerne startet å juble allerede før tilslaget hvor ballen ble plassert borte i kroken.
Nå var det ketchupeffekten. 5-0 kom etter 91 minutter da Alexander Surdal Nilsen ble spilt gjennom av Monsen. Fra 16 meter satte han kontrollert under keeper.
6-0 kom på angrepet etter da Daniel Vatland spredte ut til venstre hvor Espen Sivertsen mottok ballen, han dro inn noen meter før han klinket i korthjørnet fra skrå vinkel!
Dommeren blåste av like etter.
Spillerne visste ikke noe fra Jarlabanen og måtte få liveoppdatering fra speaker. Kampen der var noe forsinket etter lysbrudd i andre omgang. Sluttresultatet kom til slutt tikkende inn og det var klart at man tok en sterk sølvmedalje bak MIL på målforskjell.