Tok pokalen hjem
(14.12.19) Vaulen kronet en fantastisk sesong ved å løfte pokalen i Pol-turneringen for første gang i historien. Vaulen hadde feilet i både 1963- og 2006-finalen, men mot VBK så det ut til å gå veien. Man ledet 3-0 da det gjenstod tolv minutter. VBK reduserte to ganger og det ble et voldsomt drama på tampen.
3–2
VARDENESET
Audrius Mirauskas (Surdal Arnesen)
13 min

Matthias R Randeberg (Mirauskas)
25 min

Audrius Mirauskas
31 min

78 min
Espen W. Håland

81 min
Matias Reinsnos
14. des – Stemmen Tilskuere: 100 – Pol-finale – Dommer: K Solhaug (Viking)

3. Morten Fløtre Solheim –> 91 minutter

Nok folk her slik at Eirik Haglund fikk lov å ta det tidlige toget til Sørlandet for julebord. Inn i hans plass kommer B-lagsspilleren Torbjørn Ankerheim.
Alexander Nilsen Surdal ventes å ankomme til 2. omgang. Casper Tjøstheim og Idar Røed Randeberg var småsyke og måtte testes på oppvarming.
Forfall fra bl.a Vegard Natland, Even Sandøy Nærum, Amund Belaska, Jonas Syvertsen og Morten Nygård (Hinna fra 1.1) hos Vaulen. Bendik Aarstad, John Herman Ås og Sivert Erland har ikke deltatt for Vaulen i Pol-turneringen.
Vardeneset ventes å ha den tidligere Vaulen-spilleren Christer Husvæg på benken. De har også de tidligere Vaulenbanen-elevene Morten Vadla og Denis Mehremic i stallen.
Vaulen (4–2–3–1): Trym Landråk Gjerstad – Gabriel Økland Retallack, Ørjan Bergum, Idar Røed Randeberg, Ivar Evensen – Casper Tjøstheim, John Petter Gilje – Matthias Røed Randeberg, Tobias Fosse Ekeland, Thomas Surdal Arnesen – Audrius Mirauskas.
Nesten som cupfinalen dette med avspark i ettiden. For Vaulen var det også litt ekstra på spill her da man aldri før hadde vunnet Pol-turneringen. Motstander Vardeneset hadde ni pokaler hjemme.
Tett og jevn start hvor det var mye duller. Ørjan Bergum gikk litt over streken etter 7 minutter og fikk gult kort.
Når Vaulen gikk i angrep gikk det meget hurtig og presist langs bakken. Etter 13 minutter kom Thomas Surdal Arnesen rundt på venstre, han slår lurt mellom keeper og forsvar til Audrius Mirauskas som skled inn fra kort hold på andre stolpe.
VBK var ikke ufarlige og kom nær etter 17 minutter, men Ivar Evensen skled i mellom og blokkerte en stor sjanse på første stolpe.
Keeper Trym Landråk Gjerstad leverte så et luftig svev da han var oppunder tverrlegger og fikk gitt til corner etter 20 minutter.
Casper Tjøstheim headet også unna et skudd på femmeteren, før Vaulen lagde et skummelt frispark i mot på 18 meter. Heldigvis gikk skuddforsøket rett på keeper i kampens 23. minutt.
Så doblet Vaulen like etter. Audrius Mirauskas dro inn fra venstre og prøvde å vri inn i lengste. Keeper ga en liten retur til Matthias Røed Randeberg som åpnet målkontoen på A-laget.
John Petter Gilje var på ferde etter 27 minutter, men hans skuddforsøk ble blokkert av en polkagris.
Tobias Fosse Ekeland dro seg så inn i boksen, en motspiller taklet ballen mot eget mål. Der skled Audrius Mirauskas inn 3-0. Linjemannen vinket for offside, men etter å ha konferert mellom dommerne dømmes det korrekt mål.
Wow, 3-0 til Vaulen etter 31 minutter, den så vi ikke komme.
Gabriel Økland Retallack løftet så inn på andre stolpe. Mirauskas headet tilbake foran mål hvor Tobias Fosse Ekeland kriget. Ballen lå plutselig løs i boksen foran Matthias Røed Randeberg som vel skjøt via keeper da det ble corner.
Mer Vaulen nå da Tobias Fosse Ekeland slo et flott gjennomspill mot Thomas Surdal Arnesen som nær lykkest etter 37 minutter.
Voldsom smell for Audrius Mirauskas som fikk bakhodet til en motspiller i tennene. Blodet fosset fra munnen og tennene var slått inn, men hardhausen fortsatte som ingenting.
John Petter Gilje testet på ny skuddforten, men rett på keeper.
Vardeneset fikk så nytt gult kort etter 43 minutter for å ha sparket bort ballen i frustrasjon.
Stopper Idar Røed Randeberg brøt så spillet og ble med fremover, han kom i en 50-50 med keeper - nesten!
Dermed 3-0 til Vaulen etter en fantastisk flott første omgang.

I pausen var det et planlagt keeperbytte da Endre Lien erstattet jevngode Trym Landråk Gjerstad.
Samtidig måtte en god Thomas Surdal Arnesen gi seg grunnet vond mage, han ble erstattet av Felix Alinyoh.
Vaulen hadde sjanser til å punktere kampen her da Casper Tjøstheims skuddforsøk fra 22 meter gikk stolpe ut etter 47 minutter.
Eirik Reiestad kom så inn etter 55 minutter for Tobias Fosse Ekeland som slet med et vondt kne.
Nytt bytte for Vaulen da dagens helt - Audrius Mirauskas - fikk lov å gå av etter heroisk innsats. Inn kom Alexander Nilsen Surdal.
Mye Vardeneset før Vaulen plutselig Vaulen fikk noen kanonmuligheter ved Matthias Røed Randeberg og Alexander Nilsen Surdal, men begge gangene fikk VBK blokkert fra kort hold.
Nok et gult kort til Vardeneset etter 63 minutter da dem kom for sent inn i takling med Eirik Reiestad.
Matthias Røed Randeberg traff så tverrlegger og ned på et skudd etter 66 minutter. Alexander Nilsen Surdal fulgte opp på returen og legget ballen like utenfor.
Jakob Kalvatn kom inn etter 70 minutter da en småsyk Casper Tjøstheim fikk hvile.
VBK hadde tilsynelatende gitt opp, det hadde iallefall dabbet godt av. Så får John Petter Gilje seg en voldsom trøkk og må slepe seg av banen. Vardeneset tar et kjapt kast ned i korridoren, inn foran mål og 1-3 ved
Espen W. Håland. Oi, plutselig blod på tann for VBK.
Før man fikk sparket i gang igjen haltet Gilje av banen med skade, inn kom Torbjørn Ankerheim etter 78 minutter.
Vaulen var nær på en kontring like etter, men Felix Alinyoh skjøt i nettveggen.
Mye rot bak hos Vaulen nå og Vardeneset reduserte på nytt etter 81 minutter. Keeper Endre Lien stoppet først et skudd med torso før returen ble blåst inn oppunder nettaket av
Matias Reinsnos.
For å få mer ro over spillet flyttet man nå ned spissen Alexander Nilsen Surdal på midten.
Meget nervøst dette både for tilskuere og spillere. Etter 87 minutter trodde vi det skulle bli straffekonk nok en gang, men Vardenesets mål ble annullert for offside! Ikke de største protestene der, så det var nok legitimt?
Vaulen fortsatte å leve farlig og et skummelt legg snirklet seg gjennom femmeteren etter 88 minutter.
Inn i tilleggstiden og Gabriel Økland Retallack lå nede med noe som lignet på krampe. Nok et bytte for Vaulen ettersom han ble erstattet av Morten Fløtre Solheim.
Det ble lagt til en del her og etter 93 minutter vant VBK corner. Til og med keeperen ble flyttet frem.
Det endte med nok en corner før et offensivt kast.
Fem minutter på overtid var det endelig slutt. Vaulen tok sin første seier i Pol-turneringen noen sinne! Vi gratulerer!