Uavgjortspesialistene fornekter seg ikke
(16.05.17) Vaulen nekter å tape, selv på tunge dager. Etter 2-2 mot Vard 2 har Vaulen nå spilt uavgjort i fem av seks kamper denne sesongen. Samtidig har man ikke tapt. Sist man startet sesongen uten tap i de første seks kampene var tilbake i 2004.
VARD HAUGESUND 2
2–2
Vard 39 min

43 min Jørgen Helland
Vard 48 min

81 min Andreas Jonassen
15. mai – Gymnasbane 5 Tilskuere: 30 – Serie – Dommer: OP Grindheim (Haugar)

18. Erik Holst Aasland

Lars Skjelbred Nygaard og Audrius Mirauskas hadde meldt forfall. Kristian Gaard, Anders Dale og Daniel Vatland var fremdeles skadd. Forrige rundes supervikar Anders Idsø var uansett ikke med denne gangen etter rødt kort sist.
Fredrik Stray Tjaum og Jørgen Helland var tilbake etter forfall sist.
Vaulen (4–1–131): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Fredrik Stray Tjaum, Miran Serdarevic, John Herman Ås – Alexander Surdal Nilsen – Olav Hovstad – Ole Wick Henriksen, Jørgen Helland, Vegard Natland – Daniel Lie.
Vaulen med to jubilanter. Ørjan Bergum ble 30 år på søndag, mens Eric Ordaz feiret 30 årsdagen med Vaulen Beachboys.
Oppvarmingen gikk så som så. Djerv 1919 hadde treningstiden og man fikk et stadig mindre frimerke å varme opp på.
Trener Fredrik Stray Tjaum hadde lagt opp en justering av taktikken hvor Jørgen Helland lå tett opptil vår spiss Daniel Lie.
Vard 2 hadde med en fire-fem mann fra A-troppen, resten var juniorer.
Vaulen kunne ha fått en kjempestart etter seks minutter. På restene av et corner sender Alexander Surdal Nilsen avgårde en volley som keeper må gi retur på. Daniel Lie smeller av, men en utespiller redder ballen på streken med hendene. Her kunne man ha fått straffe og rødt kort, men dommeren så det ikke.
Tidlig bytte for Vaulen da Espen Sivertsen erstattet Vegard Natland etter ni minutter. Vegard hadde hovnet opp på fotbladet etter at han traff knottene på undersiden av en motspillers sko da han skulle slå et innlegg.
Ole Wick Henriksen sendte av gårde et frekkas frispark etter 13 minutter. Han var nær ved å lobbe over keeper, Michael Lie, fra 40 meter, men forsøket ble fistet over til corner.
Etter 16 minutter dro Jørgen Helland seg innover og skjøt utenfor korthjørnet, der hadde han også med seg lagkamerater sentralt.
Et Vard-innlegg fra venstre blåste i lengste stolpte og ut etter 21 minutter!
Vard 2 skulle nå ha mer og mer spill inne på vår halvdel uten at de største sjansene oppstod. Det hele var litt dødt, Vaulen virket slitne etter en lang dag.
Vaulen produserte da også fint lite i denne perioden.
Vaulen var ikke helt etablert etter et offensivt corner og Vard 2 kontret seg inn i ledelse etter 39 minutter.
Målet var en liten vekker for Vaulen. Olav Hovstad førte frem etter 41 minutter og bredte ut til Ole Wick Henriksen, men skuddet gikk rett på keeper.
Så utlignet Vaulen etter 43 minutter ved Jørgen Helland. Et innkast i den venstre korridoren jages av Helland som vinner ballen utenfor hjørnet av boksen, fører innover før han vrir ballen ned i nærmeste.
På overtid i første omgang hadde Vaulen også et frispark på 25 meter signert Ole Wick Henriksen, men skuddet strøk 20 centimeter over.
Dermed like langt til pause, 1-1.

Vaulen hadde nok hatt en peptalk i pausen for man hadde et litt annet tenningsnivå.
Isteden slo Vard inn fra høyre og en høy ball fluktes inn med hodet. 2-1 etter 48 minutter. Her var det så som så med markering i boks.
Strandguttene ble litt stresset av å ligge under. Man ville for mye og gjorde vanskelige valg som førte til unødvendige balltap.
Man gikk også tiltider kamikaze på backene og etterlot store rom.
Samtidig stod man høyt med fire mann og hadde for få spillere bak ball til å vinne den tilbake.
Noe måtte gjøres og Erland, Aasland og Jonassen ble sendt i oppvarming.
Vard 2 hadde blant annet et mål tvilsomt annullert for offside etter 61 minutter.
Endelig skjedde det noe offensivt for Vaulen etter 63 minutter. Alexander Surdal Nilsen tok tak offensivt da han fosset ned på høyre og slo flatt inn. Keeper slengte seg utover, men glapp ballen ut til Espen Sivertsen som skjøt over fra åtte meter! En kjempesjanse og Espen rev seg i håret.
Andreas Jonassen kom inn for Ole Wick Henriksen etter 68 minutter.
Jørgen Helland brøt spillet og satte i gang Espen Sivertsen i boks, men keeper fikk kastet seg inn foran beina etter 69 minutter.
Mye bedre av Vaulen nå, man hadde blant annet to kjappe cornere etter 73 minutter.
Jørgen Helland ble så taklet i skuddøyeblikket etter 76 minutter da han var i god posisjon inne i boksen, det påfølgende innkastet ble headet utenfor av Miran Serdarevic.
Samtidig hadde Vard 2 en halvsjanse etter 79 minutter da de headet inn til vår keeper Eric Ordaz etter en corner.
Vaulen utlignet til 2-2 etter 81 minutter. Et innlegg fra venstre, trolig ved John Herman Ås, spretter seg gjennom en kø av spillere og lander foran Andreas Jonassen som skyter via en rød og inn i kroken!
Vi var nære på å ta ledelsen etter 84 minutter da Jørgen Hellands frispark fra sentralt i banen ble gitt retur på av keeper.
Man fikk et corner og på restene av dette står Miran Serdarevic ennå oppe i feltet. Han får ballen over fra venstre og knaller av på direkten i venstre stolpe og ut! For en sjanse!
Etter 90 minutter fikk Vard-spilleren Sander Deilkås gult kort.
På overtid hadde Jørgen Helland en markkryper utenfor. Ellers var det tilløp begge veier uten at de største sjansene oppstod.
Omlag seks minutter ble lagt til før man blåste av. 2-2 betyr at man ennå ikke har tapt når man om en uke tar i mot serielederen Vardeneset på Vaulenbanen.