Christian Krogh Holko 10 min

Lars Kristian Lund 42 min

Lars Kristian Lund 44 min

Anders L. Underhaug 64 min

15. juni – Åkra kunst Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: Erlend Dalaker (Ferkingstad)

20. Arnt Ove Ivesdal
Vaulen med mange forfall noe som førte til en noe uharmonisk midtbane hvor vel kun Thomas Idsø kan regnes som fullblods. Med kun en frisk spiller og to halvskadde var det også veldig mange ledige seter på bussen nordover.
Vaulen (4–2–3–1): Steffen Holm – Halil Husic, Marius Fossmark, Jarle Eike, Jon Nessa – Thomas Idsø, Kevin Hodneland – Eivind Ovedal, Fredrik Fossmark, Eirik Hadland – Daniel Lie.
Referatet er basert på hva Christian Tollefsen twitret underveis.
Vaulen var nær pangstart etter allerede 20 sekunder. Innlegget fra Eivind Ovedal hadde retning mot Daniel Lie, men var litt upresist.
Samme duo var frampå igjen etter to minutter, denne gang headet Daniel Lie utenfor.
Åkra svarte med en halvsjanse etter seks minutter som var heller ufarlig.
Hjemmelaget nærmere nå. Sin første store sjanse kom etter åtte minutter.
Så 1-0 til Åkra etter ti minutter ved Christian Krogh Holko. Var det bortebanekomplekset som var på vei tilbake? Eller kunne Vaulen svare igjen, dem kommer jo særs ofte under fra start.
Et byks til 19 minutter nå da Fredrik Fossmark fyrte avgårde et bra skudd som gikk halvmeteren over.
Åkra tok så helt over. "Vaulen må heve seg, de taper de fleste dueller og må brette opp armene," skrev Christian Tollefsen på twitter, noe som hørtes veldig vondt ut.
Så opp mot pause hevet Vaulen seg igjen. Bra kombinasjoner etter 38 minutter endte med at Daniel Lie avsluttet et par meter over.
Eivind Ovedal fikk så stå alene etter 40 minutter, men headingen gikk enkelt rett på keeper. Der burde det ha stått 1-1.
Nok et forsøk fra Eivind Ovedal etter 41 minutter. Vaulen hadde jobbet seg inn i kampen igjen.
Isteden ga Åkra nådestøtet med 2-0 etter 42 minutter ved Lars Kristian Lund. Baklengsmålet må nok regnes som en keepertabbe mente vår referent. Surt tre minutter før pause da Vaulen var på gang.
Åkra og Lars Kristian Lund ga seg ikke og økte til 3-0 etter 44 minutter. "Nå må Vaulen gå i seg selv. Dette er ikke bra nok," vurderte Tollefsen.
Mer motgang for Vaulen da Fredrik Fossmark pådro seg gult kort like før pause da han kom for sent inn i en takling.
Det var ingen tegn til forbedring fra Vaulen i starten av andre omgang.
Etter 55 minutter kom Åkra-spissen Glenn Helge Thomsen alene gjennom mot keeper, Steffen Holm gjorde opp fra tidligere med en fantomredning! Den påfølgende corneren ble plukket lett av samme mann.
Boye Christiansen kom inn for Eirik Hadland etter 58 minutter. Dermed comeback for amerikafareren.
Etter timen fikk Kevin Hodneland en ypperlig anledning på hodet etter innlegg fra Halil Husic, men ballen gikk utenfor på den store sjansen.
Bedre tendenser fra Vaulen i denne perioden, kunne man rette opp inntrykket?
Så straffet Åkra de oransje nok en gang. 4-0 ble det etter 64 minutter. Steffen Holm reddet flott først, men returen ble kriget inn av Anders L. Underhaug.
Nå var det bare Åkra. Dem var nære på igjen etter 75 minutter på en stor sjanse. Like etter reddet keeper Holm flott igjen og fikk ut til corner.
Stopp i spillet etter 78 minutter etter at Halil Husic hadde levert ut en karamell.
Keeper Holm holdt fortet igjen etter 85 minutter, Vaulen kontret muligheten og Eivind Ovedal burde ha satt headingen.
Åkraspillerne var hissige og kranglet så busta føyk selv på 4-0 rett før slutt.