Sjokkstart
(15.09.17) Kampen var tidlig ødelagt for Vaulen som lå under 4-0 etter 20 minutter. 1-0 var et klart offside-mål og Vaulen mistet hodet etter det.
Vaulen vinner faktisk kampen 2-1 fra 20 minutter og inn, selv om man spiller en halv omgang med ti mann grunnet rødt kort på Mirauskas. Da var uansett kampen allerede avgjort. Kreditt til Jørgen Helland for to mål og godt spill. Vaulen må nå børste av seg dette sjokket og se fremover.
VARDENESET
5–2
Espen W Håland
7 min

Kristian Moldvær
13 min

18 min

20 min

Steffen K Jakobsen
54 min

68 min
Jørgen Helland

85 min
15. sept – Vardeneset kunst Tilsk.: 70 – Serie – Dommer: S Storedale (Storhaug)

99. Trond Røed

Tidligere Vaulen-spiller Morten Vadla var suspendert hos Vardeneset.
Hos Vaulen var Ole Wick Henriksen tilbake fra suspensjon. Han gikk rett inn på laget for Espen Sivertsen som var tilbake i Trondheim.
Gledelig var det også at Sander Oaland satt på benken etter skade. Anders Dale og Daniel Vatland er ennå ute hos de oransje.
Vaulen (4–4–2): Endre Lien – Anders Mæhle, Sveinung Selås, Fredrik Stray Tjaum, John Herman Ås – Ole Wick Henriksen, Alexander Surdal Nilsen, Sivert Erland, Vegard Natland – Daniel Lie, Jørgen Helland.
Etter 7-1 seieren sist gikk Vaulen optimistisk til verks, muligens var det det som felte dem? Det skulle iallefall gå på skinner for serieleder Vardeneset og Vaulen hang ikke med defensivt.
1-0 var dog av den tvilsomme sorten da målscorer Espen W Håland nok stod noen meter i offside. Målet kom etter at en corner ble slått ut på 25 meter, skuddet gikk via en rød og hvit til Håland. Vaulen stoppet helt opp og så på linjemann slik at veteranen fikk en enkel jobb.
Frekkisfrispark av Ole Wick Henriksen like etter. Fra egen banehalvdel så han keeper langt ute og skjøt, keeper ble overrumplet og måtte rygge. Uheldigvis gikk skuddet like over.
Vaulen var ikke ueffne. På en corner etter ti minutter hoppet nærmest Alexander Surdal Nilsen og Daniel Lie i veien for hverandre på en corner. Ballen gled via en rød og forbi Sveinung Selås til ny corner.
Corneren ble halvklarert ut til Jørgen Helland som skjøt fra skrå vinkel, keeper glapp ballen før han fikk kontroll.
Vardeneset fikk så en ny corner etter 13 minutter i det keeper Endre Lien fikk en smell. Vaulen fikk halvklarert, men ballen gikk tilbake i felt hvor dem fikk skutt upresset i boks ved Kristian Moldvær.
3-0 kom etter 18 minutter da VBK fikk rulle opp på høyre. Dem slo inn til Espen W Håland som plasserte presist nede i kroken.
Utilgivelig av Vaulen som slipper inn 4-0 etter 20 minutter. Igjen var det Espen W Håland som lett fikk lov å heade inn en corner på første stolpe. Det var et innøvd trekk og Vaulen var forberedt på hvor ballen skulle havne, men klarte ikke å hamle opp med situasjonen.
For en hektisk start på kampen. Det hele roet seg noe nå frem til pause.
Etter 23 minutter fikk Vaulen en halvsjanse da Daniel Lie presset hjemmelagets forsvar, ballen ble snappet opp av Jørgen Helland som skjøt halvmeteren tilside.
Vardeneset ble så snytt for det som så ut som et soleklart straffe da Steffen K Jakobsen ble lagt i bakken.
Motsatt kom Jørgen Helland til avslutning fra venstre, men presset trillet ballen enkelt inn til keeper.
Spissen Audrius Mirauskas kom inn for venstrebacken John Herman Ås etter 31 minutter. Det betød at Vegard Natland gikk ned på backen, Jørgen Helland ble venstrekant og altså Mirauskas spiss.
Så en suser fra Ole Wick Henriksen etter 32 minutter. Keeper må ha fått vondt i fingrene av den suseren.
Temperaturen i kampen hadde nå steget og Vaulen tråkket til da dette var flaut, Vardeneset på sin side startet å syte.
Så et bra raid av Audrius Mirauskas som var nær ved å nå Sivert Erland foran boks, men hjemmelaget fikk slått ut til corner.
Talentfulle Sindre Beer Dunseth dundret så utenfor nærmeste kryss etter 36 minutter.
Hjertet i halsen for Vaulen da keeper Endre Lien misset i feltarbeidet minuttet etter. Steffen Klemetsen Jakobsen bredsidet heldigvis utenfor fra kloss hold!
Offensivt fortsatte vi å produsere litt hele tiden. Blant annet vant vi en corner ved Ole Wick Henriksen etter 40 minutter. Så ble Vegard Natland felt ute på venstre, på frisparket fikk VBK kontret og Klemetsen Jakobsen kom alene mot keeper Lien som flott reddet med en benparade.
Det var tungt mentalt å jobbe hjem igjen for enkelte. På en grusom glipp med tverrsoverpasning til motspiller så vi flere Vaulen-spillere stå igjen og henge med hodet. VBK fikk dermed en ny farlig kontra.
Så man gikk til pause under 4-0.
Vaulen måtte opp flere hakk, men kunne ta med seg at man hadde fått stoppet de verste lekasjene bakover før andre omgang.
VBK hadde vært flinke å fylle på med masse spillere i boks. Dem spilte kjapp fotball med ut til kanter og inn i boks. Vaulen slet med å forstå hva som traff dem.

Både Sivert Erland (kne) og Alexander Surdal Nilsen (hofte og kne) slet med skader. Sander Oaland varmet heftigst opp, men startet å halte etter en spurt. Isteden kom John Herman Ås innpå igjen da Surdal Nilsen valgte å kaste inn håndkleet.
Det betød igjen at Jørgen Helland gikk inn sentralt på midten, mens Ås nå ble venstre kant.
Vaulen slet i starten av omgangen og Endre Lien ble testet et par ganger før Vardeneset økte på ny ved Steffen Klemetsen Jakobsen etter 54 minutter. Det var et innlegg fra venstre som ble mottatt sentralt på fjorten meter og løftet oppunder nettaket.
Kristoffer Muri kom inn for Anders Mæhle i et rent backbytte etter 56 minutter.
Audrius Mirauskas fikk så tilsnakk av dommeren for å ha ristet av seg en spiller med armbruk etter 58 minutter.
Det meste foregikk på Vardenesets halvdel i denne perioden. VBK startet samtidig å benytte seg av hele benken slik at laget nok ble litt vannet ut.
Ole Wick Henriksen hadde signalisert at han var ferdig for dagen og Kristian Gaard kom inn som spiss etter 64 minutter, Mirauskas gikk dermed ut på kanten.
Vaulen fikk så en offensiv dødball ute på høyre etter 66 minutter. Noe skjedde i feltet før selve dødballen ble tatt og dommeren ga direkte rødt kort til Audrius Mirauskas. Vi så ikke situasjonen, men det ble antydet at det var for ivrig armbruk.
I etterkant av dødballen scoret faktisk Vaulen et trøstemål ved Jørgen Helland etter 68 minutter. Ballen ble slått inn fra høyre og Helland fluktet ballen elegant nede til venstre.
Så en stor dobbelsjanse for hjemmelaget. Endre Lien reddet først før ballen ble slått tilbake foran mål hvor det ble satt over fra blankt hold etter 74 minutter.
Sivert Erland slet med kneet og Eric Ordaz ble satt innpå etter 76 minutter. Vår skadde keeper har scoret mot Vardeneset før og gikk frem som spiss, dermed gikk Daniel Lie tilbake for å hjelpe til på midten.
God sjanse for Vaulen etter 80 minutter da Kristian Gaard satte et frispark fra Jørgen Helland utenfor.
Mye luftskyts for Vaulen og ny sjanse på dødball etter 84 minutter da Kristoffer Muri headet vel utenfor da et frispark ble slått inn.
Etter 85 minutter stod det 5-2. Vaulen vant en duell og ballen gikk videre til Jørgen Helland som skjøt fra det venstre hjørnet av 16-meteren og inn lavt motsatt. Dermed hadde Vaulen vunnet 2-0 med ti mann på banen.
Så et langt innkast fra Kristoffer Muri som ble liggende løst på fem meteren, både Kristian Gaard og Vegard Natland fightet om å nå frem og var nære i det 89. minutt.
Det ender med 5-2 tap. For å være ærlig fryktet vi et enda verre resultat etter å ha ligget under 4-0 etter 20 minutter.

Bilder fra kampen finner du på våre facebooksider her!