Ingen grunn å skamme seg
(17.04.13) Sist Vaulen var i første runde ble det tap 0-10 for FK Haugesund. Så 0-4 tapet mot Viking var akseptabelt.
Vaulen hang i perioder godt med og Daniel Lie kunne ha gitt de oransje ledelsen da han sendte Christoffer Lunde i full strekk etter fem minutter.

0–4
VIKING FK

9 min
King Osei Gyan

20 min
Jón Dadi Bödvarsson

40 min
Makhtar Thioune (Berisha)

78 min

23. Eirik Hadland

Arnt Ove Ivesdal skadet seg på oppvarming slik at Are Meling kom inn. Ellers manglet de oransje Stian Lima og David Berg.
Vaulen (4–2–3–1): Steffen Holm – Jon Nessa, Marius Fossmark, Anders Idsø, Steffen Lyse – Kevin Hodneland, Thomas Idsø – Eivind Ovedal, Andreas Meier Strømme, Daniel Lie – Are Meling.
Viking (4-2-3-1): 22. Christoffer Midbøe Lunde 6. Håkon Skogseid, 5. Richard Ekunde, 13. Christian Landu Landu (20. Indridi Sigurdsson 45'), 2. Trond Erik Bertelsen 14. André Danielsen, 19. King Gyan 17. Jón Dadi Bödvarsson, 15. Makhtar Thioune (25. Eirik Schulze 63'), 27. Trond Olsen 10. Veton Berisha (28. Kristoffer Haugen 69'). Ubenyttede innbyttere: 1. Rune Jarstein, 7. Martin Ørnskov, 16. Yann-Erik de Lanlay.
Det var 503 betalende tilskuere på kampen, noe som er rekord. Det var nok omlag 150 klubbmedlemmer som kom gratis inn med vaulendrakt.
Spillerne med maskotter kom ut med toner fra The Beachboys.
Viking spilte hurtig langs bakken og Vaulen løp mye imellom. Allikevel hadde Vaulen den første store sjansen etter fem minutter. Fra 20 meter sentralt i banen skjøt Daniel Lie i retning det venstre krysset, men keeper fikk kastet seg og reddet. Hadde Lie fått den på venstrefoten hadde det nok blitt mer sus over avslutningen.
Isteden tok Viking ledelsen etter ni minutter. Et legg fra høyre ble avsluttet av King Osei Gyan, keeper Steffen Holm parrerte flott først, men den akrobatiske returen fra samme mann lurte seg inn til 0-1.
Veton Berisha fikk så et innlegg på lenste etter 13 minutter, men fikk ikke klem på avslutningen og Holm fanget den løse ballen.
Trond Olsen headet i høyre stolpe etter kvarteret etter kross fra Berisha.
Viking doblet ledelsen noe heldig etter 20 minutter. Et innlegg fra
Jón Dadi Bödvarsson traff den bakre stolpen og gikk videre inn til keeper, men linjemannen mente ballen hadde vært over streken.
Jon Nessas harde innlegg etter 23 minutter nærmest traff Daniel Lie på 16 meter, men han fikk ikke kontroll og ballen skled av foten.
King fikk så stort spillerom etter innlegg fra livlige
Bödvarsson etter 29 minutter, men skjøt vel over fra bra hold.
Vaulen med halvsjanse etter 33 minutter da Marius Fossmark headet et frispark fra Thomas Idsø rett på keeper.
Vaulen inne i en bedre periode nå mot pause. Eivind Ovedal løp seg fri etter 36 minutter, men det lave innlegget i boksen ble klarert til innkast.
Eivind Ovedal ordnet så corner til Vaulen etter 39 minutter, men Anders Idsøs serve skulle bli kontret i mot. Trond Olsen fant Veton Berisha som smatt igjennom sentralt, keeper ruset ut, men ballen ble gitt ut på venstre hvor Makhtar Thioune satt fra kort hold.
Kevin Hodneland fikk gult kort like før pause, trolig mest grunnet at han hadde fått advarsel fra før.
Indiri Sigurdsson erstattet Christian Landu-Landu i Vikings midtforsvar i pausen, for Vaulen kom Harald Nedreskår inn for Kevin Hodneland.
De oransje startet omgangen friskest. Hadde Viking startet å slappe litt av?
Jon Nessas innlegg etter 47 minutter fant Daniel Lie som avsluttet med brassespark like utenfor!
Personlige feil mot et så bra lag er dyrt. Som etter 54 minutter da King Osei Gyan fikk en gratis mulighet, men heldigvis satt han i nettveggen.
Like etter gled Jón Dadi Bödvarsson igjennom som den varme kniven før han satt i tverrleggeren!
Are Meling headet så et Anders Idsø-frispark rett på keeper etter 59 minutter.
Etter en bra Vaulen-offensiv i starten av omgangen dødde kampen litt hen.
Eirik Schulze kom inn for Makhtar Thioune etter 63 minutter.
Ny stor sjanse til Daniel Lie da han ble stusset gjennom av Are Meling etter 64 minutter. Han burde kanskje ha skutt på første mulighet da han ble løpt opp og sjansen ble avverget.
Viking hadde en rekke cornere i løpet av kampen. Nær kom dem etter 65 minutter da Harald Nedreskår headet unna på strek.
Eivind Ovedal skaffet Vaulen corner etter 66 minutter. Anders Idsø slo inn og Marius Fossmark slo keeper i lufta, men ballen gled gjennom feltet.
Kristoffer Haugen kom inn for Veton Berisha etter 69 minutter.
Vingen Halil Husic kom inn for Are Meling etter 71 minutter, dermed ble Ovedal midtspiss.
Eirik Schulze satte en corner i tverrleggeren etter 76 minutter.
Gode Steffen Holm ruset ut etter 77 minutter og reddet King Osei Gyans forsøk.
Viking gikk opp til 4-0 etter 78 minutter da Eirik Schulze konverterte et innlegg fra
Bödvarsson.
Piften hadde gått ut av et slitent Vaulen-lag nå og vi fryktet det kunne bli mer.
Eivind Ovedal gled gjennom etter 83 minutter og fikk fyrt av et skudd, som keeper hadde få problemer med.
Trond Olsen kom nær etter 84 minutter, men igjen stod Steffen Holm i veien.
Anders Dale kom inn for Daniel Lie etter 84 minutter. Nedreskår tok over på kanten, mens Dale gikk inn sentralt.
Et langt innkast fra Steffen Lyse gikk gjennom feltet etter 86 minutter, Marius Fossmark fikk avsluttet, men det endte med en løs heading.
Eivind Ovedals lange innkast etter 88 minutter ble halvklarert ut på 22 meter hvor Thomas Idsø hadde muligheten til å brenne til, men han ble nok litt stresset og satt høyt over.
Dommeren hadde sett nok og blåste av etter 89:45!