Fortsatt et stykke opp til de beste
(17.04.15) Vaulen hang bra med i første omgang uten å skape noe. Stord tok ledelsen like før pause. Vaulen måtte fremover i andre omgang og Stord fikk kampen inn i sin bane. Dermed økte de til det tilslutt stod 0-4.
Positivt i dag er at Ingvald Sandvik Halgunset sesongdebuterer etter skade. Han trengte ikke mer enn kvarteret for å vise gammel klasse.
0–4
STORD

43 min
Vegard Meling Nesse

58 min Roger Blokkhus Ekeland

76 min Roger Blokkhus Ekeland

91 min Roger Blokkhus Ekeland
17. april – Vaulenbanen Tilskuere: 60 – Serie – Dommer: Ivan Djuric (Hana)

12. Sander Thaule

Amar Kotlica (til Sola), Simon Sakkestad (karantene), Helge Ringdal (syk), Emir Hopovac (skade), Anders Idsø (rygg) og Daniel Hadland (skade) var ute.
Jørgen Helland og Marius Fossmark var tilbake etter forfall sist. Fredrik Stray Tjaum var tilbake etter karantene.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Jimmy Jonevret, Fredrik Stray Tjaum, Marius Fossmark, Jørgen Helland – Thomas Monsen Haugland, Harald Eidhamar – Ole Wick Henriksen, Ceu Lian Khar, Vegard Natland – Audrius Mirauskas.
Fantastisk vær hadde lokket et sekstitallstilskuere til Vaulenbanen for første hjemmekamp. Rammen var fantastisk med sol, nye surfflagg og ballgutter for første gang siden 2005.

Stord var store favoritter på forhånd, iallefall hos Norsk Tipping som ga 3,75 for hjemmeseier.
Vaulen igjen med mange endringer og ny formasjonen. Kun Jimmy Jonevret var igjen av forsvarsfireren fra sist.
De oransje virket skjerpet, ballpresset i midtbanen gjorde sitt til at Stord slet med å spille seg gjennom.
Keeper Rune Solhaug driblet Harald Eidhamar frekt først en gang, men på andre forsøket gikk det nær galt, men Stord slapp unna med innkast etter fem minutter.
Det hele var sjansefattig og etter kvarteret hadde vi ikke notert en eneste sjanse.
Gjestenes Jonas Tungeland skjøt i steget etter 18 minutter, men det ble aldri farlig og keeper reddet komfortabelt.
Lagene byttet på å ha initiativet, men Vaulen slet med å skape de største sjansene. Første skuddet kom etter 34 minutter da Ole Wick Henriksen skjøt meteren utenfor korthjørnet.

Like etter var Vaulen nær ved å ta ledelsen. Jimmy Jonevrets langskudd tok i en hvit, ballen endret retning og keeper leverte en veldig god redning.
Kampen åpnet seg mer opp mot pause og Stord tok over. Blant annet hadde de noen cornere. Så etter 38 minutter ble ballen løftet over feltet til en fri Stord-spiller som blåste over fra hjørnet av femmeteren!
Totalt hadde det vært en god omgang av Vaulen. Man jobbet hardt og lå bra i ramma, spørsmålet var vel hvor målene skulle komme fra.
Så kom smellen for Vaulen etter 43 minutter da Vegard Meling Nesse vridde ballen ned i lengste til 0-1.
På overtid hadde hvittrøyene også et skudd i nettveggen.

Et uforandret Vaulen gikk i strupen på Stord fra start i andre omgang. Man fikk seg en corner og bet seg fast i etterkant før Jimmy Jonevret fikk seg en stygg smell og måtte av en kort stund for behandling. Stordspilleren fikk gult kort.
Stords Jonas Tungeland hadde god balanse på skuddet etter 51 minutter som duppet like over målet. Få minutter senere nektet Eric Ordaz forsøket til Roger Blokkhus Ekeland.
Vaulen skapte nytt trøkk og løftet opp laget, istedet kontret Stord inn 0-2 etter 58 minutter ved Roger Blokkhus Egeland.
Noe av piften gikk ut av Vaulen nå. Ordaz ruset ut, men skuddet gikk via han og i bue mot mål hvor Marius Fossmark headet unna på strek etter 62 minutter.
Robin Øvrevik kom i dommerens bok etter 62 minutter.
Corner til Vaulen etter 64 minutter og Audrius Mirauskas og Jørgen Helland fightet om den samme ballen like foran mål, men Stord fikk dratt dem ned med slue triks.
Stopper Øvrevik måtte gi seg med en fotskade han pådro seg i løpsduell med Mirauskas etter 65 minutter. Inn kom Johannes Skard.
Ole Wick Henriksen leverte noen frekke dragninger i boksen like etter, men skuddet var svakt rett på keeper. Motsatt ville Stord ha straffespark etter 67 minutter.
Backen Fredrik Stray Tjaum var med fremover og fikk til et farlig innlegg etter 70 minutter, men Vegard Natland kom seg ikke foran på ballen som sveipet inn foran femmeteren.

Jon Andre Røyrane erstattet Kjetil Eide etter 72 minutter.
Roger Blokkhus Ekeland økte til 0-3 etter 76 minutter på en lekker avslutning etter å ha blitt vippet gjennom.
Flott parrering av Eric Ordaz like etter. Nå var Stord gode.
Dobbelbytte av Vaulen etter 78 minutter da Ingvald Sandvik Halgunset og Ørjan Bergum kom inn for Jimmy Jonevret og Ceu Lian Khar.
Halgunset sesongdebuterte og viste han var spillesugen med en lekker dragning som første involvering.
Vaulen kom mer med i kampen etter byttene og hadde mer offensivt å bidra med. Stord hadde dog mer klasse og kom til sjansene. Eric Ordaz fikk gitt til corner med en enhåndsredning på Jon Andre Røyranes forsøk etter 85 minutter.
Leo El-Adawy kom inn for Vegard Natland etter 86 minutter.
Strandguttene ga seg ikke og ville først ha straffe etter hands i boks, før Thomas Monsen Haugland skjøt over etter lekkert forarbeid av Halgunset i forkant.
Fire minutter ble lagt til.
Minuttet på overtid fullbyrdet Roger Blokkhus Ekeland hattricket. Gjestene kunne ha økt igjen like før dommeren blåste etter dobbelsjanse av Morten Hillestad og Ekeland, men keeper Eric Ordaz reddet flott.
Så fire baklengs igjen for Vaulen og 0 poeng. I dag hang Vaulen i perioder godt med mot den antatte opprykksfavoritten og med noen justeringer kan det fort bli poeng i neste kamp som er borte mot Madla på torsdag.