Over streken
(17.08.13) Seier i bunnoppgjøret mot Fyllingsdalen 2 ville sende Vaulen over streken. Det var den største motivasjonen de oransje hadde før årets lengste busstur.
Kampen åpnet litt treigt, men etter at Marius Fossmark stanget inn en corner like før pause var det ingen tvil om hvilket lag som var best.
FYLLINGSDALEN 2
1–5

44 min
Marius Fossmark (F Fossmark)

72 min
Kevin Hodneland (F Fossmark)

77 min
Joakim Førland
Andre Semmingsen Fivelsdal 84 min

86 min
Fredrik Fossmark (Førland)

89 min
Bård Ledaal (F Fossmark)
17. august – Varden Amfi Tilsk.: 20 – Serie – Dommer: AO Dale (Nordre Holsnøy)

9. Steffen Holm –> 87 minutter

Vaulen manglet en suspendert Stian Lima, forfall også fra Jon Nessa og Steffen Lyse betød at man startet med Daniel Hadland og Anders Idsø i uvante posisjoner på backene.
Ellers ble John Sanne, Anders Dale og Eirik Hadland hjemme, mens Jarle Eike og Eivind Ovedal var skadd.
Vaulen (4–4–1–1): Eric Ordaz – Daniel Hadland, Marius Fossmark, Arnt Ove Ivesdal, Anders Idsø – Kevin Hodneland, Andreas Meier Strømme, Mirza Krljez, Fredrik Fossmark – Gaute Schei – Bård Ledaal.

TIDLIG I GANG: Da Vaulen ankom stadion allerede to timer før start fikk man gode forberedelser. At oppvarmingen startet femti minutter før avspark var uvanlig fra Vaulens side, men sikkert smart med en lang busstur i beina.
Daniel Hadland og etterhvert Joakim Førland fikk sine debuter i serien, Mirza Krljez fikk også sin debut fra start i seriespill for Vaulen.
Begge lag virket tålmodige fra start, man rullet i forsvarsleddet og søkte åpninger. Lagene byttet på å ha initiativ eller å løpe i "lånå" på den store banen.
Gaute Schei skaffet frispark som Fredrik Fossmark forsøkte seg på etter seks minutter, men forsøket
fra 24 meter sentralt i banen gikk i muren. På returen fikk Fredrik en ny sjanse, denne gang sendte han avgårde en dupper som gikk like utenfor fra 18 meter.

IVRIG: Oppmann Vegard Ravndal forsøker desperat å levere inn tippelappen man klekket ut på bussturen nordover.
Anders Idsø kastet til Fredrik Fossmark og fikk ballen tilbake. Innlegget fant Gaute Schei som dempet på fem meter, men han fikk ikke fyrt av. Ballen gikk ut til Andreas Meier Strømme som skjøt tilside fra 18 meter.
Etter omlag kvarteret stusset Gaute Schei igjennom Bård Ledaal som ble holdt i trøyen, men dommeren overså det!
Fyllingsdalen hadde et par halvsjanser i denne perioden, men ikke skudd på mål.
Vi hadde passert tjue minutter da Anders Idsø slo en super ball inn på andre stolpe. Kevin Hodneland stod og ventet, men Bård Ledaal gikk på den samme ballen og lagkameratene ødela noe for hverandre. Angrepet var ikke over og det påfølgende innlegget fra høyre ble headet vel tilside av Gaute Schei inne i boksen.
Vaulen trillet mye ball i denne perioden, men slet med å komme fremover.
I en rolig periode ble det plutselig helt stopp da Ahmed El Amrani fikk seg en smell av Anders Idsø. Han ble liggende og spillerne fikk seg en drikkepause etter 28 minutter.
Spillet startet opp igjen med 10 mann hos Fyllingsdalen i påvente av et bytte.
John Jonasdal skjøt småskummelt et par meter over da han kom seg på vei inn i boksen.
Så etter 34 minutter var Fyllingsdalen elleve mann igjen da
Magne Hesmyr Nilsen kom inn for Ahmed El Amrani.
Kjempeskudd av Tobias Heltne fra 22 meter ute til høyre etter 36 minutter, Eric Ordaz med enhåndsredning til corner fra venstre.
Anders Idsø prøvde seg med frispark fra 26 meter, keeper måtte rygge noe, men hadde full kontroll.
Vaulen lå veldig bra i formasjonen og slapp motstanderen til få sjanser, men virket også litt tamme selv.
Kjempesjanse til Fyllingsdalen 2 etter 42 minutter da Tobias Heltne skjøt centimetre utenfor inne i boksen, etter å ha blitt satt opp av Magne Hesmyr Nilsen.
Nå eksploderte det med sjanser. For Vaulen hadde Fredrik Fossmark et fantastisk skudd fra 25 meter som keeper måtte helt bort til stolpen for å få fistet ut til corner etter 43 minutter.
Fredrik Fossmark tok selv corneren etter 44 minutter. Krossen fant Marius Fossmark som fra fem meter headet inn 0-1.
Noe mot spillets gang. Skuddet til Fredrik Fossmark som ga corneren var vel Vaulens første virkelige sjanse.
Fyllingsdalen var nær å svare momentant. Belsti Melaku Dessalegn blokkes på tre meter av Marius Fossmark etter legg fra Prince.
To minutter ble lagt til før man gikk til pause.

TIPPEKAMPTID: Vaulen med klassisk stor og liten spiss på topp.
Vaulen kom tidlig ut av garderoben til andre omgang. Fyllingsdalen hadde byttet inn Alexander Hopland for Prince Loic Destin Mambouana. Ville laget spare seg til førstelagskampen på mandag?
Vaulen kom seg litt lengre opp på banen i starten av andre omgang. Marius Fossmark slo langt til Gaute Schei, han stusset nydelig gjennom Bård Ledaal. Alene med keeper fra omtrent straffemerket skjøt han hårfint tilside etter 49 minutter.
Mikael Brandt kom inn for Martin Christophersen etter 53 minutter. Da hadde de brukt alle byttene. Noe som skulle vise seg å være uklokt da dem avsluttet med ti mann.
Mirza Krljez var heldig som fikk ballen gjennom til Fredrik Fossmark etter 55 minutter. Et overraskende skudd fra skrå vinkel traff keeperen i kroppen og returen ble klarert før den gikk ut til corner.
Joakim Førland kom inn for Gaute Schei etter 57 minutter. Andreas Meier Strømme gikk opp i hullet bak spissen.
Mye bra tendenser av Vaulen. Meier jagde som et eget forsvarsledd helt på topp.
Store sjanse til Fyllingsdalen 2 etter 63 minutter. Ivesdal blokket først, så til utspill fra Ordaz.
Bård Ledaal ble stukket gjennom av Meier. En litt hard lobb gikk vel over.
Fyllingsdalen 2 hadde mye av spillet nå. Vaulen lå dypt og satset på kontringer.
Thomas Idsø kom inn for Mirza Krljez etter 69 minutter.
Langt fra Marius Fossmark. Bård Ledaal kasset ned til Andreas Meier Strømme som med strak vrist skjøt over fra 22 meter.
Mer ro i spillet hos Vaulen etter bytttet, akkurat det vi trengte for å holde mer på ballen offensivt.
Så doblet Vaulen ledelsen etter 72 minutter. Thomas Idsø spredde ut på venstre. Fredrik Fossmarks høye innlegg var nær å dale ned i lengste, men der kom Kevin Hodneland sklidende og satte ballen inn nede ved venstre stolperot.
Vaulensupporterne foran oss på tribunen jublet noe voldsomt og ganske riktig var dette slektninger av Hodneland!
Med to mål foran trillet Vaulen rolig og kontrollert i de bakre rekker. Klart med to så spillende backer som Idsø og Hadland har Vaulen en ny dimensjon.
Så scoret likesågodt Joakim Førland i debuten. Triangelspill på venstre. Fredrik Fossmarks innlegg var dårlig. Fyllingsdalen tok over, men Vaulen brøt. Joakim Førland fikk ballen ute på høyre, han virket i ubalanse, men fikk skutt fra hjørnet av boksen. Skuddet gikk via en blå og i bue over keeper.
Linjemannen var i munnhuggeri med trener Kjetil Hundhammer. "Kutt ut!" var ordene som ble sagt. Senere kom også lagleder Henning Imsland i klammeri med dommertrioen da han gikk ut av teknisk sone for å smugrøyke, men han ble oppdaga.
Joakim Førland imponerte i innhoppet. Han kom hjem fra Kreta i går kveld, men virker lett på tå.
Fyllingsdalen kom rundt på venstre og slo inn foran mål hvor Andre Semmingsen Fivelsdal satte fra kort hold. Dermed 1-3 etter 84 minutter. Skulle Vaulen kaste bort dette?
Fredrik Fossmark var ikke interessert i mer trøstemål og etter 86 minutter skjøt han først i stolpen. Returen ble etter hvert vunnet av Joakim Førland som ga tilbake til Fredrik Fossmark som kriget seg fri før han skjøt den oppunder nettaket!
Keeper Steffen Holm fikk sin vaulendebut som utespiller da han kom inn for Marius Fossmark etter 87 minutter. Det betød at Andreas Meier Strømme gikk ned som stopper for å lage plass i hullet.

NY ROLLE: Keeper Steffen Holm kom inn som spiss!
Siste krampetrekninger fra Fyllingsdalen 2 da Andre Semmingsen Fivelsdal skjøt via Meier Strømme og i krysstangen og ut etter 87 minutter!
Så ble det 5-1 til Vaulen etter 89 minutter. Fredrik Fossmark slo inn fra venstre. Bård Ledaal tok i mot på brystkassen og fikk to forsøk før han trillet den inn bak keeper.
På overtid fikk Fredrik Fossmark frispark fra 30 meter. Thomas Idsø tok den kjapt til Fredrik Fossmark som stod like foran han, men frekkisen endte med et skudd meteren over vinkelen.
Etter to minutters tillegg hadde dommeren sett nok. Vaulen vinner sterke 5-1 borte mot Fyllingsdalen 2. Neste kamp er lørdag hjemme mot serieleder Stord klokken 15.00 på Vaulenbanen!