Ordaz scoret som utespiller
(18.08.17) Vaulens svært skadeskutte tropp viste høy moral og fikk med seg ett poeng på en vanskelig dag hvor man måtte starte med en fingerskadd keeper som spiss.
Det skulle dog vise seg at Eric Ordaz ble dagens helt med en flott scoring.
NÆRBØ
2–2

29 min
Eric Ordaz (Wick Henriksen)

47 min
Ole Wick Henriksen (Ås)
Leif Arne Brekke
50 min

Bjørn Erik Taksdal (str.)
55 min

18. august – Loen 1 Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: Svein Storedale (Storhaug)
12. Endre Lien

2. Anders Mæhle

21. Sveinung Selås

20. Ole Wick Henriksen (C)

17. Sivert Erland
<– 71 minutter 59

11. Fredrik Stray Tjaum <– 82 minutter (–> 89 min)

32. Stian Refvik

Tidenes forfalliste hos Vaulen. Ute var Daniel Vatland (strekk), Kristian Gaard (lår), Anders Dale (rygg), Jørgen Helland (lår), Sander Oaland (kne), Miran Serdarevic (England), Audrius Mirauskas (jobb) og Alexander Surdal Nilsen (utilgjengelig).
Siden sist hadde også Andreas Jonassen dratt til USA for fire år lange studier.
Positivt var at Ørjan Bergum var tilbake fra karantene. Nykommer Kristoffer Muri som ble spilleklar tidligere på dagen kom fra syverfotball i bedriftsserien. På benken fant vi også den 45 år gamle B-lagsspilleren Øystein Winsnes, samt trener Stian Refvik som også hadde med sko i nødstilfelle.

Vaulen (4–4–2): Endre Lien – Ørjan Bergum, Anders Mæhle, Sveinung Selås, Vegard Natland – Ole Wick Henriksen, Sivert Erland, Fredrik Stray Tjaum, John Herman Ås – Eric Ordaz, Daniel Lie.
Alle forfallene betød at vår fingerskadde keeper Eric Ordaz startet kampen som spiss.
Vaulen gjorde det enkelt med en klassisk 4-4-2 og hadde spillere som passet noenlunde i sine utdelte posisjoner når man ser bort fra keeper Ordaz som spiss. Ole Wick Henriksen var kaptein i Alexander Surdal Nilsens forfall.
Med kun en linjemann, som i første omgang stod inne på Nærbøs halvdel, var det litt bingostemning ute på banen.
Vaulen var nær drømmestart etter to minutter da Daniel Lie headet ned til Eric Ordaz, men skuddet fra 14 meter ble stoppet av en forsvarer som kastet seg ned i blokken.
Hos Nærbø kom Geir Mikalsen Haugseng nær etter syv minutter da han tok et innlegg fra venstre på direkten og dundret meteren utenfor.
Ny sjanse for Nærbøs Haugseng som denne gangen stupheadet like tilside for mål. Dommeren hadde uansett blåst for offside selv om han ikke hadde linjemann på den siden.
Vaulen kom så på en sjelden visit da man kom til en corner fra høyre. Det oppstod flere dueller i boksen, men verken Lie, Mæhle eller Selås fikk rettet kula mot målet.
Nærbø styrte mye uten å komme til de største sjansene. De to unggutta Anders Mæhle og Endre Lien var veldig gode hos Vaulen.
Etter 27 minutter ruste nevnte Lien våkent ut og fikk kastet seg inn foran beina på en blå som var på vei gjennom. Flott inngripen.
Nærbø fikk så et mål annullert for offside og ble vel stående litt igjen for å diskutere. Vaulen kontret på høyre hvor Ole Wick Henriksen vant et offensivt kast. Det ble tatt kjapt og et flatt innlegg mot Eric Ordaz ble styrt inn nede i lengste hjørnet til 0-1.
Kaldt avsluttet av Ordaz som dermed scoret sitt femte mål for A-laget gjennom tidene!
Det skal sies at Eric Ordaz hadde imponert på det tekniske og taktiske plan hvor han ikke stod tilbake for sine motspillere, dog var mobiliteten ikke den største vi har sett.
Nærbø forsøkte videre. Bjørn Erik Taksdal hadde blant annet et frispark i muren etter 32 minutter før dem fulgte opp med to kjappe cornere like etter.
På den ene corneren kom Nærbø svært nær. Endre Lien hadde en trippelredning, mens Fredrik Stray Tjaum i mellom redningene også hadde en heading vekk fra mål.
Så frekke dansemoves av Daniel Lie som dro av halve Nærbø utenfor boksen før han nesten fikk driblet seg helt gjennom etter 42 minutter.
Dermed gikk man til pause på 1-0 ledelse for Vaulen. På vei inn i garderobene tilkalte dommeren til seg begge lags kapteiner for å roe stemningen. Spesielt Nærbø hadde vært frustrert da de mente seg frarøvet et mål som ble blåst av for offside, som igjen Vaulen hadde kontret inn.
Medvind for Vaulen i andre omgang.
De oransje doblet ledelsen etter 47 minutter. Vaulen spilte seg frem på venstre og John Herman Ås fikk lagt inn. Ballen gikk rett forbi Ordaz og havnet hos Ole Wick Henriksen som bredsidet oppunder nettaket til 0-2!
Nærmest utrolig av Vaulen!
Vaulen var dog ikke lenge i himmelen da Nærbø reduserte etter 50 minutter. Det var en god involvering av Anders Mæhle som fikk ut til corner, men serven fikk gå over på andre stolpe hvor Leif Arne Brekke avsluttet i lengste på halv volley.
Målet ga hjemmelaget en boost. Ørjan Bergum måtte lage en ny corner etter 52 minutter og her måtte Fredrik Stray Tjaum kaste seg inn å blokke.
Plutselig så Nærbø livsfarlige ut. Det er mye psykologi i fotball!
Vaulens Ole Wick Henriksen så deretter Nærbøs keeper ute på 15 meter. Fra egen banehalvdel sendte han avgårde en høy ball som hadde fin retning, men keeper fikk rygget og rakk å fange ballen i tide.
Etter 55 minutter fikk Nærbø straffespark etter at Vegard Natland hadde vært i kroppen på en motspiller. Det hele virket veldig billig.
Evighetsmaskinen Bjørn Erik Taksdal utlignet på straffespark til 2-2.
Fin sjanse til Eric Ordaz etter 58 minutter da Daniel Lie kom seg løs på høyre, men innlegget gikk like over spisspartneren.
Sivert Erland var litt for sent inn i en takling etter 59 minutter og fikk et helt greit gult kort.
Det var fotsatt mye Nærbø, men de fikk også hjelp av dommeren som virket å blåse kun en vei nå. Sveinung Selås leverte blant annet en perfekt takling på ballen bare for at de blå og hvite skulle få frispark i gylden posisjon.
Denne situasjonen og straffeepisoden hadde virkelig satt kok i Vaulens tilreisende supportere som var i harnisk på tribunen.
Dommeren måtte igjen snakke med begge lags kapteiner for å roe gemyttene.
Det var først meningen at kun Kristoffer Muri skulle erstatte Ordaz på topp, men man måtte foreta seg et dobbelbytte etter 71 minutter da Øystein Winsnes (45 år) erstattet en skadd Sivert Erland. Dermed vår eldste spiller i aksjon i seriekamp siden Harald Øksnevad i 2000.
Nærbøspillerne hadde nå nærmest frie tøyler utpå der og Fredrik Stray Tjaum ble behandlet som en levende hoggestabbe før dommeren omsider ga oss et sjeldent frispark.
Ørjan Bergum ble så felt etter 75 minutter. Et flott frispark fra Ole Wick Henriksen gikk i tverrleggeren og over!
Daniel Lie spilte så fri spisskollega Kristoffer Muri, men han ble vinket av for offside som virket greit fra vår posisjon.
Fredrik Stray Tjaum ga melding til benken at han var ferdig for kvelden med krampe i begge legger. Dermed måtte Eric Ordaz komme inn igjen i det 82. minutt, selv om han ennå gispet etter luft.
Det betød at Vaulen hadde utpå en keeper og en bedriftsspiller som spisspar, samt en 45-åring på sentral midtbane. Daniel Lie ble kalt tilbake for å hjelpe på midten.
Taksdal hadde også en skummel volley like utenfor for Nærbø, før Kristoffer Muri kom kjempenær for Vaulen etter 86 minutter. Ørjan Bergums kross var god, men Muri fikk ikke nok styring på ballen.
Selv om man hadde noen kontringer hang Vaulen i tauene. Blant annet hadde Vegard Natland en viktig sklitakling i egen boks etter 88 minutter.
Fredrik Stray Tjaum hadde tøyd av seg den verste krampen og kom innpå igjen etter 89 minutter da Ordaz fikk lov til å gå av igjen.
Stor sjanse for Vaulen etter 90 minutter da et av Ole Wick Henriksens presise cornere ble møtt av Kristoffer Muri som headet ned mot kroken, men keeper reddet flott.
På overtid hadde vi en kontring hvor en sliten Ole Wick Henriksen skjøt rett inn i armene på keeper, før Nærbøs Taksdal var nær ved å flukte inn et langskudd etter 92 minutter.
Dermed endte det med 2-2. Selv om Vaulen mistet en sensasjonell 2-0 ledelse virket laget fornøyd med å ha fått med seg noe på en dag hvor man manglet såpass mange faste spillere.