En god omgang tente håp
(19.04.24) Vaulen hang ikke med da RIL satte opp balltempoet i første. Til 2. omgang bytter man inn et par krigere i Mirauskas og Sivertsen som endrer kampbildet. En tidlig redusering tenner håpet og man pusher noe voldsomt på. Man gambler og får en i mot på tampen, men kan gå med hevet hode etter flott innsats.
1–4
RANDABERG

16 min
Thomas G Gundersen (Veen)

35 min
Benjamin Brekke Munkvold

45 min
Sander Økland Schøld
Mathias Rønsberg
56 min

86 min
Jonas Skjæveland
19. april – Vaulenbanen Tilsk: 40 – Serie – Dommer: A R Østvold (Bogafjell)

60
Skadelisten vokser for Vaulen som før kampen hadde elleve mann ute. Tommasco Cicogna var spilleklar etter at den internasjonale overgangen omsider gikk igjennom, men han er ikke 100%, men vil bidra med det han makter til han skal operere på nytt. Aleksander Gundersen (94) er fremdeles suspendert.

Vaulen (433): Roy Andre Dyrdal – Daniel Olsen, Lars Berge, Daniel Øverland, Elias Myklebust Mathiesen – Bendik Aarstad, Eirik Moen, John Petter Gilje – Mathias Rønsberg, Daniel Aarstad, Thomas Strand-Grude.

Første omgang
Rimelig glissent da man kom i gang, noe et grått vær og 300 medgangssupportere får ta skylden for.
Om ikke skadesituasjonen var alarmerene fra før av ble vondt verre da keeper Roy Andre Dyrdal måtte hjelpes av etter en kollisjon med Randabergs Granhøy Gundersen i kamp om ball. Dyrdal fikk en trøkk i kneet og hovnet kraftig opp, han kunne ikke trå på foten og måtte støttes av banen ved hjelp av de to Robert'ene i støtteapparatet.
Trøsten får være at man har en meget god keeper i bakhånd. David Chokheli ble etter hvert klar og kom inn i kampens femte minutt.
Det var mye Randaberg, men noen sporadiske angrep som da Daniel Aarstad ble dømt i offside på frispillingen fra Gilje etter ni minutter.
Randaberg tok ledelsen etter 16 minutter. Det var et nydelig legg over fra venstre til motsatt hvor Thomas Granhøy Gundersen bredsidet inn i svevet fra 14 meter.
Stor sjanse for Vaulen etter 21 minutter da Mathias Rønsberg fikk ballen medløps i boks etter pasning fra Daniel Aarstad på høyresiden, men Randabergs keeper reddet og ingen fikk kriget inn returballen.
Randaberg spilte tålmodig og fant åpningene gjerne på diagonalballer bak våre backer. De ga åpninger og Økland Schøld hadde blant annet et skudd meteren utenfor.
Mateus van der Veen fikk gult kort etter halvtimen da han hoppet inn med skulderen i hodet på Daniel Olsen. Randaberg var hissige i denne kampen og skulle samle opp fem gule kort.
Man var småskumle på dødballer mot et ungt Randaberg, men Lars Berge kom ikke helt til på Mathias Rønsbergs frispark.
John Petter Gilje var nære på da Randaberg isteden kontret. Elias Myklebust Mathiesen pådro seg en hamstringskade i en spurt og det ble fri bane på høyre. Legget ble slått inn rett foran mål hvor Benjamin Brekke Munkvold bredsidet inn etter 35 minutter.
Vaulen spilte en stund med ti mann før Brage Nikolai Brattbakk erstattet Myklebust Mathiesen som hadde gått av.
Vaulen ville kanskje for mye nå og hadde en tendens til å glemme balansen, men det ga sjanser begge veier.
Et hardt mottak av Thomas Strand-Grude ødela da han fikk et stort rom foran seg på Eirik Moens strøkne pasning.
Like etter testet Ole Kristian Førde vår keeper Chokheli-Losnegård med et skudd fra distanse.
Småskummelt av Vaulen opp mot pause. Bendik Aarstad fyrte over, mens det var to andre tilløp uten at man fikk avsluttet.
I steden kom en killer blow tre minutter på overtid da Sander Økland Schøld økte til 3-0. Her gikk det rett og slett for hurtig for oss. Dem spilte seg flott frem og scoret på en enkel tap in.
Daniel Aarstad kom meget nær fire minutter på overtid da han sendte keeper i full strekk etter frispilling.
Da man gikk til pause fem minutter på overtid så føltes resultatet noe i overkant selv om Randaberg hadde vært det førende laget.

Andre omgang
Nå var man altså oppe i tretten skader. Eirik Moen hadde fått en stempling oppå fotbladet og skulle også gi seg i pausen selv om den skaden ikke antas for alvorlig.
Det betød at Audrius Mirauskas kom inn som spiss, Thomas Strand-Grude gikk ned et hakk, mens Daniel Aarstad gikk ut som venstrekant.
Dette ga umiddelbart en effekt med høyere press som førte Vaulen høyere i banen.
Mer power kom inn i Jonas Sivertsen etter 51 minutter. Vi hadde ikke merket at John Petter Gilje var skadd, men han snurret noe bandasje rundt låret da han satte seg ned på benken.
Et tungt skudd fra Randaberg kunne raskt ha gått inn, men Thomas Strand-Grude blokkerte med rygggen.
Randaberg spilte helt på kanten og lagde en del dødballer. Etter 56 minutter var dommeren i en tale med spillerne om armbruk da Vaulen tok frisparket. Ballen gikk i retning Sivertsen og Mirauskas som jagde, ballen havnet ut til Mathias Rønsberg som på lekkert vis skjøt inn reduseringen fra 10 meter.
Randaberg var i fistel da dem mente dommeren ikke kunne la spillet gå da han holdt på å belære dem. Schøld fikk gult kort for protestene. Bugge fikk forøvrig gult kort like før frisparket.
Noen stygge taklinger satte også temperaturen i sving på benken til Vaulen. Trener Aleksander Idland fikk en meget lang tale av dommeren og skulle også få det gule kortet.
Vaulen var mer giftige i det som vel lignet mer på en 4-4-2 med Mirauskas og Sivertsen på topp, samt to offensive kanter i Rønsberg og D. Aarstad.
Sjanser skulle oppstå i hopetall, men begge veier da kampen åpnet seg opp. Noe som skulle gi en meget underholdende kamp.
Så - Bendik Aarstad var nær ved å få headet inn et frispark da keeper kom ut i tide. Lars Berge hadde en viktig blokkering i femmteren, mens Chokheli holdt et par skudd fra distanse.
Veldig bra trøkk av Vaulen. Bendik Aarstad hadde et frispark i mur, Thomas Strand-Grude skjøt over, mens man også hadde et par cornere.
Så kom Daniel Aarstad alene mot keeper etter 68 minutter. Da han rundet kastet keeperen seg ned og tok vel både mann og ball. Det ble ropt på straffe, men da man ikke en gang fikk corner kokte det i topplokket.
Flott skudd i vendingen av Jonas Sivertsen som skjøt stolpe ut etter 72 minutter.

Jonas var frisk i sitt innhopp og man må jo alltid ha en Sivertsen på et Vaulen-lag.
Så en sjelden attraksjon på Vaulenbanen. Den tidligere Serie D-spissen Tommasco Cicogna kom inn for Olsen etter 73 minutter. Milaneseren er fortiden noe begrenset på fart da han må operere på nytt og det sies at han kun har et kvarter i seg.
Byttet betød at man sendte alt fram. Nå var det en 3-4-1-2.
Randaberg fortsatte å være hissige. Ahmet Dereli fikk gult kort etter 73 minutter.
Cicogna hadde teknikken til å komme seg løs og fikk da også skutt et flatt skudd, men ikke nok kraft til å overliste keeper fra 20 meter.
En suser fra Thomas Strand-Grude ble også reddet etter 76 minutter.
Her gamblet man virkelig, kunne det lykkest?
Daniel Øverland var forøvrig helt enig med dommeren i at han skulle ha gult kort da han kom for sent inn i en takling etter 79 minutter.
Den heroiske kjempingen fortsatte, men tiden var i ferd med å renne ut for de oransje.
Daniel Aarstad skar seg ned til linja og slo inn foran boks, men ballen gikk utrolig nok mellom Cicogna og Mirauskas i femmeteren.
Nye friske bein inn etter 84 minutter da Erik Vogel erstattet Bendik Aarstad.
Så gikk det som det ofte går. Man spilte med høy risiko og ble straffet for det etter 86 minutter da Jonas Skjæveland sendte is i årene for strandguttene.
Benjamin Brekke Munkvold fikk gult kort etter 87 minutter. Før det var det berettiga rop om straffe da Erik Vogel ble tatt. Den lignet mer på en straffe enn situasjonen med Daniel Aarstad tidligere.
Audrius Mirauskas vant så en duell i boks etter frispark, men Vogel nådde ikke frem på andre stolpe.
Selv om man lå under med 1-4 skal spillerne ha honnør for at dem fortsatt kjørte på. Jonas Sivertsen skjøt like utenfor fra 30 meter inne i overtiden.
Den danske dommeren som debuterte på dette nivået i Norge ga voksenkjeft til Erik Vogel og Magnus Meling Sunde for deres fighting av ballen etter 94 minutter.

Så en meget teknisk god heading av Tommasco Cicogna som fikk fart på kula selv om innlegget ikke var det hardeste, keeper fikk fistet over til corner med et nødskrik. Corneren fløy over på lengste hvor Daniel Øverland headet like utenfor.
Dommeren blåser av etter 94:32. Nytt tap, men denne gangen var det iallefall en meget positiv andre omgang som ga et håp.