Avsluttet med stil
(19.06.24) "Nye" damelaget tar sin største seier til nå. Man dominerte hele kampen og hadde en rekke sjanser, men da kvarteret gjenstod ledet man bare 1-0.
Så endelig løsner det slik at man vinner med solide 3-0. Seieren betyr at man høyst trolig ender på en fin-fin 7. plass i debuten.
3–0
HAVØRN
Maria Olafsen (Ferkingstad)
30 min

Liva Flaten
77 min
Maria Olafsen (Flaten)
85 min
19. juni – Vaulenbanen – Serie – Tilsk.: X Dommer: Stople (Buøy)

20. Ingrid S Meltveit

Keeper Caroline Sund ble hjulpet av banen på fredag og står over, man har derfor hentet opp Sophia Espeland fra J17.

Første omgang
Havørn hadde tapt alle kampene helt frem til forrige serierunde da de overrasket med uavgjort mot Rennesøy, som vi tapte mot.
Vaulen mønstret igjen et ungt lag med åtte i troppen fra ungdomsavdelingen.
De oransje tok kommandoen fra start i sin skeive 3-5-2 og Maria Olafsen kom alene gjennom mot keeper, men ballen sklei litt av foten og gikk utenfor.
Ellers var det en rekke skudd fra distanse som gikk mellom stengene uten at keeper ble testet i nevneverdig grad. Både Hedda Eggen Granli og Oline Kvaløy Tungland hadde forsøk.
Ulempen med å stå høyt er kontringer i mot og etter 22 minutter satte Havørn fart sentralt, men heldigvis gikk lobben også over målet.
Maria Olafsen startet å fininnstille siktet nå og skjøt like utenfor krysset, mens et flott innlegg fra Cathrine Rasmussen Blom fant Hedda Eggen Granli som holdt keeper varm i den kjølige luften.
Samme dame var frempå like etter med halvvolley inn til keeper.
Vaulen hadde vært klart best og tok en fortjent ledelse etter halvtimen. Det var en flott og presis ball i kanalen av Alexandra Ferkingstad fra venstreback som fant Maria Olafsen. Hun satte fart og satte tidlig forbi en utrusende keeper til 1-0.
Stine Jelsa, med heiagjeng på tribunen, fant så Hedda Eggen Granli som igjen fikk notert en avslutning på mål.
A-lagsdebutant Sophia Espeland hadde fått en god oppvarming av far før kampen og reddet sikkert da Havørn skjøt på halvspretten fra 20 meter etter 36 minutter.
Vaulenjentene stod så i kø på en corner før Liva Flaten satte over like før slutt.
Da dommer Morten Stople Larsen blåste av minuttet på overtid var eneste skuffelse at man ikke ledet mer.

Andre omgang
Mer Vaulen i starten av andre omgang da Hedda Eggen Granli kom inn i boks og dunket over, Havørn svarte med en småskummel corner motsatt like etter.
Maria Olafsen ble igjen satt i gang på venstre, hun dro innover og fikk til et skudd på mål etter 53 minutter.
Så kom Havørn riktig så nære, men skuddet fra Sivertsen ble reddet av Vaulen.
Stor sjanse for Cathrine Rasmussen Blom fra hjørnet av femmeteren, skuddet gikk via hånda til keeper og i stolpen etter 58 minutter!
Så en herlig dragning av Eggen Granli før skuddet fra 16 meter gikk utenfor. Ny gigasjanse for Rasmussen Blom da skuddet gikk på tverrs av mål etter 64 minutter.
Andrea Hagerup ryddet så unna i siste liten da Havørn fosset fremover, men det var Vaulen som hadde det største trykket og Eggen Granli var nær ved å få rundet keeper.
Vaulen burde ha punktert kampen nå, men man fryktet ennå at Havørn skulle få sin utligning. Dem kom nære etter 70 minutter da en dupper gikk like over.
Maria Olafsen var det store angrepsvåpenet for Vaulen og hun fikk flott skåret innover før skuddet fra skrå vinkel ble reddet.
Gunstig hold på frispark for Vaulen kvarteret før slutt, men Liva Flatens forsøk var det ikke nok kraft over.
Nytt raid av Rasmussen Blom ga ny sjanse før Eggen Granli fulgte opp på returen og fikk en corner.
Flere dueller på corneren før den havnet ute hos Liva Flaten på 16 meter. Stopperen klemte til og ballen dundret inn oppunder nettaket til 2-0 etter 77 minutter.
Maria Olafsen prøvde seg med skuddfoten fra skrå vinkel nede i korthjørnet, men beinparade av keeper fikk slått ballen til corner.
På restene av corneren løftet Rasmussen Blom over til Olafsen som var nær en styring på andre stolpe.
Fem minutter før slutt skulle det bli 3-0. Det var en pasning fra dypet. Jeg mener det var Flaten som fikk satt i gang Olafsen. Lagkameratene ville ha ballen sentralt, men Olafsen riflet avgårde et herlig mål oppunder nettaket!
Olafsen var het nå og kom helt alene gjennom etter 87 minutter, men ble nektet av keeper.
Sophia Espeland slapp med skrekken da et tilbakespill gikk under fotsålen og centimetre utenfor. På den påfølgende corneren rettet Espeland opp inntrykket med en flott redning.
Etter 93 minutter blåste dommeren av og Vaulen tar nå høyst trolig en 7. plass av ti lag, noe som er godkjent i en debutsesong.