Kom sent, men godt
(19.10.17) I nesten 100 minutter stanget Vaulen hodet mot veggen. Så etter 98:22 stanger Alexander Surdal Nilsen inn 2-1-målet som kan bli vitalt for å overleve divisjonen.
For et klimaks for Vaulen og Surdal Nilsen som hadde bommet på straffe etter 97 minutter!
AVALDSNES
1–2
Sander Solbakk
26 min

45 min
Alexander Surdal Nilsen (str.)

99 min
Alexander Surdal Nilsen (Helland)
19. oktober – Avaldsnes 3 Tilsk.: 15 – Serie – Dommer: E Dalaker (Ferkingstad)

31. Stian Refvik

Med bussavgang fra Vaulenbanen allerede klokken 15.30 ble det noen forfall.
Forfall: Ole Wick Henriksen (jobb), Sander Oaland (jobb), Daniel Vatland (skadet), Anders Dale (skadet), Audrius Mirauskas (skadet), Endre Lien (syk/skadet).

Vaulen (3–5–2): Eric Ordaz – Sveinung Selås, Fredrik Stray Tjaum, Kristoffer Muri – Sivert Erland, Alexander Surdal Nilsen, Daniel Lie, Morten Nygård, Vegard Natland Chris André Mannes, Jørgen Helland.
Vaulen i 3-5-2 eller 3-2-3-2 om du vil. Morten Nygård debuterte fra start som defensiv midtbane i tospann med Surdal Nilsen. Lie lå i 10er-rollen bak Mannes og Helland.
På et litt slitent kunstgressdekke i lett duskregn fikk vi se en hektisk start hvor det bølget frem og tilbake.
Vår første mulighet kom etter fem minutter da Vegard Natland kom i friskt driv innover i boksen før han skjøt like over. Like etter var Jørgen Helland på ferde da han rundet keeper ute på siden, men vinkelen var skrå og ballen gikk på tverrs av mål.
Vaulen var som ventet bedre spiller for spiller og ble lokket frem. Dermed oppstod det noen kontringer som etter syv minutter hvor keeper Eric Ordaz måtte ruse ut for å stoppe en rød og hvit på vei igjennom.
Jørgen Helland dro seg så innover fra venstre, men han fikk ikke svung over skuddet etter åtte minutter.
En kollisjon mellom Vegard Natland og en motspiller betød pause i spillet etter 10 minutter. Natland kunne fortsette, mens Avaldsnes-spilleren måtte hinke ut.
Mot ti mann var det powerplay av Vaulen som hadde et par skudd blokkert like etter.
Sivert Erland leverte så et heftig raid og førte inn i boks før han slo mot Chris Mannes, men han fikk en for vanskelig vinkel å jobbe med. Ikke over og Morten Nygård skjøt hardt utenfor målet etter 14 minutter.
Etter 18 minutter var det noen rop om straffe da Jørgen Helland ble felt på kanten av boksen, men dommeren trakk situasjonen utenfor. Frisparket inn i boksen ble headet unna.
Vegard Natland slo så hardt inn fra venstre, Daniel Lie som møtte på første stolpe skjøt like utenfor.
Som man ser på oppsummeringen var det sjanse på sjanse for Vaulen som også fikk noen cornere man ikke fikk noe ut av.
På bussen oppover ble det nevnt at Avaldsnes' keeper ofte tok Cruff-vendinger. Etter 22 minutter presset Jørgen Helland Edis Hopovac såpass at ballen ble halvklarert ut til Chris Mannes som fra hjørnet av boksen løftet like utenfor det tomme buret.
Helt mot spillets gang tok Avaldsnes ledelsen etter 26 minutter ved Sander Solbakk som på direkten fikk drømmetreff fra 16 meter.
Dette var krise for Vaulen som måtte vinne denne kampen. Hjemmelaget hadde riktignok parkert bussen, men balltempoet og evnen til å få ball ut på kant og hardt og presist inn igjen i boks manglet. Det gikk ofte litt smått og man gikk rett inn i sekken til Avaldsnes.
Vaulen var nok litt sjokket og Avaldsnes hadde et par skudd utenfor i denne perioden. Vaulen hadde en corner etter 36 minutter ellers var det rolig.
Fredrik Stray Tjaum kom så i lange klyv fra stopperplass. Han fosset forbi flere ledd før han fra hjørnet av boksen skjøt over.
Nå var det mer trøkk her igjen. Alexander Surdal Nilsen hadde et skudd som gikk som et prosjektil gjennom boksen før en utespiller fikk strukket ut en reddende fot etter 43 minutter.
Niklas Rasmussen fikk så gult kort for hjemmelaget.
Et langt innkast fra Sveinung Selås fant Jørgen Helland på hjørnet av femmeteren, i duell med Endre Holmstrand deiset han i bakken. Straffespark kanskje av den billige sorten, men vi sier ikke nei!
Alexander Surdal Nilsen sendte keeper mot høyre og ballen den andre veien til 1-1!
Jørgen Helland kom så i dommerens bok, men han var utenfor fare for karantene i den siste kampen.
Overtid nå og Vegard Natland kranglet seg innover i boksen før han ble skvist mellom to spillere og ballen gikk ut til corner.
På corneren ruvet Fredrik Stray Tjaum høyest, ballen spratt i bakken før keeper som kun rakk å slenge ut en fot, men dommeren hadde uansett blåst for offside på Nygård.
Tre minutter ble lagt til før man gikk til pause på stillingen 1-1.
Vaulen startet uforandret etter pause.
Ny alvorlig skade hos Avaldsnes og det var en lang stopp i spillet.
Alexander Surdal Nilsen ble felt av Endre Holmstrand etter 56 minutter. Gult kort og frispark til Vaulen fra lovende hold, men Jørgen Helland skjøt i hodet på medspiller Sveinung Selås.
Daniel Lie ble så dratt overende på 24 meter etter 59 minutter. Chris Mannes forsøkte sin slepne venstrefot og ballen gled centimetre utenfor nærmest kryss.
Vaulen hadde enormt mye ball nå, men fikk lite ut av det. Noe måtte gjøres og stopper Kristian Gaard kom inn for høyre wingback Sivert Erland etter 66 minutter. Det betød at Fredrik Stray Tjaum ble satt ut på kanten.
Vaulen fortsatte å gå seg fast, man stanget mot en mur.
Fredrik Stray Tjaum var dog et friskt pust fremover. Etter 73 minutter slo han inn i boks og både Surdal Nilsen og Lie hadde akrobatiske bevegelser uten å få ballen inn.
Rene pinballmaskinen her i etterkant av et innlegg fra Tjaum, Alexander Surdal Nilsen fikk til slutt brutt seg fri, men en lang touch ødela.
Etter 77 minutter slo Fredrik Stray Tjaum inn mot andre stolpe hvor Chris Mannes headet i bue mot mål, men ballen var på god vei utenfor da Daniel Lie fikk en liten tå på ballen.
Vaulen fortjente en goal her! Tjaums lave innlegg gled gjennom til Mannes på syv metter, men keeper leverte en beinparade. Det var ikke over ettersom Jørgen Helland prøvde seg med strak vrist, men ballen gikk i stolpen og ut.
Motsatt var Sander Solbakk på ferde igjen da han skjøt like utenfor etter 81 minutter.
Tommy Lønning fikk så gult kort for hjemmelaget etter 83 minutter.
Vegard Natlands innlegg fra venstre gikk presist på hodet til Daniel Lie, men keeper slengte seg ned til høyre og holdt.
Avaldsnes hadde trukket ut tiden mye, samtidig som det hadde vært noen skader slik at mye ble lagt til.
Samtidig fortsatte Vaulen med sitt evigvarende angrep uten å finne ut av det.
På overtid fikk Tjaum slått inn igjen, men Daniel Lies bredside gikk via kroppen til keeper til corner.
Corneren endte med frispark fra gunstig hold 18 meter fra mål, men skuddet gikk nok en gang i muren.
Så et høyt innlegg hvor Kristian Gaard var på ballen før han ble hoppet inn i av keeper. Straffespark og gult kort til Edis Hopovac. Gleden av å få straffe ble raskt dempet av at Gaard ble liggende i store smerter gispende etter luft, men trodde kanskje han hadde knukket et ribbein, men hardhausen reiste seg og avviste at han skulle bli byttet av.
Etter opphold grunnet skaden på Gaard var vi nå syv minutter på overtid når Alexander Surdal Nilsen omsider skulle få ta sin straffe. Skuddet gikk den samme plassen som sist, men denne gangen valgte keeper rett vei.
Forsmederlig for Vaulen som med 1-1 var i "deep shit".
Vaulen fikk så et frispark ute på venstre. Jørgen Helland slo inn i boks hvor Alexander Surdal Nilsen stupte frem og stanget ballen i mål 8 minutter og 22 sekudner på overtid!
Spillerne ble spinnville og kastet seg oppå hverandre i den største feiringen vi har sett for et mål.
Ikke lenge etter avspark blåste dommeren av kampen og Vaulen hadde vunnet 2-1.