13. Nils Christian Kaisen
–> 45 minutter (<– 75 min)

14. Aleksander Brun Henriksen –> 85 minutter

15. Christian Gramstad

Øystein Winsnes og Espen Refvik ble ikke friskmeldt til kampen. Og trener Tom-Are Svenning er ute en lengre periode pga en kneskade.
Laget har som kjent mistet gode spillere til studier i sommer. Ørjan Bergum, kaptein Simon Sakkestad og Eivind Ankerheim. Vi håper de holder formen ved like og er å se i vaulendrakt igjen så fort de er tilbake. Og siden Simon er borte, måtte en ny kaptein velges. Stian Refvik ble valgt da han kunne stille med eget kapteinsbind
.

FORBEREDELSER:
Vaulen B gjør seg klar til kamp!
Sesongen startet igjen med en tøff kamp for B-laget mot et Madla 2 lag som enda ikke har tapt denne sesongen. Madla virket ivrige allerede fra første spark på ballen, og Vaulen slet i begynnelsen med en veldig rask angrepsrekke. Og før Vaulen rakk å reagere så gikk Madla opp til 1-0.
En retur i feltet endte hos en Madla.spiller, som enkelt kunne sette inn 0-1.
Vaulen hang mer med etter dette. Inge Moy kommer seg flere ganger rundt på venstrekanten sin, men innleggene ender ikke i mål. Men Madla finner enda rom, og etter et lurt trekk i angrep er de igjennom og setter inn 0-2.
Madla viser hvorfor de er med og kjemper helt i toppen. Vaulen forsetter å forsøke å spille ball, og utover kampen kommer vi mer og mer med. Hele laget jobber bra for hverandre og løper mye. Tydelig at alle har følgt egentreningsprogrammet for sommeren.
Ikke lenge før pause havner ballen hos Tom Arne Bø Pedersen som legger ballen flott til rette for Ole Bredesen som kommer på et stormløp inn i feltet og setter ballen sikkert til høyre for keeper. 1-2! Opphentingen er igang!
Vaulen kommer til en til mulighet før pause. Et godt slått frispark fra Stian Refvik ender hos Mats Ullereng som ikke helt får pannen på ballen. Og Vaulen går til pause med 1-2.
En kjapp teamtalk i pausen gjorde virkelig susen for Vaulen. Vi spilte bra før pausen, men i andre omgang tok samtlige på banen og hevet seg enda et hakk. Noen små taktiske justeringer og et par bytter ble gjort i pausen. Den hjemvendte sønn, Nils Christian Kaisen kommer inn, og det samme gjør Erik Løken.
Vaulen kommer godt igang, og vi er farligt frempå gang på gang. Men Madla er ikke ufarlige, og kommer til endel muligheter. De klarer tilogmed å sette ballen i mål, men det blir korrekt annullert for offside.
Erik Løken gav Madla forsvaret mye å jobbe med, og blir klart revet ned i feltet etter 60 min, og burde hatt straffe, men dommer vinker spillet videre!
Ikke lenge etter oppstår det en rar situasjon. En madlaspiller ligger nede, kan se ut som en smell til hode. Men dommeren blåser ikke og Vaulen spiller videre. Noen spillere stopper opp og venter på at ballen skal bli spilt ut, mens noen spiller videre. Ballen blir spilt igjennom til Erik Løken som setter inn 2-2! Madla protesterer, men mål er mål som man sier.
Madla spilleren reiser seg heldigvis for etterpå. Men man kan argumentere for at spillet burde blitt stoppet, enten av dommeren eller Vaulen, isåfall beklager vi det ovenfor Madla, men avgjørelsene som ble tatt på banen, ble tatt i kampens hete.
Etter dette virker det som om Madla ble tent av situasjonen og det tok ikke lang tid før de kom til den muligheten de trengte. Madla kommer til skudd, som Thomas Nilsson redder, men returen kommer Madla først på og setter inn 2-3. Et lite sjokk for Vaulen som ikke mange minuttene før hadde utlignet. Men Vaulen gir ikke opp!
Vi fortsetter å skape muligheter og gir alt i alle dueller! Vi kommer rundt på kant, kommer til innlegg og presser Madla tilbake. Men det vil seg ikke helt foran mål, mer uflaks enn noe annet. Vi smeller to i tverrlegger og Madla-keeperen må gjøre noen gode redninger. Kampen ender 2-3 til Madla 2, som fortsatt står uten tap. En god kamp av begge lag. Men Vaulen B hadde nok fortjent enn uavgjort idag.
Utrolig god innsats av samtlige idag, andre omgang er muligens en av de beste vi har spilt i år! Vi får gjerne ikke med oss det resultatet vi helst vil ha, men vi er fornøyd med spillet vårt og har uten tvil noe å bygge videre på! Takk for kampen!
Neste kamp er hjemme mot FC Show 2, 03 september.
Tommy

KAISEN TILBAKE: Det tidligere stortalentet Nils Christian Kaisen er tilbake i Vaulen etter studieår i Bergen, New York og København.