Trommene som stilnet
(20.09.24) Vaulen startet friskt, så får man tre kjappe i fleisen. Lars Berge tenner et ørlite håp like før hvilen.
Vaulen prøver å løfte laget i andre omgang og har et godt kvarter, men VBK setter et par spikre til i kista til 1-5.
1–5
VARDENESET

13 min
Gutama Haji

15 min Ruben I Sirevåg

21 min Ceu Lian Khar
Lars Berge (Gundersen)
39 min

80 min Ceu Lian Khar

85 min Georg Rein
20. sept – Vaulenbanen – Tilsk.: 100 – Serie – Dommer: K G Solhaug (Viking)

21. Daniel Aarstad

9. Amar Jazavac <– 30 minutter (–> 68 min) (89 min)

18. Joaquin Bjerkan

Idland, Mathiesen, Berge og Natland var tilbake siden sist, men uten Lystad, Eikevik, Moi Sene og Brokka gikk man i balanse. De to juniorene Bjerkan og Rørvik Almås var med på benken.

Vaulen (5–4–1): David Chokheli Losnegård – Ørjan Bergum, Lars Berge, Henrik Hovi, Daniel Olsen, Julian Gjelsten – Aleksander Gundersen, Aleksander Idland, John Petter Gilje, Amar Jazavac – Daniel Aarstad.

Første omgang
Laguttaket var nok mye basert på hvilke spillere som var tilgjengelige. Her var det stoppere og backer i hopetall. Dermed ble Aleksander Idland faktisk flyttet opp på midten!
David Chokheli var i allefall i mål. Tre stoppere med Berge, Hovi og Olsen som ble flankert av Bergum og Gjelsten. Gilje og Idland ga balanse sentralt på midten. Gundersen lå foran dem, Jazavac var mer venstrekant i en skeiv formasjon hvor Bergum støtet mer frem enn Gjelsten. Jagende på topp var Daniel Aarstad. 5-4-1?

En voldsom mobilisering fra FFO-kids a.k.a Felt Oransj ga mye trykk fra tribunen med tromming og synging avløst av lekeslåssing og masing om snop i bua.

Etter myntkast var det klart at Vaulen måtte skifte side på Kabalbanen og fikk den leie kveldssola da man angrep opp mot korthuset.

Noe overraskende gikk Vaulen ut høyt og hadde trykk fra start. Det så bra ut helt til Gutama Haji fikk ladd kanonen i boks etter 13 minutter.
0-1 ble til 0-2 kun to minutter senere. Et balltap i stopperrekka på midten sendte avgårde Ruben Sirevåg alene gjennom før han satte inn under keeper.
Rett før det hadde Daniel Aarstad hatt vårt første skudd på mål uten at det var livsfarlig.

Vardeneset hadde fått blod på tann og Chokheli vartet opp med to kvalifiserte redninger. Først var han nede i kroken og reddet et skudd fra Sørås før han holdt et langskudd.

Vardeneset hadde et høyt press som preste frem feil man ikke så sist borte mot Ålgård. En grov ballmiss i egen boks og vips stod det 0-3. Vi stod hundre meter unna, men det var vel Ceu Lian Khar som jublet.

Ceu Lian Khar slo så inn et frispark fra venstre. Keeper mistet grepet om ballen som dalte ned i femmeteren før Ørjan Bergum fikk inn et befriende spark.

Henrik Hovi ville så ha straffespark etter å ha blitt tatt ned da vi løftet inn en dødball, det eneste vi fikk av dommeren var et gult kort til Aleksander Gundersen som avverget en kontring.

Elias Myklebust kom så inn for Jazavac for å gi litt mer defensiv rutine.

Trommene fra Felt O hadde nå stilnet da Vardeneset styrte fullstendig. Dem trillet tålmodig mot et dypt Vaulen og fant åpninger. Etter 32 minutter fyrte dem utenfor.

Vaulen fikk inn en redusering etter 39 minutter da man fikk frispark sentralt i banen på 27 meter. Man løftet inn i boks til Lars Berge som vant duellen foran en utrusende keeper. Ballen gikk i bue inn mot målet, en stopper nådde ballen med en utstrakt tå på 10 centimeter bare for å dundre ballen oppunder nettaket til 1-3.

Mer panic mode hos Vaulen da man slet med å få unna i boks før dommeren blåste av minuttet på overtid.

Vaulen var friske i ti minutter, men ble presset dypere og dypere da man skulle spille seg ut og ble stresset til feil etter feil. Flere av baklengsa var av dem billige varianten, noe som var skuffende etter å ha virket tryggere defensivt i det siste.

Andre omgang
På 1-3 var det uansett håp da man startet andre omgang. Lars Berge kriget med seg ballen og overleverte til Aleksander Gundersen som fikk skutt fra 20 meter etter 48 minutter.

Så en gedigen sjanser for Ceu Lian Khar. Restene av en duell dalte ned på femmeteren til den tidligere vaulenspilleren som strakte frem en lang fot og fikk sendt avgårde et skudd Chokheli reddet til corner. Her var man ikke fornøyd med noe, muligens en apell om offside?

Vaulen ble okkupert gang på gang da man trillet bak og polkagrisene fra ytre-Tasta fikk inn et flatt leg fra venstre til styring for Habibi, men Chokheli reddet etter 55 minutter.

Etter dette fikk man løftet laget og en bedre oransj periode fulgte. Aleksander Idland skjøt over fra 16 meter da Bergeum la inn etter 57 minutter.

Så et skudd som spratt i torsoen på en liggende Chokheli. Ballen hadde en dragning mot nettmaskene, men hadde ikke nok fart slik at vaulenkeeperen fikk kastet seg over med hanskene.

Man øynet et håp da man fikk frispark sentralt på 26 meter, men Aleksander Gundersens frispark var for løst fra det holdet og gikk inn til keeper etter 65 minutter.

Elias Myklebust Mathiesen brøt så et oppspill på 20 meter og ballen havnet til Aleksander Gundersen, han prøvde å runde keeperen, men Marius Kastet fikk inn en presis hanske på ballen.

Man forsøkte noen offensive bytter for å gi et siste push. Inn igjen kom Jazavac for stopper Berge da man la om etter 68 minutter, før Marius Rørvik Almås kom inn for Gjelsten etter 76 minutter.

I denne fasen forsvant det trykket man hadde i et lite kvarter.

Vardeneset skulle så øke til 1-4 etter 80 minutter. En merkelig scoring. Keeper skulle klarere nede til venstre i boks, ballen traff en motspiller og dalte inn foran mål til Ceu Lian Khar som enkelt kunne sette inn i åpent mål.

Vaulen har en tynn benk og var dyktig slitne nå. Det var ikke mer å gi og 1-5 kom med fem minutter igjen. Et legg fra venstre fant hodet til Georg Rein på løp inn i boks og ydmykelsen var total.

En slukøra gjeng her nå. Vegard Natland fikk pyntet på statistikken da han kom inn etter 89 minutter da Jazavac igjen ble byttet av.

John Petter Gilje pådro seg så sitt tredje gule kort da han avverget en kontring på midten etter 92 minutter.

Det var noe av det siste som skjedde og Vaulen får nå bare reise seg til neste kamp som er borte mot Vidar 2 rett etter neste helg.