(21.04.14) Etter fire seire og to knepne tap i vinter virket det som om Vaulen hadde glemt alt mot Åkra.
De oransje samhandlet dårlig og Åkra fikk til tider store arbeidsområder å boltre seg i.

Jonas Finne (Lund)
27 min
Lars Kristian Lund
74 min
21. april – Åkra kunstgress Tilskuere: 100 – Serie – Dommer: Terje Olsen (Viking)

30. Jon Nessa

Åkra hadde slått ut Kopervik og Vardeneset i NM og var en fryktet motstander.
Vaulen reiste med 16 mann og manglet kun Anders Dale, Jarle Eike, Erik Løken, Eirik Hadland og Jonas Laukvik.

Vaulen (4–2–3–1): Gramos Gashi – Daniel Hadland, Erlend Mohus, Anders Idsø, Jimmy Jonevret – Milad Shamohammad, Ingvald Sandvik Halgunset – Ceu Lian Khar, Amar Kotlica, Vegard Natland – Fredrik Stray Tjaum.
Vaulen med ni seriedebutanter fra start, mens Nelson Monteiro skulle komme inn og bli den tiende.
Vaulen rokkerte noe om i forsvar da Jon Nessa ikke hadde trent etter ferie. På midten kom debutanten Ceu Lian Khar rett inn på høyrekanten, dermed flyttet man Fredrik Stray Tjaum opp som enslig spiss.

Vaulen ankom Åkra to og en halv time før kampstart og brukte tiden til å gå en tur og slappe av på tribunen.
Starten var jevn og sjansefattig med kun noen cornere å notere. Hos Vaulen var Ceu Lian Khar leken og viste små tendenser.
Så tok Åkra ledelsen etter 11 minutter. Paul Arthur Aanensen fant Jakob Rasmussen som presset inn ballen fra skrå vinkel. Målet kom ut av intet, dem gled så lett gjennom!
To minutter senere testet Magnar Mathiassen keeper Gramos Gashi med et tungt volleyskudd som det ble gitt retur på.
Det var mye frem og tilbake i denne perioden, men Vaulen slet med å få grep om kampen. Åkras to gode spisser Rasmussen og Lund var gode og hadde presisjonen Vaulen manglet.
Etter 23 minutter var Vaulen heldige da et vanvittig skudd fra Eirik Hope Langåker traff krysstanga og ned på strek! Åkra hadde gått rett i strupen på Vaulen!
Åkra sa god natt til Vaulen etter 27 minutter. Rasmussen la igjen til Jonas Finne som enkelt og velplassert fra 16 meter doblet til 2-0.
Vaulen hadde en fin frisparkmulighet fra venstre hjørnet av boksen etter halvtimen, men skuddet fra Jimmy Jonevret gikk rett på keeper.
Strandguttene måtte gjør noe og man prøvde ved å bytte plass mellom Khar og Tjaum. Det ga nesten umiddelbart resultater da Tjaum la tilbake til Amar Kotlica, men han skjøt over i det 32. minutt.
Jakob Rasmussen gled så igjennom igjen etter 36 minutter, men denne gangen gikk skuddet via en oransj og dalte ned like bak mål.
Paul Arthur Aanensen var så nær å skli inn det tredje etter legg fra venstre.
Nå hadde de mørkeblå ballen stort sett hele tiden, Vaulen kom ikke opp i situasjonene.
På overtid ga Kotlica til Ceu Lian Khar, men han fikk ikke ordentlig treff da han var i fin posisjon åtte meter foran mål!
Lagene gikk til pause på stillingen 2-0 og det var det ikke noe å si på.
Ville medvind i andre omgang hjelpe Vaulen?
Vaulen var hakket bedre i andre omgang. Ceu Lian Khar skjøt i blokken etter 50 minutter.
Jimmy Jonevrets corner etter 55 minutter falt ned i femmeteren, men Ingvald Sandvik Halgunset fikk ikke trukket av fra kort hold. Ballen gikk ut igjen til Jonevret som skjør over nærmeste kryss.
Så bokset keeper ut til Daniel Hadland på 16 meter, men han ble hindret. I motsatt ende hadde Paul Arthur Aanesen en enorm sjanse, før Lars Kristian Lund skjøt like utenfor etter timen.

Vaulens beste sjanse i kampen kom etter 62 minutter da Ceu Lian Khars innlegg fant Ingvald Sandvik Halgunset, men headingen fra fem meter gikk halvmeteren utenfor.
Ørjan Bergum kom inn for Amar Kotlica etter 65 minutter og man la vel om til to spisser samtidig.
Åkras keeper ble så liggende nede etter en kollisjon med Vegard Natland. Vaulen benyttet oppbruddet til drikking og peptalk.
Eirik Sandstad fikk gult kort hos Åkra etter 69 minutter.
Så kom spissen Gaute Schei inn for backen Jimmy Jonevret etter 73 minutter. Dermed la man om til 3-5-2 med Schei og Bergum på topp og Khar på kant.
Umiddelbart etterpå satte Åkra inn 3-0 da Lars Kristian Lund fikk en enkel jobb etter dødball.
Nei, dette var nok ikke dagen. Man hang ikke sammen som lag, hadde dårlig presisjon fremover og var ikke kompakte nok bakover.
Hjemmelaget headet så et corner i tverrleggeren etter 76 minutter, men det ble blåst av.
Åkras keeper måtte etter hvert også byttes ut.
God mulighet igjen for Vaulen etter 79 minutter da Ceu Lian Khar headet Vegard Natlands innlegg rett på keeper.
Ceu Lian Khar la så ut til Gaute Schei etter 85 minutter, men han traff en spiller som stod på fem meter.
Nelson Monteiro kom inn for Milad Shamohammad etter 88 minutter.
Vaulen hadde et par cornere på overtid. Før Erling Flotve Myklebust skjøt like over etter 93 minutter.
Dermed endte det med 3-0 tap, men Vaulen trenger ikke gå mange dagene å sture. Allerede på fredag spiller man hjemme mot Vardeneset.