Så kom den første seieren
(21.04.17) Vaulen er gode den første halvtimen og leder 2-0, så slipper dem seg nedpå og kommer aldri ut av hengemyra.
Nærbø var relativt svake samtidig som Vaulen var gode i forsvar. Dermed har man relativt god kontroll.
Vaulen står nå uten tap etter tre serierunder. Etter to uavgjorte var dette vår første seier.
2–0
NÆRBØ
Jørgen Helland
12 min

Olav Hovstad (Natland)
28 min

21. april – Vaulenbanen Tilskuere: 30 – Serie – Dommer: Sabri Cetintas (Ulf)

17. Sivert Erland

Daniel Vatland var ny på skadelista sammen med Kristian Gaard og Anders Dale.
Vaulen var ubeseiret så langt, spørsmålet var om man hadde beholdt formen gjennom påskepausen.

Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Miran Serdarevic, Fredrik Stray Tjaum, Vegard Natland – Erik Holst Aasland, Alexander Surdal Nilsen, Olav Hovstad – Ole Wick Henriksen, Daniel Lie, Jørgen Helland.
Rufsete vær med byger og stiv kuling i kastene gjorde det noe utrivelig på Vaulenbanen. Det var faktisk så få tilmøtte tilskuere rett før kampstart at dommerne var usikker hvilken langside lagene skulle stille seg opp mot under lagpresentasjonen.
Ettersom haglbygene ga seg kom det dog sigende litt folk etter hvert.
Vaulen tok kommandoen fra start og fikk en corner før minuttet, som igjen ble bokset ut til ny corner.
Nærbø hadde noen frispark som ble løftet inn i boksen, ellers var det lite å rapportere om.
Så tok Vaulen ledelsen etter 12 minutter. Nærbøs karismatiske keeper bokset et corner fra Ole Wick Henriksen rett ut til Erik Holst Aasland. Fra returrommet slår han inn igjen, ballen går via en blå og i bue mot mål. Her taper keeper en duell mot Jørgen Helland og blir liggende, mens vår mann med ryggen mot mål løfter ballen inn i lengste kryss.
Nærbøs keeper protesterte for angrep på keeper, men fikk ikke gehør hos dommeren.
Det var ikke så mange sjansene, men den Vaulen fikk etter 22 minutter var enorm.
Jørgen Helland klemte av et skudd fra venstresiden av boksen, keeper ga retur som gikk via Daniel Lie og opp i tverrleggeren! Det var ikke over med det. Helland hadde et nytt skudd som ble reddet, både Daniel Lie og Olav Hovstad hadde påfølgende returskudd blokket!
Dette var en god periode for Vaulen og man fikk betalt etter 28 minutter. Et oppspill i venstrekanal ble lagt kort inn sentralt til Olav Hovstad som tok med seg ballen før han skjøt i det neste steget. Teknisk flott utført av Olav og dermed 2-0.
Ole Wick Henriksen fosset så frem og prøvde vel å vri ballen inn i lengste, men fikk ikke helt dreisen på det og keeper reddet lett etter 31 minutter.
Så plutselig virket Vaulen fornøyd, et Nærbø-lag som hadde virket veldig svakt tok mer og mer over.
Etter 34 minutter var de blå og hvite nær å flukte inn et innlegg fra høyre, keeper Eric Ordaz var forbanna på den mangelfulle markeringa.
Nærbøs Eirik Austad kom i dommerens bok etter 36 minutter.
Vaulen slet med tenningsnivået og Fredrik Stray Tjaum hadde blant annet en viktig blokkering til corner.
Så fikk Fredrik Stray Tjaum seg en smell ute på venstre. Keeper Eric Ordaz gikk langt ut av mål og slo et frispark på tverrs til Miran Serdarevic som ble sjokkpresset av Nærbø. Plutselig var målet åpent og bortelaget tok over ballen, men heldigvis ordnet Miran opp igjen ved å redde på streken etter 41 minutter.
Dog noe nonchalant spill av Vaulen som var et bilde av kampen på dette tidspunkt.
Man gikk til pause med en flott 2-0 ledelse, men vi likte ikke helt trenden i kampen med mye rot opp mot pause.

Ingen endringer av Vaulen i pausen.
Kristoffer Helleren Henriksø fikk gult kort hos Nærbø etter 48 minutter.
Nærbø fortsatte å ha mye ball i andre omgang, men Vaulen forsvarte seg bra og skulle ikke gi fra seg så mange sjanser.
Etter 51 minutter fikk Nærbø et frispark helt på kanten av boksen som et kort corner. Dem slo inn mot første stolpe hvor man fikk slått unna.
Vaulen slet med å etablere spill, men hadde noen kontringsforsøk uten at man kom til sjanser.
Ole Wick Henriksen fikk gult kort etter 55 minutter.
Man trengte litt friske bein inn. Olav Hovstad, som ikke har det største treningsgrunnlaget etter kyssesyken, måtte vike for Andreas Jonassen etter 65 minutter.
Nærbø ville ha straffespark etter 69 minutter da Geir Mikalseen Haugseng gikk ned i boksen. Dommeren lot det derimot gå som han gjorde med mye. Noe som skapte surmuling hos begge lag.
Andreas Jonassen fikk gult kort etter 71 minutter da han hindret en overgang for Nærbø.
Et lite lysglimt i andre omgang da man fikk et corner etter 73 minutter.
Her oppstod det oppstandelse. Miran Serdarevic dyttet i en motspiller som falt lett, mens Nærbøs keeper igjen dyttet Miran Serdarevic. Vaulen stopper fikk gult kort før man endelig fikk tatt corneren.
Sjanse for Andreas Jonassen i boksen etter 75 minutter da Ole Wick Henriksen slo inn fra høyre, men han brant utenfor.
Jørgen Helland ble så stygt felt, men dommeren lot spillet gå og Daniel Lie skjøt flatt utenfor på kontringen etter 77 minutter.
Dette var det siste Lie gjorde da Audrius Mirauskas erstattet han etter 78 minutter.
Så et bra gjennomspill av Erik Holst Aasland som satte i gang Jørgen Helland, men skuddet gikk hardt i nettveggen etter 84 minutter.
Etter en håpløs kjedelig start på omgangen livnet det altså litt til på tampen.
Vaulens bakre firer hadde vært beholdningen for Vaulen. Spesielt med stoppernes duellstyrke som ikke slapp Nærbø til. Kun tre baklengs på tre kamper lar seg høre!
John Herman Ås kom inn for Ole Wick Henriksen etter 88 minutter.
Vaulen hadde et flott kombinasjonsspill sentralt i banen uten å komme til avslutning fra 16 meter etter 91 minutter.
Så tre minutter på overtid slo Nærbø inn fra høyre og fikk til en avslutning i tverrlegger og ut!
Det ender med 2-0 seier. Poeng er poeng selv om det ikke var en vakker kamp, men når det er mye vind er det vanskelig å spille flott fotball.

Neste kamp er borte mot Riska på gress lørdag om en uke.