Den totale kollaps
(21.05.13) Etter 5-4 seier over serielederen sist, klarte ikke Vaulen å komme opp i mot samme standard tirsdag kveld.
FK HAUGESUND 2
4–0
Henrik Johansen (Nesse)
48 min

Henrik Johansen (Langåker)
54 min
Henrik Johansen (Nesse) 66 min
Pontus Engblom (Lippestad)
87 min
21. mai – Haugebanen Tilskuere: 30 – Serie – Dommer: Lars Dahlgren (VBK)

18. Ørjan Bergum –> 81 minutter

FK Haugesund med fire-fem fra A-troppen deriblant Trygve Nygaard og Olav Dalen.
Vaulen uten en suspendert Andreas Meier Strømme, mens man ble kun to mann på benken etter sent forfall fra David Berg.
Vaulen (4–1–2–3): Steffen Holm Jon Nessa, Arnt Ove Ivesdal, Marius Fossmark, Steffen Lyse Thomas Idsø Kevin Hodneland, Anders Idsø Fredrik Fossmark, Eivind Ovedal, Daniel Lie.
Marius Fossmark skadet seg i ryggen på oppvarming, men startet kampen. Vaulen startet kampen okay, Fredrik Fossmark fikk frispark fra 22 meter. Anders Idsø tok den kjapt i kanalen mot Fredrik Fossmark, men dommer vinket av for offside.
Vaulen var respektløse i starten, presset høyt og ga FKH trøbbel med å spille seg ut.
Vår største sjanse kom etter seks minutter da Jon Nessa kastet kort til Thomas Idsø som serverte Anders Idsø i midten. Han fyrte av på halvspretten fra 25 meter og keeper måtte gi retur som Daniel Lie nær konverterte fra kort hold.
Mats Rasmussen og Henrik Johansen hadde et par skudd fra distanse, ellers var det lite å spore fra hjemmelaget.
Marius Fossmark ble liggende etter en løpsduell etter 14 minutter med ryggsmerter, men han kom seg på beina.
Eivind Ovedal dro seg innover etter 16 minutter, men skjøt med løskrutt. En FKH-spiller var dog nær å klomse ballen inn i eget mål.
Vaulen rokkerte på topp etter 19 minutter da Daniel Lie ble midtspiss.
Eivind Ovedal fikk tilsnakk etter 24 minutter.
Arnt Ove Ivesdal handset på et FKH-legg etter 25 minutter, men dommerne var ikke enige i Haugesunds protester. Isteden kontret Vaulen tre mot tre, Eivind Ovedal skjøt i blokken og Daniel Lie var nær på den løse ballen i feltet.
Første varsko fra FKH kom etter 27 minutter da Henrik Johansen skjøt i utsiden av stolpen.
Nå var det litt dødt fra Vaulen etter en frisk start.
Fin opprulling av Vaulen etter 32 minutter, men keeper Olav Dalen vant duellen med Ovedal på Lyses innlegg.
34 minutter nå og Vaulen kom fremover i stor fart med fem mann. Fredrik Fossmarks innlegg skled skummelt gjennom feltet, men ingen var på hogget.
Henrik Johansen fant Henning A Nesse på høyre etter 34 minutter, men keeper Steffen Holm ruset flott ut og fikk gitt til corner.
Et hardt FKH-innlegg traff Arnt Ove Ivesdal etter 36 minutter og ballen var nær ved å gå inn i egen goal.
Eivind Ovedal med superraid etter 41 minutter, men ingen gikk på krossen. Dog bedre av Vaulen igjen opp mot pause.
På overtid var hjemmelaget nær to ganger. Først et skummelt frispark fra Kristoffer Haraldseid som spratt like før keeper Holm, Henrik Johansen var nær på retur. Så et heller ufarlig innlegg fra høyre ved Henning Nesse som keeper fistet i tverrlegger og ut!
Eirik Hadland kom inn for Marius Fossmark i pausen. Dermed gikk Anders Idsø ned som stopper. Fredrik Fossmark gikk ned på midten, mens Hadland spilte kant.
Vaulen slet voldsomt med å komme i gang i andre omgang. Først avsluttet hjemmelaget en meter utenfor på en sjanse som dog ble avblåst for offside.
Thorvald Trætteberg satte i gang Henning Nesse etter 48 minutter ute på høyre, innlegget ble møtt av Henrik Johansen som satte fra kort hold.
Henning Nesse kom seg fri i boksen etter 51 minutter, men vred skuddet meteren over krysset.
Mye slurv av Vaulen som hadde FKH over seg. Det resulterte blant annet i et par cornere, på den siste klarerte Jon Nessa nærmest unna på strek. Corneren fra Eirik Hope Langåker gled gjennom feltet og fant Henrik Johansen på andre stolpe. Han fikk en lett jobb og dundret inn 2-0.
Pontus Engblom spilte gjennom Henrik Johansen etter 55 minutter, men keeper Steffen Holm reddet flott.
Sjelden tilløp for Vaulen etter 58 minutter. Kevin Hodneland bredde ut på høyre til Eivind Ovedal som lempet kort inn mot Daniel Lie, men ballen gikk ut til utspark fra mål.
Vaulen var stort sett på etterskudd. Ingen ville ha ballen. En seks-syv spillere var ikke på.
Steffen Lyses lange innkast etter 63 minutter ble halvklarert ut på 25 meter til Thomas Idsø, men det tunge skuddet gikk et par meter utenfor.
Haugesund 2 gikk opp til 3-0 etter hattrick av Henrik Johansen. Trygve Nygaard la en lur ball i rommet, Henning Nesse slo inn fra høyre og igjen satte man fra kort hold.
Like etter byttet FKH innpå tre unggutter. Thomas Horneland, Fredrik Lippestad og Arent Emil Hauge kom inn. Ut gikk Eirik Hope Langåker, Mats Rasmussen og Henning A. Nesse.
Vaulen virket å ha gitt opp. Kun en god takling av Arnt Ove Ivesdal etter 68 minutter hindret at Henrik Johansen skulle øke ytterligere.
Fredrik Fossmark prøvde skuddfoten fra 25 meter etter 70 minutter, men keeper hadde full kontroll.
Tafatt av Vaulen. Lite stemte.
Eivind Ovedal fikk corner til Vaulen etter 75 minutter. Daniel Lie slo inn, ballen ble halvklarert ut til Eirik Hadland som ga videre til Kevin Hodneland, men volleyen gikk i blokken.
Kristoffer Haraldseid til Pontus Engblom like etter, ballen gikk forbi keeper Holm, men Ivesdal så ut til å ha kontroll foran kassen før han nærmest måtte slenge seg for å få klarert.
Vaulen største sjanse i kampen kom etter 76 minutter da Steffen Lyses lave innlegg fra venstre fant Eivind Ovedal på fem meter, han hadde kun keeper igjen å slå, men Olav Dalen vartet opp med en fantomredning og fikk ut til corner.
Mye kraft fra Fredrik Fossmark etter 79 minutter, men to meter over fra 30 meter.
FKH var skummelt frempå igjen etter 80 minutter da en corner gikk gjennom feltet.
Ørjan Bergum fikk sin debut etter 81 minutter da han kom inn for Eivind Ovedal som følte på en strekk.
Nå drev FKH lekestue og det var lite stolthet i det Vaulen drev med.
FKH økte til 4-0 etter 87 minutter. Igjen etter innlegg fra høyre. Fredrik Lippestads legg ble headet inn av svensken Pontus Engblom.
Førti sekunder ble lagt til. Vaulen tapte 4-0 og måtte belage seg på en sur busstur hjem.