Løp til krampa tok dem!
(21.05.15) Etter fire tap i serieinnledningen avskrev lokale fotballekspert at Vaulen kunne overleve divisjonen. Torsdagens 1-0 seier mot Brodd var Vaulen tredje strake uten tap. Kanskje har vil en mulighet på 13. plassen..?
Brodd hadde ikke slått Vaulen siden 3. juni 1986, men var favoritter da Vaulen knapt kunne stille lag.

BRODD
0–1

10 min
Lennox Kanu (Natland)
21. mai – Midjord Tilskuere: 60 – Serie – Dommer: Ivan Djuric (Hana)

12. Sander Thaule

Vaulen knapt med nok spillere til å stille lag hadde leid inn folk fra B- og C-laget. Audrius Mirauskas (i Litauen til 1. juni), Ole Wick Henriksen (i Syden ut uka) og skadde Daniel Hadland, Anders Idsø og Jørgen Helland stod over.
Simon Sakkestad og Jean Gjelsten hadde blitt kalt opp fra henholdsvis B- og C-laget.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Marius Fossmark, Fredrik Stray Tjaum, Jimmy Jonevret – Ingvald Sandvik Halgunset, Ceu Lian Khar – Emir Hopovac, Harald Eidhamar, Vegard Natland – Lennox Kanu.
Bo Andersen hadde omkomponert noe. Vegard Natland ble flyttet opp som kant igjen, Jimmy Jonevret gikk ned som back, mens Ceu Lian Khar var defensiv midtbane.
Vegard Natland skaffet oss corner etter to minutter, men Jimmy Jonevrets serve ble klarert.
Brodd hadde vært i førersetet da Vaulen tok ledelsen etter ti minutter. Lennox Kanu fikk ballen på 16 meter og klinket den oppunder nettaket! For en signering Vaulen har gjort her!

Brodd med diamant i 4-4-2 slo mye langt mot Fiskum som ble godt pakket inn av Tjaum og Fossmark. Dermed ble det noe stakkato uten de store sjansene. Vaulen kunne ligge bakpå og kontre med sine kjappe spillere.
Vegard Natland var veldig god i dag. Etter 21 minutter fant han Lennox Kanu på 20 meter, men skuddet gikk like over. Keeper ville ikke hatt mulighet der!
Kanu-show da han lekte seg fremover og la nydelig til Vegard Natland med utsiden, men skuddet ble blåst tilside for mål etter 26 minutter.
Brodd med bra sjanse etter 28 minutter da Petter Olsen Haukali skjøt et frispark like til venstre for mål. Samtidig foretok hjemmelaget sitt første bytte da Per Kristian Stangeland Nilsen erstattet Thomas Våland.
Det var ikke vakkert, men Vaulen jobbet knallhardt. Etter 35 minutter burde Ingvald Sandvik Halgunset heller ha skutt enn lett etter lagkamerat på ti meter.
Ceu Lian Khar må også få ros. Han jobbet utrettelig i første omgang fra sin nye posisjon som defensiv midtbane.
Brodds beste sjanse kom etter 40 minutter da et innlegg fra venstre ble headet like tilside på andre stolpe etter 40 minutter.
Dermed gikk man til pause med ledelsen 1-0.

Ingen endringer på noen av lagene i pausen.
La oss si det med en gang - Vaulen ble veldig baktunge i andre omgang. Brodd førte an og det var en kamp mot klokken.
Tarjei Skoftedalen Fiskum pådro seg en strekk i en løpsduell og ble med en gang erstattet av Nicklas Olsen Hovland i det 50. minutt.
Temperaturen tok seg opp og Vaulen pådro seg noen unødvendige gule kort for munnbruk. Som til Jimmy Jonevret etter 56 minutter.
Vegard Natland kom seg på beina etter en smell, men flere oransje startet å slite nå. Emir Hopovac som ikke hadde spilt siden mars virket å ha gele i beina.
Eric Ordaz ga en liten retur på Morten Melkevigs skudd som spratt rett før keeper. Fredrik Stray Tjaum ordnet flott opp på restene. Stopperen var eksepsjonell i dag og skal ha mye av æren for seieren.
Det var hett rundt Vaulen nå da Brodd pushet på. Etter 59 minutter fikk dem en corner som Ingvald Sandvik Halgunset fikk unna.
Fredrik Stray Tjaum fikk gult kort etter 61 minutter etter å ha slengt noen ord opp på tribunen!
Brodd foretok sitt siste bytte etter 67 minutter da Jørgen Bakke erstattet Erlend Løfsgaard.
Vaulen slet med å etablere noe spill. Etter 69 minutter slo dem en bra ball inn i feltet, men ingen kom frem på krossen som snek seg gjennom på femmeteren.
Så dagens mest omdiskuterbare situasjon da Marius Fossmark sklitaklet i egen boks. Brodd ville ha straffespark. Nicklas Olsen Hovland fikk gult kort for protestene i det 72. minutt.
Brodds keeper var så på en liten bærtur og Ingvald Sandvik Halgunsets skudd fra hjørnet av boksen ble blokket av en utespiller på tre meter i det 74 minutt. Den påfølgende corneren ble slått inn på andre stolpe, noen oransje spillere var på den, men fikk ikke styrt mot mål.
Så et tungt skudd av Jimmy Jonevret som hadde fortjent en bedre skjebne. Før Lennox Kanu kunne ha punktert kampen etter 77 minutter, men han ble tatt såpass godt vare på at han ikke fikk løsnet skudd på ballen som spratt på fem meter.
Brodds Lars Erik Dahle ble så nektet av Eric Ordaz i Vaulen-buret. For en klassiker av et nervedrama dette hadde blitt!
Etter 83 minutter fikk Ørjan Bergum headet unna et corner.
Vegard Natland slet nå med krampe og ble erstattet av C-lagets Jean Gjelsten etter 83 minutter. 36-åringens første seriekamp for A-laget siden 2007!
Petter Olsen Haukali fikk så gult kort for Brodd etter 85 minutter.
16 år gamle Helge Ringdal og B-lagets Simon Sakkestad kom så inn for slitne Ceu Lian Khar og Emir Hopovac i det 88. minutt. Sakkestad ble satt inn som en ekstra stopper da Vaulen gjorde alt for å holde unna.
Skummelt innlegg fra Brodd, men Ørjan Bergum var tøff som gikk i duellen. For en kamp det også var av Bergum, spissen har virkelig funnet seg tilrette etter omskoleringen som back.
Lennox Kanu slo elegant til Ingvald Sandvik Halgunset som ble felt på 17 meter rett foran mål. Jimmy Jonevrets frispark gikk i tverrleggeren og ut etter 93 minutter.
Det var noe av det siste som skjedde da Vaulen vant 1-0. Spillerne var i ekstase utpå banen og visste nesten ikke hvor dem skulle gjøre av seg. Jubelbrølene runget over hele Midjord. For en fantastisk seier av Vaulen som har reist seg sterkt etter en tung start på sesongen.