Unngikk bananskallet (så vidt)
(21.05.19) Ujevne prestasjoner for Vaulen i målrik seanse. Vaulen leder 3-0 da man slår av alle brytere hva gjelder konsentrasjon. Plutselig står det 3-3, men Vaulen hevet seg igjen og dro i land en underholdene 5-3 seier.
5–3
VARD HAUGESUND 2
Bendik Aarstad (Gilje)
7 min

Sisco Mick (Alinyoh)
19 min
Sisco Mick (Natland)
22 min

44 min Adrian Nesheim Roseth

56 min Johannes Fylkesnes

57 min Adrian Nesheim Roseth
Thomas Surdal Arnesen (Randeberg)
61 min
Tobias Fosse Ekeland (S. Arnesen)
75 min
21. mai – Vaulenbanen Tilskuere: 60 – Serie – Dommer: Lucian Popa (Austrått)

1. Benjamin Ramirez Helleren –> 92 minutter

For første gang denne sesongen kunne man ikke stille full tropp med 18 mann. Dette skyldtes sykdom på Casper S. Tjøstheim, Gabriel Økland Retallack og Erlend Høllen Sjøen. Samtidig vil ikke Audrius Mirauskas være tilbake før 17. juni.
Alexander Nilsen Surdal er ennå ikke klar etter sin ribbeinskade, han er også høyst usikker til lørdagens kamp. Fra før var det også kjent at Morten Nygård var ute med en brukket for, mens keeper Endre Lien både sliter med et forstuet håndledd og en vond fing som trolig også vil holde han ute på lørdag.
Gode nyheter er at man fikk låne keeperen Benjamin Ramirez Helleren (15) fra G16. Even Sandøy Nærum var også klar igjen etter ferie og sykdom, men trenger nok noen økter før han kan starte.
Vaulen (4–3–3): Trym Landråk Gjerstad – Ørjan Bergum, Idar Røed Randeberg, Bendik Aarstad, Ivar Evensen – Tobias Fosse Ekeland, John Petter Gilje, Vegard Natland – Felix Alinyoh, Sisco Mick, Thomas Surdal Arnesen.
En del sykdom og skader i troppen, men bare en endring i startelleveren fra sist da Felix Alinyoh erstattet en syk Erlend Høllen Sjøen. Det betød samtidig at Vegard Natland trakk ned som indreløper.
Vard 2 hadde kun tatt 1 poeng før denne kampen og sluppet inn 26 mål på fem kamper. Vaulen var dermed store favoritter selv om dem ennå ikke hadde vunnet hjemme.
Det startet bra. Ørjan Bergum satte igang Thomas Surdal Arnesen etter tre minutter, men skuddet strøk over tverrleggeren.
Et corner like etterpå ble halvklarert ut til samme Surdal Arnesen, men det tunge skuddet ble parrert av keeper.
Vegard Natland ble så dratt etter i flere meter. Dommeren trakk situasjonen ut av boksen og forærte Vaulen et frispark fra venstre. John Petter Gilje løftet inn på andre stolpe hvor Bendik Aarstad stanget inn 1-0 etter syv minutter.
Flott start av Vaulen. Like etter var Felix Alinyoh på ferde for Vaulen, men skuddforsøket hans ble vridd utenfor venstre stolpe.
Vard viste seg litt frem etter ti minutter. Først ville dem ha et straffespark, deretter fulgte to strake cornere hvor man så to skudd ble blokkert.
Felix Alinyohs innlegg fra høyre etter kvarteret spratt noe heldig forbi en Vard-forsvarer og over til Thomas Surdal Arnesen på motsatt, han skar innover mot mål og ble taklet slik at skuddet fra skrå vinkel gikk i nettveggen.
Thomas Surdal Arnesen gled fremover etter 17 minutter og la over til Felix Alinyoh, men skuddet ble reddet av Vards keeper.
Vaulen skulle doble ledelsen etter 19 minutter. John Petter Gilje vinklet en ball fint til Felix Alinyoh som nydelig vektet en ball i bakrommet til Sisco Mick, vår spydspiss rundet elegant keeper og satte ballen i åpen goal til 2-0! Et flott angrep av Vaulen!
Halvveis i omgangen stod det 3-0. Denne gangen var det Vegard Natland som la tilbake til Sisco Mick på 18 meter, han leverte et danseshow av de sjeldne og la over på den andre foten før han tuppet ballen forbi en overrasket keeper. For en kunstnerisk finte og et like uortodoks skudd av Micky!
John Petter Gilje fikk seg en kraftig smell etter 24 minutter og Vaulen spilte et par minutter med ti mann før han haltet innpå igjen.
Ny stor sjanse for Sisco Mick etter 26 minutter. Igjen ble han spilt fri sentralt, i duell mot en utrusende keeper var han nær ved å lykkes i å løfte ballen over.
Så kanonade av Vaulen da Ørjan Bergum slo over på Vegard Natland etter 32 minutter. Han ble forstyrret i skuddøyeblikket, men ballen gikk over til Felix Alinyoh. Ballen spratt frem og tilbake, en liggende Alinyoh kriget ballen tilbake mot Natland, men han fikk ikke styrt mot mål med tre mann i ryggen.
Vard hadde noen lettbeinte spillere og dem skulle starte å straffe et lekent Vaulen. Etter 33 minutter var bortelaget farlige på et frispark inn i boks. Dem vant første duellen på fem meter før Bendik Aarstad fikk klarert.
Vards Alexsander Stene Krogh fikk så gult kort etter 34 minutter.
Vi spoler til 37 minutter og finner en ny Vaulen-sjanse. John Petter Gilje var nær å finne Vegard Natland, men keeper kom foran i siste liten. Ballen spratt ut mot Sisco Mick, men denne gangen fikk keeper kastet seg inn foran beina på vaulenangriperen.
Felix Alinyohs innlegg etter 39 minutter smøyg seg forbi Vegard Natland, men kom over til en fri Thomas Surdal Arnesen, skuddet ble fyrt like over på direkten.
Vard reduserte så til 3-1 etter 44 minutter. Adrian Nesheim Roseth dro fint inn fra venstre før han fyrte av et godt skudd fra 18 meter som keeper ikke nådde frem på.
Like før hvilen kom John Petter Gilje til et skudd fra 15 meter som ble fomlet ut til corner av keeper.
Lite ble lagt til og da dommeren blåste av for pause satt man med en følelse av at Vaulen hadde et til gir å gå på tross en solid ledelse.

Vaulen fortsatte å skape sjanser i starten av andre omgang. John Petter Giljes frispark fra siden spratt innover mot målet, det var utrolig at Felix Alinyoh ikke scoret der. Ballen var nær ved å sprette over keeper, men Vard fikk på underligvis kriget ut til corner i kampens 47. minutt.
Felix Alinyoh hadde også et par skuddforsøk i starten, det beste kom etter 53 minutter, men keeper hadde kontroll.
Så en god redning av Trym Landråk Gjerstad etter 55 minutter da han fikk slått et skudd til corner.
Det påfølgende corneret ble slått inn på andre stolpe hvor Johannes Fylkesnes headet inn fra kloss hold. Det så enkelt ut.
Flott spill i forkant av Vegard Natland før et innlegg fra høyre fant Thomas Surdal Arnesen, men det frekke volleyforsøket gikk like utenfor.
Plutselig stod det 3-3. Adrian Nesheim Roseths frispark fra venstre spratt vel rett inn? Vard hadde fått blod på tann her!
Etter 61 minutter slo John Petter Gilje et frispark fra venstre inn i boks. Ballen hadde retning Bendik Aarstad, men keeper var på en liten bærtur og fikk bokset ut i returrommet. Her var det vel Idar Røed Randeberg som headet ned til Thomas Surdal Arnesen, det litt ukontrollerte skuddet spratt deilig inn i korthjørnet. 4-3!
Kampen bølget begge veier nå. Sisco Micks skuddforsøk etter 64 minutter ble holdt i fast grep av keeper. Motsatt fikk Vard to strake cornere.
Vard hadde hatt mye ball og Vaulen satte innpå friske bein da Fredrik Bokn Hansen erstattet Alinyoh på høyrekanten etter 66 minutter.
Så en pussig situasjon. Først ble Vegard Natland hektet utenfor boks, spillet fortsatte og Tobias Fosse Ekeland dro seg inn i boks, han rundet keeper, men fikk en arm på høyrefoten. Isteden for å kaste seg ned fortsatte Tobias å karve seg fremover uten å nå igjen ballen. Innbytter Even Sandøy Nærum var i oppvarming bak målet og ropte protesterende til dommeren om at her burde det blåses for straffespark. Even hadde et meget godt poeng, men dommeren svarte ved å gi gult kort til innbytteren.
Nådestøtet kom kvarteret før slutt. Vegard Natland fosset frem på venstre, slapp ballen videre til Thomas Surdal Arnesen som fant Tobias Fosse Ekeland i boks, denne gangen fikk han rundet keeper og satt inn 5-3! En befriende scoring og Tobias løp bort til kompisene for å feire.
Vaulen byttet så innpå indreløper Eirik Reiestad for backen Ørjan Bergum etter 75 minutter. Samtidig var det rene skyvespillet da Randeberg ble høyreback, Evensen stopper og Natland venstreback.
Sisco Mick var i det lekne hjørnet og vartet opp med en kipp over etter 79 minutter.
På 5-3 hadde nok Vard gitt opp håpet her og det roet seg ned.
John Herman Ås kom inn for Thomas Surdal Arnesen etter 82 minutter.
Even Sandøy Nærum kom innpå ved neste stopp da han erstattet John Petter Gilje.
Så en ny kjempefinte av Sisco Mick, men skuddet ble stoppet av en beinparade fra keeper.
Det var det siste dagens Beachboy behøvde å gjøre ettersom Daniel Larsen Stensland erstattet han etter 88 minutter.
Fire minutter ble lagt til. To minutter ute i tilleggstiden fikk man en 15 år gammel debutant på A-laget. Benjamin Ramirez Helleren erstattet Trym Landråk Gjerstad i målet. Artig for Benjamin som også hadde en trygg involverings mens han var på banen.
Dermed endte det 5-3. På vårt beste er vi fantastiske, men bakover må vi stramme opp før lørdagens møte med serieleder Åkra.

Bilder fra kampen finner du her!

DAGENS BEACHBOY
Sisco Mick ble kåret til Vaulens beste spiller, han vant dermed gavekort på massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk.