Har blitt isolert i bunn
(21.06.24) Vaulen var meget gode i en halv omgang før Ganddal kom mer til sin rett.
I starten av andre omgang trøbler man og havner også under etter 54 minutter.
Vaulen kaster gradvis frem mer og mer folk, men blir isteden straffet bokstavlig talt. Ikke bare vant Ganddal, det gjorde også Sandved slik at Vaulen nå er isolert i bunn.
GANDDAL
2–0
Marius Ørn Høiland
54 min

Daniel Brun Bjelland (straffe)
83 min

21. juni – Ganddal KG2 Tilsk.: 30 – Serie – Dommer: B M Norbakken (Sandved)

23. Jonas Sivertsen

Vaulen er nede i antall etter skader, folk som har gitt seg og studenter som har dratt hjem. Studenten Eirik Reiestad hjelper til sammen med B-lagets Mats Hovland.
Denne gangen er Aleksander Gundersen (94) suspendert etter to gule kort sist.

Vaulen (433): David Chokheli – Ørjan Bergum, Lars Berge, Aleksander Idland, Daniel Olsen – Thomas Strand-Grude, Melvin Lystad, John Petter Gilje Nicolai Moi Sene, Audrius Mirauskas, Daniel Aarstad.

Første omgang
Vaulen slet med å stille lag sist og måtte flytte kampen, men her var det gledelig nok en stor tropp som deltok på den siste kampen før sommeren.
Etter en 3-5-2 sist var man tilbake i 4-3-3. Det var kjekt å se Nicolai Moi Sene få sjansen fra start. Ute fra sist var to blad Aleksander Gundersen.
Før kampen lå Vaulen sist med fem poeng på 11. plass, mens Ganddal hadde åtte poeng på 9. plass. Dermed en såkalt sekspoenger.
Det var 21 grader og sol, men litt forblåst på Ganddal.
Vaulen startet kampen brukbart og var inne i motstanderens boks et par ganger i startminuttene. Første avslutning på mål fikk Melvin Lystad som headet et frispark rimelig rett på keeper.
Ganddals Marius Ørn Høiland hadde så et skudd utenfor fra omlag 20 meter etter åtte minutter.
Ganddal lagde en del frispark og etter elleve minutter hadde man et gunstig läge, men John Petter Gilje løftet forsøket vel over.
Så en stor sjanse for Vaulen da Audrius Mirauskas la 45 fra høyre. Daniel Aarstad fulgte opp, men forsøket ble reddet på strek. Ballen havnet ut i returrommet til Gilje som fikk sitt forsøk blokkert tidlig.
Nytt frispark for Vaulen ble til en corner fra venstre. Daniel Aarstad løftet over på andre hvor Melvin Lystad skjøt i nettveggen etter kvarteret. Den så vi inne!
Vaulen trillet mye ball og var stadig frempå, mens Ganddal virket litt energiløse. Etter 22 minutter var det nesten igjen for Lystad etter vegg med Gilje i boks.
Så plutselig skiftet kampbildet. Vaulen fikk slått et skudd ut til corner og på bølge to av corneren endte et skudd over fra Ganddal.
Ganddal var nå i førersetet, men Vaulen lå rimelig godt å forsvarte seg.
David Chokheli vartet opp med en beinparade da Tom Gøran Haukalid løsnet av et skudd i boks etter 29 minutter.
Marius Ørn Høiland fikk så gult kort etter 33 minutter for å ha felt Ørjan Bergum.
Opp mot pause jevnet det seg litt mer ut igjen i banespill.
Så småkaotisk i vårt felt etter at man først fikk blokkert et skudd fra Ørn Høiland etter 44 minutter, til slutt fikk man kontroll da Aleksander Idland rimelig kjølig og kontrollert heaadet en ball tilbake til keeper.
Så hadde Ganddal et frispark inn fra venstre. Ballen traff vel ryggen til Jørgen Håstø Borgenvik og kunne ha havnet hvor som helst, men strøk heldigvis utenfor.
Dommeren blåste av omgangen kun sekunder inn i overtiden.
Vaulen hadde fightet bra, men manglet vel at man dro seg forbi ledd og skapte overtallsituasjoner.

Andre omgang
Ganddal tok pausen inne, mens Vaulen satte igjen på banen.
Før man blåste i gang hadde Ganddal noen raske spurter for å få i gang maskineriet.
Nicolai Moi Sene slo så inn fra venstre etter 49 minutter. Audrius Mirauskas kastet seg inn for heading, men kolliderte med keeper og det ble frispark i mot da spillerne omsider kom seg på beina.
Ganddal tok ledelsen etter 54 minutter da dem plutselig kom seg løs på venstre. Marius Ørn Høiland skar innover før han satte inn under keeper.
Dobbelbytte fulgte med Theodor Haugen og Mathias Rønsberg inn Audrius Mirauskas og Moi Sene etter 54 minutter.
Så gult kort til Jørgen Håstø Borgenvik.
Vaulen hadde mistet litt struktur her og Ørn Høiland var nær å få fluktet inn på første etter legg fra venstre etter 58 minutter.
Bendik Aarstad kom inn for Strand-Grude på midten etter 61 minutter.
Ganddal hadde god tid på sine situasjoner nå og foretok seg også et dobbelbytte. På vaulenbenken snakket man om å gjøre en offensiv vri for å skape mer trykk.
Aleksander Idland spilte fri Mathias Rønsberg som satte i gang et flott raid inn i boks. Melvin Lystad overtok kula og slo den over på andre stolpe. Der sklei Daniel Aarstad til, men var kanskje litt for sen til å få styrt ballen mellom stengene. For en sjanse!
Ørjan Bergum ble puffet i ryggen og falt fremover, mens Ganddal fikk ballen og stormet fremover. Elias Sinnes Skretting var plutselig løs på 16 meter sentralt, men David Chokheli fistet flott skuddet over.
Her fulgte det en debatt med dommeren da Vaulen mente de burde ha fått frispark til Bergum.
Vaulen kunne ha utlignet etter 73 minutter, men Mathias Rønsbergs corner var litt for høy for Ørjan Bergum som på andre stolpe ikke helt kom over på headingen som endte utenfor.
Så kom den taktiske vrien. Høyrekant Mats Hovland erstattet venstreback Daniel Olsen, mens Mathias Rønsberg gikk ned som venstreback.
Ny stor sjanse for Vaulen, men Theodor Haugen fikk ikke konvertert Daniel Aarstads innlegg med hodet etter 77 minutter. Ikke over og Vaulen ville ha straffe for hands i boks like etter.
Sluttspurten fortsatte, men Lars Berge fikk ikke nok kraft på Rønsbergs corner etter 79 minutter.
Vaulen skulle ha for at dem prøvde, men på en kontring i mot la man ned Ørn Høiland i boks. Det så ut som om at det var Ørjan Bergum som felte, men Aleksander Idland fikk det gule kortet.
Daniel Brun Bjelland satte straffen rimelig midt i mål og 2-0 til Ganddal etter 83 minutter.
Et slag i trynet for Vaulen. For å få mer kraft foran mål la man om til to midtspisser i en 3-5-2 med Daniel Aarstad trekkende innover, mens Rønsberg nå gikk opp et hakk på venstresida.
Det ga vel Ganddal bare mer boltreplass og dem virket nærmere 3-0 enn vi 2-1 i denne fasen. Blant annet hadde de en volley på direkten som suste like over målet.
Vi spilte så på oss et farlig brudd, men Lars Berge gjorde en god jobb for å rydde opp.
Theodor Haugen avsluttet så rett i favnen på keeper etter 90 minutter.
Dommeren opplyste så om at fem minutter ble lagt til. I kamprapporten står det her oppført et gult kort til utbytteren Thomas Strand-Grude uten at vi fikk med oss om det var han eller hvorfor.
Melvin Lystad hadde så et frispark vel over etter 92 minutter.
Melvin Lystad lå så plutselig nede inne på asfalten rundt banen, muligens ble han dyttet og landet hardt med skulder/kragebein der. Fysio Robert Olsen-Rønsberg måtte løpe over banen og gi bistand.
Her kom Eirik Reiestad inn for Lystad.
Et par sjanser på tampen da Daniel Aarstad satte et forsøk like utenfor før Bendik Aarstads heading på corner ble fistet over.
Dommeren blåste av etter 97 minutter. Ganddal kunne juble, mens et duknakket Vaulen var langt mer lavmælte i en kamp man tross alt var helt på talefot.