Rusk i maskineriet
(21.09.13) Austevoll var best i første og ledet fortjent til pause, så snudde Vaulen til 2-1 ved Fredrik Fossmark og Bård Ledaal.
Austevoll spilte med kniven på strupen og ga seg ikke. En vanvittig snuoperasjon ga gjestene seieren 4-2.
2–4
AUSTEVOLL

34 min
Trond Heggestad
Fredrik Fossmark (M Fossmark)
52 min

Bård Ledaal (Meier)
62 min

75 min Kurt Hovland (Rabben)

85 min Marius Haugland Mikkelsen

88 min Trond Heggestad
21. sept – Vaulenbanen Tilsk.: 65 – Serie – Dommer: OP Grindheim (Haugar)

29. Jarle Eike

Vaulen med kun seksten mann i troppen da man manglet Anders Idsø (syk), Jon Nessa (kne), Mirza Krljez (reise), John Sanne (forfall), Henrik Eliassen (skoletur) og Daniel Hadland (skoletur).
Gode nyheter var at Stian Lima og Kevin Hodneland var tilbake fra sist.

Vaulen (4–4–1–1): Steffen Holm – Stian Lima, Marius Fossmark, Arnt Ove Ivesdal, Steffen Lyse – Kevin Hodneland, Thomas Idsø, Andreas Meier Strømme, Fredrik Fossmark – Eivind Ovedal – Bård Ledaal.

HÅRFIN: Beachboys filmmaker Gjermund Sæbø med ny hårsveis.
Sekspoengskamp hvor Austevoll hadde kniven på strupen. Det syntes også på banen da Vaulen var overraskende tamme. Man slet med å etablere noe spill mot Trond Fredrik Ludvigsens gutter i første omgang.

Kampens første halvsjanse kom etter tre minutter da Kevin Hodneland vel hælet et innkast i retning mål, men keeper hadde få problemer.
Fredrik Fossmark ble revet over ende på det venstre hjørnet av boksen etter seks minutter, men Thomas Idsøs frispark gikk i muren.
Inge Andre Rabbens frispark gled livsfarlig gjennom feltet etter ti minutter, men linjemannen hadde vinket for offside.
Dette var en knokkelkamp hvor Austevoll hadde et knepent overtak. De slet dog å skape store sjanser i starten, men fikk en rekke cornere og frispark rundt boksen.
Arnt Ove Ivesdal headet unna et corner for vertene etter 17 minutter.
Thomas Idsø fant så Eivind Ovedal etter 19 minutter, suseren fra nærmere 30 meter sendte keeper i full strekk og han fikk slått ut til corner.
Marius Haugland Mikkelsen var nær å dundre inn en corner på hel volley etter 24 minutter for Austevoll.
AIK pushet voldsomt på nå. Aleksander Dale headet et corner over etter 27 minutter.
Så var ringreven Trond Heggestad på ferde, men markkryperen fra 25 meter gikk like tilside.
Tord Harald Aarland Skår kom seg fri på venstre side i boksen etter halvtimen, men skuddet gikk i ryggen til Arnt Ove Ivesdal og til corner.
Vaulen var ikke like desperate som Austevoll. Man skapte ikke trykk og hadde dårlig bevegelse. Samarbeidet mellom lagdelene var dårlig og man fikk ikke i gang kantspillerne da det ble for tett.

Tord Harald Aarland Skår skjøt via en oransj etter 34 minutter og nok et corner. Inge Andre Rabbens skumle corner gikk på tverrs av mål. På andre stolpe lempet man inn foran mål hvor Trond Heggestad pirket ballen over streken fra kloss hold.
Målet vekket Vaulen noe, men regelen var at det gikk for tregt og Austevoll fikk alle mann bak ballen. Fredrik Fossmark vant et corner etter 37 minutter, men det ble blåst av for angrep på keeper.
Eivind Ovedal forsøkte seg med et langt innkast fra høyre etter 40 minutter, han fikk ballen tilbake og klinket til på direkten, men skuddet gikk ukontrollert tilside.
En alltid aggresiv Bård Ledaal headet ballen ut av hendene på keeper og fikk corner. Fredrik Fossmarks påfølgende corner gikk i retning Marius Fossmark som ble dyttet i ryggen, men man fikk ikke noe av dommeren.

Bedre av Vaulen nå. Bård Ledaal fikk ny corner etter 43 minutter. Fredrik Fossmarks serve fra venstre hadde adresse første stolpe hvor Eivind Ovedal headet like over.
Gedigen sjanse til Austevolls Marius Haugland Mikkelsen som avsluttet like over fra kort hold etter frispark inn i boks.
Lagene gikk til pause med ledelse 1-0 til bortelaget.
Vaulen trengde noe magi utpå banen. Både Gaute Schei og Joakim Førland varmet opp aktivt i pausen, men ingen kom inn fra start.
Andreas Meier Strømme fant Bård Ledaal i boks med en kort pasning. Skuddet endret retning, men keeper reddet fantastisk ved lengste stolpe.
Ballen gikk ut til corner og Vaulen bevarte et voldsomt trykk.
Strandguttene utlignet etter 52 minutter. Fredrik Fossmark raidet på venstre og fikk slått inn. Ballen ble klarert ut til midten hvor Marius Fossmark lempet ballen tilbake til Fredrik Fossmark, denne gangen dro han av oppasseren og tuppet ballen oppe i motsatt kryss!
Joakim Førland kom inn for Kevin Hodneland etter 55 minutter. Det betød at Eivind Ovedal gikk ut på høyrekanten.

Inge Andre Rabben fikk gult kort hos Austevoll etter 58 minutter.
Joakim Førland slo høyt inn i boksen fra høyre etter 59 minutter. Ballen gikk fra Bård Ledaal til Fredrik Fossmark på femmeterstreken, men Austevoll reddet på strek!
Vaulen kontring nå og Eivind Ovedal skjøt over fra bra hold.
Det var klart at ett poeng ikke var nok for Austevoll og kampen hadde åpnet seg voldsomt opp etter en dørgelig kjedelig første omgang.
Vaulen tok ledelsen etter 62 minutter etter kombinasjoner på venstre mellom Lyse og Meier Strømme slo man fri Bård Ledaal i venstre kanal. Fra skrå vinkel skjøt han mellom beina på keeper og ballen trillet inn ved høyre stolperot. Bårds ellevte mål på elleve kamper for Vaulen i serie og privatkamper!
Bård Ledaal pådro seg like etterpå en skade i leggen. Det så ut som han var ferdig, men han bet tennene i sammen.
Nå var det mer guts i Vaulen og man var nærmere tre enn Austevoll to. Kanskje ble man lurt for man blottla seg nok litt for mye.
Etter 70 minutter var Trond Heggestad nær å utligne, men benparade av keeper Steffen Holm ga corner.

Kampbildet endret raskt karakter. Rabben var nær å finne Heggestad på et legg. Så etter 75 minutter kom 2-2 målet. Et frispark fra Rabben fant en fri Kurt Hovland. Ingen fulgte løpet hans og det så enkelt ut.
Fredrik Fossmark var nær å kopiere målet sitt like etter. Igjen dalte ballen ned like bak backen, men denne gangen skjøt Fedda i nettveggen.
Austevoll gikk for seier og Trond Heggestad var vanskelig å fange opp.
Gaute Schei kom inn for Eivind Ovedal etter 78 minutter. Nå så Vaulen nærmest ut som dem spilte i 4-3-3.
Austevoll var uhyre nær å gå opp i ledelsen etter 80 minutter. Trond Heggestad rundet keeper, men vinkelen ble for skrå. Ballen ble lagt tilbake og det påfølgende skuddet ble reddet på streken av Marius Fossmark.
Rot fra Vaulen på midten ga Austevoll ledelsen etter 85 minutter. Ballen ble slått over mot høyre hvor Marius Haugland Mikkelsen skjøt fra 25 meter, den sleipe ballen gikk gjennom både hendene og beina til keeper Steffen Holm.
Austevoll hadde nå fått blod på tann og var nær å øke ytterligere da Vaulen kastet seg fremover. Vaulen virket ute av balanse. Trond Heggestad økte til 2-4 etter 88 minutter, denne gangen var det en klassescoring hvor veteranspissen gled vakkert gjennom.
Kampen ble nå helt texas. Vaulen satte inn en sluttspurt da Austevoll la seg bakpå med fem mann i forsvar.
Både Arnt Ove Ivesdal og Marius Fossmark fikk gule kort da temperaturen økte.
Tre minutter på overtid kom Vaulen nær. Først da Fredrik Fossmark prøvde å plassere i krysset, men skjøt utenfor. Så da ballen ble lempet inn på femmeteren og Gaute Schei var nær å heade inn.
Nesten fem minutter ble lagt til, men Vaulen må innse at dem nå har begge beina i nedrykksdramaet igjen.