Nytt mirakel: Ikke helt A4
(21.10.19) De mest trofaste supporterne hadde dratt hjem da Vaulen lå under 4-2 inn i overtiden, men vi skulle få et nytt mirakel i Haugesund. Scoringer etter 93 og 98 minutter ga en heroisk 4-4.
Strandguttene fortjente noe fra denne kampen da de leverte en av sesongens beste opptredener. Belaska ga de oransje 1-0, men FKH snudde før Natland utlignet igjen. Eliteserierekruttene viste klasse foran mål og la på til 4-2 før et ellevilt comeback på overtid med mål fra Fløtre Solheim og Sandøy Nærum.

COMEBACK: Idar hjemme på perm.
FK HAUGESUND 2
4–4

17 min
Amund Belaska (Reiestad)
Dialo Again Agano
40 min
47 min

54 min Vegard Natland (Tjøstheim)
Eric Ndayisenga
65 min
Andreas Endresen
81 min

93 min Morten Fløtre Solheim

98 min Even Sandøy Nærum
21. okt – Gymnasbane 7 Tilsk: 60 – Serie – Dommer: M H Jakobsen (Vedavåg K.)

Noen forfall hos Vaulen.
  • Tobias Fosse Ekeland er fortsatt ikke bra i ryggen. Han må trene seg opp utenfor banen, men håper å rekke de to siste kampene.
  • Felix Alinyoh er på reise til onsdag.
  • Audrius Mirauskas er skadd.
  • Eirik Haglund og John Herman Ås har vonde knær.
  • John Petter Gilje har meldt inn forfall her, han blir også borte mot Varhaug og Frøyland.

Gode nyheter var at Idar Røed Randeberg var hjemme på perm.

Vaulen (4–5–1): Endre Lien – Ørjan Bergum, Bendik Aarstad, Idar Røed Randeberg, Ivar Evensen – Even Sandøy Nærum, Eirik Reiestad, Casper S. Tjøstheim, Morten Nygård, Vegard Natland – Amund Belaska.
Vaulen gikk respektfult til verks her med en 4-5-1-formasjon og mange hardtarbeidene spillere. Man hadde to dype på midten i Nygård og en omskolert Tjøstheim.
Kantspiller Fredrik Bokn Hansen hadde gjort det bra på trening den siste tiden og skulle få starte, men måtte kaste inn håndkleet etter oppvarmingen.
Dermed satte man innpå stopper Idar Røed Randeberg samtidig som man skjøv Evensen ut på back og Natland opp som venstrekant.
FKH 2 uten seniorspillere denne gangen, men flere aldersbestemte landslagsspillere. Kaptein Eric Ndayisenga som er toppscorer i divisjonen scoret fire mål mot Vaulen da dem slo oss 4-0 i sommer.
Meget godt trente eliteserierekrutter var som vepser de var meget bevegelige samtidig som tempoet på ballen var høyt. Vaulen lå derimot fint i formasjonen og hadde god kontroll.
Det første vi noterte var at det ble dømt offside på kast, så da var standarden satt...
Pulsen steg et par hakk da Amund Belaska var nær å få tak i et gjennomspill som hadde sendt han alene mot keeper etter 10 minutter.
Lynkjappe Eric Ndayisenga stakk så fri i boks, keeper Endre Lien ruset og ut kom noe på mellomdistanse, men forstyrret nok til at vinkelen ble for smal å håndtere.
Vaulens første skudd kom etter kvarteret. Et diagonalt frispark fra Nygård fant Natland på motsatt. Han la inn i boks til Evensen som la igjen til Even Sandøy Nærum i returrommet, men skuddet gikk ufarlig et par meter over.
Vaulen tok ledelsen etter 17 minutter. Man vant noen dueller på midten ute på høyre og Eirik Reiestad satte fart ned langs linjen før han slo på tverrs til Amund Belaska som fra 17 meter skjøt velplassert nede ved venstre stolperot. Det skuddet var det klasse over. Amunds første mål for Vaulen var nok en lettelse da han spurtet mot hjørneflagget for å juble!
FKH 2 farlig frempå etter 23 minutter med et skudd fra høyre. Svevende slo Endre Lien ballen to ganger i lufta.
Hjemmelaget bet seg litt fast og på en corner like etter stod en oransj og blokket et skudd på femmeteren.
Morten Nygård fikk en trøkk i hodet og måtte få behandling etter 26 minutter, men var tilbake på banen et lite minutt senere.
Vaulen hadde kjempet bra, men startet nå også å holde mer i ballen og fikk til mye bra teknisk spill. Eirik Reiestad var nær å komme fri en gang, bak stod Lien og leverte en ny god redning på en kontring.
Et sjeldent innlegg i boks etter 36 minutter da Ørjan Bergum slo inn fra høyre, men en spiller i hvitt fikk klarert.
Morten Nygård koste seg utpå der og spilte en meget god kamp. Han stod ikke tilbake fra noen av FKH-spillerne.
En klasseball etter 39 minutter åpnet opp hele vaulenforsvaret. Dialo Again Agano fikk klokkerent treff på halvvolley ute på 20 meter, klink i krysset og 1-1.
FKH dreiv innover igjen etter 43 minutter, men denne gangen gikk skuddet meteren tilside for krysset.
Taktikk og hardt arbeid gjorde at vi holdt tritt her mot mange talentfulle spillere. 1-1 til pause.

Etter å ha bevegd litt på seg i pausen ga både Thomas Surdal Arnesen og Jakob Kalvatn beskjed til trenerne at de ikke var skadefrie nok til å komme innpå.
Verken spillerne eller reporteren var helt skrudd på før FKH tok ledelsen ved Dialo Again Agano.
Vi fikk ikke med oss hele oppbyggingen, men man fikk ikke unna på andre stolpe og det ble kriget inn fra kloss hold.
Ivar Evensen kom susende inn i en takling etter 49 minutter og fikk gult kort. Ivars tredje slik at han er i faresonen.
Vaulen hadde nå tatt over mye av spillet. Ørjan Bergum rullet opp på høyre og løftet inn etter 51 minutter. Ballen ble halvklarert til Eirik Reiestad, som hadde sneket seg inn i boksen, men avslutningen ble for enkel for keeper.
Det oransje trøkket vedvarte og det var nærmest powerplay. Casper Tjøstheim har en god skuddfot, men forsøket hans fra 22 meter traff en hvit spiller i boks.
Vaulen utlignet etter 54 minutter. Casper Tjøstheim slo opp fra dypet og ut på venstre til Vegard Natland, som var sterk å dro seg forbi sin oppasser før han dunket nede i lengste. Stolpe inn og 2-2!
Nå byttet også Vegard Natland og Ivar Evensen posisjoner på venstresiden.
Morten Nygård fyrte over fra 25 meters hold etter 57 minutter.
Like etter ble Eirik Reiestad lagt ned ute på høyre. Morten Nygårds frispark inn i boks ble bokset ut i returrommet. Målet var muligens åpent, men det var mange spillere i mellom og skuddet gikk et par meter tilside.
Morten Nygård fikk gult kort etter 62 minutter for å være for aggresiv i presset.
For første gang i kampen ga Vaulen nå litt mer rom, man var ikke like aggresive i presset og det var kanskje på tide med noen bytter?
FKH hadde blant annet to kjappe cornere etter 64 minutter.
Hjemmelaget gikk opp til 3-2 etter 66 minutter. Det var et drømmetreff i vinkelen fra Eric Ndayisenga. Et flott mål det er vanskelig å forsvare seg mot.
Dialo Again Agano fikk gult kort hos FKH 2 etter 68 minutter.
Offensive Morten Fløtre Solheim kom inn for Casper Tjøstheim etter 70 minutter. Dermed skjøv man Even Sandøy Nærum ned et hakk.
Vaulen løftet seg igjen og kom blant annet til noen cornere. Som etter 76 minutter da keeper glapp ballen like foran Idar Røed Randeberg. Et salig kaos oppstod og Bendik Aarstad og Morten Fløtre Solheim stod nærmest i kø inne i femmeteren.
Ørjan Bergum fikk gult kort etter 76 minutter for munnbruk, dermed er han et gult kort unna karantene.
Det var duket for nok et bytte hos Vaulen da Gabriel Økland Retallack erstattet Eirik Reiestad etter 77 minutter.
Ivar Evensen inviterte til veggspill med Even Sandøy Nærum etter 79 minutter, men fikk aldri ballen tilbake ettersom Even satte fart innover i boks. Nære på der at han dro av hele Haugesunds-forsvaret.
God temperatur her og Jørgen Jakobsen fikk gult kort hos hjemmelaget etter 79 minutter.
Amund Belaska fikk en ball fra motspiller i boks etter 80 minutter, men presset gikk skuddet vel tilside.
Isteden gikk FK Haugesund 2 opp i 4-2. Det var den varme kniven i varmt smør. De spilte seg elegant gjennom.
Forsmederlig å tape her etter en slik god prestasjon...
Sivert Erland kom inn for Morten Nygård på midten etter 82 minutter.
Strandguttene skal ha for at dem aldri ga seg. Amund Belaska la igjen til Vegard Natland som skjøt en markkryper like utenfor etter 83 minutter.
Så gikk lyset på Gymnasbane 7 etter 84 minutter. Etter å ha fått summet seg litt beordret dommeren lagene over på banen som lå parallelt, Gymnasbane 6.
Vi kan ikke huske å ha vært med på å ha spilt en kamp på to baner. Man fikk rigget seg til og var i gang igjen etter 88 minutter.
Lyset slo seg så på igjen på Gymnasbane 7, men vi fortsatte der vi var...
Vegard Natland stormet frem etter 90 minutter og gikk for en løs ball i boksen. Han la an til skudd da keeperen kastet seg uredd inn med hodet bak ballen.
Seks minutter ble lagt til.
Amund Belaska gikk så knallhardt til verks da han kolliderte i keeper etter 91 minutter. Dermed nytt stopp i spill.
Etter 93 minutter slo Vaulen inn fra venstre. Ballen gikk i luften via hodene på de to FKH-stopperne og spratt ned foran Morten Fløtre Solheim som uredd fikk headet ballen forbi en utrusende keeper til 4-3.
Oi, nytt håp for Vaulen!
Parodien var komplett etter 94 minutter da lyset også gikk på Gymnasbane 6. Dermed skulle vi rykke tilbake til start. Der var iallefall stas å score på to baner i løpet av en kamp.
Samtidig som spillere, tilskuere og diverse utstyr var på flyttefot tok man en taktisk vri ved å flytte frem stopper Idar Røed Randeberg.
Etter 98 minutter utligner Vaulen til 4-4 ved Even Sandøy Nærum.
Vaulen har et offensivt kast på sin venstreside. Flere hodedueller oppstår før ballen faller ned til Even. Han får lagt til rette og fra 16 meter skyter han med strak vrist i venstre kryss!
Da eksploderer det i en klynge med Vaulenspillere som jubler av å ha kommet tilbake i overtiden etter å ha ligget under 4-2.
Man spiller i ett minutt til før dommeren blåser av kampen etter 99 minutter. Fem sekunder senere går lyset igjen..!
Vi fortjente noe fra denne kampen etter en slik heroisk innsats. Det var dermed sjelden jubling i garderoben etterpå for en uavgjort!