Hompete på Hompen
(22.02.24) En heller hompete ferd på Hompen hvor man slapp Buøy til en rekke sjanser etter mye rot spesielt i andre omgang. Et artig comeback hos Buøy hvor 71-modellen Bjarne Jonassen stod andre omgang.
Daniel Øverland gikk ut med en kraftig strekk.
Det var tredje vinter på rad at man møtte Buøy.
BUØY
2–2

26 min
Lars Berge
Buøy 38 min

74 min Mathias Rønsberg
Buøy (str)
78 min

–> 76 minutter

Aleksander Gundersen (94) skadet seg mot Sola på tirsdag og haltet fremdeles.
Theodor Haugen slet med ryggen på Sola og ble hvilt.
Gilje, Natland og Helland er blant spillere som er ute med skader. Natland håper å rekke seriestart.
Gode nyheter var at Noah Beisland var tilbake etter skade.

Vaulen (423–1): Roy Andre Dyrdal – Erik Vogel, Daniel Øverland, Lars Berge, Daniel Olsen – Aleksander Gundersen, Even Kvame, Melvin Lystad – Mathias Rønsberg, Audrius Mirauskas, Daniel Aarstad.

Første omgang
Tradisjonen tro kraftig regn når Vaulen spiller kamp.
Vaulen i sin vante 4-3-3 med tre endringer fra kampen to dager før.
De oransje hadde mye ball i starten, men litt for mange touch til at man åpnet opp motstanderen. Første skudd på mål var signert Audrius Mirauskas, men forsøket mistet fart i en motspiller og gikk inn til keeper etter 8 minutter.
Etter 13 minutter klarerte Buøys keeper rett i Mathias Rønsberg som stod på åtte meter foran mål. Det var bare tilfeldigheter at ikke den gikk inn.
Buøy keeper slet noe voldsomt med helsa og kjørte på med en ibux i håp om bedring.
Vaulen var flinke i sitt høye press og fikk en del ballvinninger. På en slik situasjon slo Daniel Olsen diagonalt til Mathias Rønsberg som raskt slo 45 til Audrius Mirauskas som skaffet en corner etter 19 minutter.
Daniel Aarstad presset på i en situasjon like etter og det var like før det endte med selvmål, men ballen snek seg utenfor
Vaulen kom foran etter 26 minutter. Et frispark ble lempet inn i boks. Det oppstod en duell før ballen havnet ned til Lars Berge som klemte av på hel volley. En herlig dupper som riflet inn i nettmaskene!
Bedre fase fra Buøy rundt halvtimen og keeper Roy Andre Dyrdal vartet opp med en flott refleks redning. Like etter kontret Vaulen i et stort rom, men gikk i offside.
Ellers var det rimelig god temperatur, som det alltid har vært mellom Vaulen og Buøy. Både en Buøy-spiller og Audrius Miruaskas fikk tilsnakk.
Buøy utlignet etter 38 minutter. Man halvklarerte og ble straffet hardt da det påfølgende skuddet gikk velplassert nede i kroken fra 20 meter.
Aarstad og Rønsberg hadde skiftet side og det var Rønsberg som slo inn fra venstre etter 41 minutter, han fant Audrius Mirauskas, men headingen gikk over.
Så fikk Vaulen blokkert et tungt skudd som gikk i nettveggen. To kjappe cornere fulgte før dommeren blåste av for pause etter 46:29.

Andre omgang
I pausen foretok man to bytter da Strand-Grude og Al-Azaizi kom inn for Kvame og Mirauskas. Buøy måtte bytte keeper og det var oppmann og tidligere A-lagskeeper Bjarne Jonassen (71-modell) som kom inn.
Buøy kom meget godt i gang i andre omgang og hadde to skudd like utenfor.
En fri Daniel Aarstad prøvde seg for Vaulen, men ble nektet av keeper etter 47 minutter.
Nykommeren Daniel Øverland pådro seg en kraftig strekk etter 50 minutter og måtte gi seg. Inn kom en kald Aleksander Idland.
Det var større rom i kampen nå og Aleksander Gundersen satte over før Buøy svarte med en gigasjanse etter 54 minutter, smått utrolig at ikke det endte i mål.
Vaulen skulle mye gjøre det på kantene med sin store fart der, men det var mye nesten.
Vaulen reddet så en corner på strek - to ganger etter 61 minutter.
Nytt bytte for Vaulen da Nicolai Moi Sene kom inn for Aarstad etter 62 minutter.
Mye rot nå og det var nære på at Buøy fikk headet inn et frispark da en halv omgang gjenstod.
Mathias Rønsberg hadde så et skudd over. Like etter fikk Buøy et frispark på midten som dem tok raskt, dem slo rett i en Vaulen-spiller som fikk gult kort uten at vi fikk med oss helt hvem.
På restene av en corner etter 74 minutter endte ballen i returrommet for Mathias Rønsberg som skjøt hardt og kontant nede i kroken til 1-2.
Noah Beisland kom inn for comeback da han erstattet Rønsberg etter 76 minutter.
Svære sjanser for Buøy fulgte og dem fikk til slutt straffespark etter 78 minutter. Roy Andre Dyrdal var på straffen, men ballen snek seg over streken til 2-2.
Stor sjanse for Vaulen som skapte kaos etter 82 minutter. Det endte med en corner hvor til slutt Thomas Strand-Grude skjøt over fra returrommet.
Et tilsynelatende ufarlig Buøy-frispark landet på oppsiden av tverrligger etter 84 minutter.
Nicolai Moi Sene ble så nær kvestet i en sklitackling etter 87 minutter. Vaulen fikk omsider frisparket etter elleville protester. Da Aleksander Gundersen (94) foreslo til dommeren at han burde beskytte spillerne fikk han gult kort som tilskuer.
Det påfølgende frisparket endte i store sjanser. Først et kjapt skudd fra Lystad som det ble gitt retur på av Jonassen. En liggende Moi Sene skjøt på keper før Aleksander Gundersen satte inn returen. Offside! Vaulen mente det stod igjen en blå og hvit-spiller, men ble ikke hørt.
Kampens siste sjanse tilfalt Noah Beisland, men skuddet strøk på utsiden av stolpen.
Dermed endte det 2-2. Mye bra av en og en, men man sliter litt med å sette det sammen lagmessig foreløpig. Så er det da også februar.