Historisk avansement
(22.03.13) For fjerde gang på 75 år er Vaulen kvalifisert til 1. runde i NM.
Man fryktet Solas stjernegalleri på forhånd, men Vaulen tok det igjen på kollektivet.
Vaulen lå faktisk under til pause tross noen gedigne sjanser. I andre omgang fikk man endelig betalt og til slutt ble det hele 6-2.
Nå håper man på storlag i 1. runde.
6–2
SOLA

18 min
Ørjan Djup Nesvik
Eivind Ovedal (Lie)
54 min
Eivind Ovedal (A Idsø)
58 min
Marius Fossmark (Nessa)
62 min

63 min Arild Johnstuen Nilsen
Daniel Lie (Hodneland)
70 min
Halil Husic (Lie)
72 min
Halil Husic (Meier Strømme)
87 min
22. mars – Vaulenbanen Tilskuere: 60 – NM kval 2. r – Dommer: T Tjelle (FGI)

17. Are Meling

Vaulen uten Jarle Eike, Espen Nilsen Gjøsund, Daniel Vatland, David Berg, Anders Dale, Harald Nedreskår og Mirza Krljez.
Solas tropp: 1. Tomas Hawkes, 2. Oskar Skefrås Alsaker, 3. Vegard Skregelid Johansen, 4. Arild Johnstuen Nilsen, 5. Ole Theodor Berthelsen, 7. Tom Erik Maldal, 8. Emil Mikalsen, 9. Morten Eriksen, 10. Ørjan Djup Nesvik, 11. Kristoffer Rasmussen, 12. Ivar Hagalid Haug, 13. Lennox Kanu, 16. Maurice Ross, 18. Geir R- Søndeland, 19. Joachim Boxill Knutsen, 21. Espen Kristiansen, 22. Kristian R. Hegreberg, 23. John Sanne.
Vaulen (4–2–3–1): Steffen Holm – Jon Nessa, Marius Fossmark, Anders Idsø, Steffen Lyse – Arnt Ove Ivesdal, Thomas Idsø – Eivind Ovedal, Andreas Meier Strømme, Daniel Lie – Kevin Hodneland.
Godt med folk tross landskamp på TV. Blant tilskuerne gamle storspillere som Rune Larsen, Eric Ordaz, Sven Ole Høvring, Henrik Jelsa og Gitle Martell Aarre.
Sola er kjent for sin strand, men det var strandguttene fra Vaulen som kom best i gang. Anders Idsø skjøt overraskende et frispark fra skrått hold etter tre minutter, men ballen gikk halvmeteren over.
Daniel Lie ble så hindret på venstre. Thomas Idsø slo inn frisparket fra venstre en ti meter fra kortlinjen. Krossen fant Eivind Ovedal som headet i krysstanga og ut etter syv minutter!
Sola lagde mange unødvendige frispark, noe som nær bar frukter etter 10 minutter. Marius Fossmarks langskudd fra 40 meter ble parert til innkast av keeper.
Sola på gjestevisitt etter kvarteret da Morten Eriksen la inn til Emil Mikalsen, men Vaulens gode keeper Steffen Holm var nede og reddet.
Anders Idsøs frispark etter 17 minutter ble brystet videre av Jon Nessa til Kevin Hodneland, men forsøket inne i boksen ble blokket.
Mot spillets gang tok Sola ledelsen etter 18 minutter. Ballen ble svingt høyt inn i boksen og Ørjan Djup Nesvik ordnet biffen. Vaulen ville ha frispark for obstruksjon inne i boksen.
Sola tok mer over etter goalen og John Sanne hadde blant annet en heading utenfor mot gamleklubben etter 21 minutter. Så etter 28 minutter slo Morten Eriksen et hard innlegg som keeper Holm måtte gi til corner. Tom Erik Maldals serve mot første stolpe var småskummel, men Vaulen rei av stormen.
Eivind Ovedal spilte en svært god kamp og satte i gang et kjemperaid etter halvtimen. Innlegget fra høyre fant Kevin Hodneland, som fikk ballen litt bak seg og klarte dermed ikke å heade inn fra kort hold.
Jon Nessa fikk tilsnakk etter 31 minutter.
Andreas Meier Strømme satte i gang Daniel Lie etter 37 minutter. Kjempeinnlegget fant Kevin Hodneland som krummet nakken for mye og headingen fra kort hold føyk over. For noen sjanser!
Etter at Sola var gode etter målet tok Vaulen helt over mot pause.
Steffen Lyse fikk gult kort mot gamleklubben etter 38 minutter.
Anders Idsø slo så en enorm diagonalpasning som fant Eivind Ovedal på blankt hold, men headingen gikk i nettveggen. Hvor mange store sjanser skulle man trenge?
Thomas Idsø servet så Andreas Meier Strømme, men skuddet fra 16 meter ble blokket etter 41 minutter.
Like før pause var Eivind Ovedal på nok et superb raid, han sprang et par runder rundt backen før han slo inn på andre stolpe. Andreas Meier Strømme headet tilbake foran kassen hvor Daniel Lie headet fra tre meter, men keeper vartet opp med en feberredning og fikk gitt til corner!
Thomas Idsøs corner ble stusset av Jon Nessa og gikk meteren tilside.
To minutter ble lagt til før lagene gikk til pause.
Vaulen sov litt rett etter pause. Først løp Morten Eriksen seg løs, men Steffen Holm ruset ut og reddet flott etter 47 minutter. Så la Ørjan Djup Nesvik en stikker til samme Eriksen minuttet senere, lyntoget rundet nå også keeper, men vinkelen ble skrå og avslutningen gikk i nettveggen.
51 minutter nå og Sola kom lett til det igjen, denne gang skjøt Morten Eriksen over venstre kryss.
Isteden utlignet Vaulen! Andreas Meier Strømme hadde regien og fant en fri Daniel Lie på venstre, han skar innover før han skjøt fra 16 meter. Keeper ga retur og Eivind Ovedal kriget ballen over streken fra en meter.
Sola var illsinte etter goalen da de mente Lie hadde kvittet seg med sin oppasser på ulovlig vis før han fikk ballen. Men så var jo Solas goal også tvilsom.
Nå startet en ellevill periode i kampen og det var ikke lett å få med seg alt når en skulle tvittre og skrive referat samtidig.
Daniel Lie fikk gult kort etter 56 minutter, far Bent Terje Lie mente sønnen kun løp på siden av.
Eivind Ovedal kom til en ny 100% sjanse etter 58 minutter da Thomas Idsø spilte han fri på høyre, men keeper reddet til corner. Anders Idsøs corner fant Eivind Ovedal som dunket inn 2-1 med pannebrasken! For et dødballag Vaulen er!
Andreas Meier Strømmes skudd etter 61 minutter ble gitt til corner. Thomas Idsøs serve fant Jon Nessa som headet på første stolpe. Der dukket Marius Fossmark opp og sikret ballen inn fra kort hold 3-1!
Plutselig ble det ny spenning. Solaspillerne stod i kø på et angrep. Ørjan Djup Nesvik ble blokket før Arild Johnstuen Nilsen satte inn restene til 3-2 etter 63 minutter.
Arnt Ove Ivesdal fikk et helt greit gult kort etter 66 minutter for sin behandling av Ørjan Djup Nesvik.
Det var vel Arnt Ove Ivesdal som fant Kevin Hodneland ute på høyre etter 70 minutter. Keeper rushet ut til hjørnet av boksen. Hodnelands første forsøk ble blokket, men han fikk tilbake ballen og løftet inn foran kassen hvor Daniel Lie satte inn goalen fra kort hold! 4-2.
Halil Husic kom inn for Arnt Ove Ivesdal like etter. Kevin Hodneland gikk ned på midten, Husic på venstrekant, mens Lie ble midtspiss.
Daniel Lie fant Halil Husic på venstre eter 72 minutter, med en fantastisk avslutning vridde han ballen inn i lengste med utsida av foten til 5-2!
Jon Nessa var så nær ved å øke etter 76 minutter på et frispark fra Thomas Idsø.
Eirik Hadland kom også inn for Eivind Ovedal i denne perioden.
Lennox Kanus avslutning for Sola etter 79 minutter ble gitt til corner av Steffen Holm.
Stian Lima kom inn for Steffen Lyse etter 83 minutter.
Andreas Meier Strømme fikk gult kort for å sparke bort ballen etter 86 minutter, noe som hadde vært greit om dommeren var konsekvent.
Så kom 6-2 etter 87 minutter etter et kjempeangrep. Det gikk så kjapt at Sola ikke klarte å henge med. Andreas Meier Strømme fant Halil Husic som nærmest kopierte sin forrige scoring. "Lekestue," jublet trener Kjetil Hundhammer!
Det endte 6-2 og Vaulen kan nå ta velfortjent påskeferie. Cuprunden skal være avviklet innen 1. april slik at trekningen nok kommer rundt om 3. april. Her kommer de beste klubbene i Norge med og de blir satt opp mot lag fra lavere divisjoner. Blir det storkamp på Vaulenbanen 17. april?