Fikk en leksjon
(22.03.24) Vaulen har noen koder å knekke to uker før seriestart. I den siste testkampen ble man mye løpende i mellom mot et ungt og velspillende Randaberg.
Det var allikevel Vaulen som tok ledelsen da Mathias Rønsberg satt inn en retur. At keeper Roy Dyrdal var bestemann i et 5-1 tap sier sitt.
RANDABERG
5–1

33 min
Mathias Rønsberg
Sonny Andre Bugge Flatø
45 min
Marius Naustdal Storevik
50 min
54 min
Selvmål (Berge)
65 min
Sturle Engelsgjerd Lindanger
74 min

–> 74 minutter

John Petter Gilje og Aleksander Gundersen (94) var tilbake etter skader. Amund Belaska er på gang igjen, men er syk. Sondre Isene var forhindret, men spilte B-kamp dagen før.
Vegard Natland er langtidsskadd, mens man håper å få tilbake øvrige som har hatt pauser i vinter.
Ingen av prøvespillerne var med i troppen, men en potensiell nykommer så kampen fra sidelinjen.

Vaulen (433): Roy Andre Dyrdal – Ørjan Bergum, Lars Berge, Aleksander Gundersen, Daniel Olsen Bendik Aarstad, Even Kvame, John Petter Gilje Aleksander Gundersen, Daniel Aarstad, Noah Beisland.

Første omgang
En helt ny kunstgressbane som var litt uvant da ballen nesten lå og svevet oppå dekket.
Det var veldig mye Randaberg i starten og Vaulen var knapt over midten. Første sjanse kom etter fem minutter da et rom ble forlatt på kanten, innlegget ble skutt utenfor fra Randaberg.
Så en skummel situasjon da et skudd endret retning i stopper Gundersen, Dyrdal var på vei den andre veien, men fikk reddet med beina som hang etter.
Vaulens første visitt kom etter 10 minutter da Daniel Aarstad fikk dratt seg innover i banen før han skjøt like utenfor fra 20 meter.
Vaulen slet med å finne ut av det. Det var nesten som man var en mann i manko da man konstant løp i "lånå".
En fantastisk redning av Roy Andre Dyrdal etter 16 minutter. Han var helt oppunder krysset og reddet på akrobatisk vis da det ble skutt etter en krosser.
Vaulen hadde prøvd å skifte side på kantene, men det hjalp lite da man mistet ballen med en gang man vant den. Randaberg burde ha ledet her. Ny sjanse etter 22 minutter tilfalt dem da de skjøt over etter legg over til høyre.
Mathias Rønsberg kom inn for "Lyngdal" Gundersen etter 25 minutter.
Like etter var Randaberg riktig nære da et skudd gikk i nettveggen etter en corner. Like før hadde de også et bra forsøk som ble bendet utenfor fra distanse.
Så endelig litt å skrive hjem om etter 28 minutter. Daniel Aarstad fosset frem og fikk skutt, men Randaberg blokkerte til corner. Dueller på serven fulgte før Lars Berge headet i tverrliggeren, men det hadde allerede blitt blåst for angrep på keeper.
Smått utrolig tok Vaulen ledelsen etter 33 minutter. John Petter Gilje satte keeper under press. Klareringen traff i han og trillet i retning mål, men helt på streken fikk Randaberg unna. Den paniske klareringen gikk rett i beina på Mathias Rønsberg som smekket inn fra høyre i boks!
Vaulen våget nå å gå lengre fremover og hadde en ti minutter som var bra.
Småampert opp mot pause. Aleksander Gundersen fikk tilsnakk, mens Daniel Olsen fikk se det gule kortet etter 42 minutter for munnbruk.
Ørjan Bergum gikk seg fast og mistet ballen på backen. Han ville ha frispark for stempling, men spillet fikk gå videre. En saftig trippelsjanse fulgte, men Roy Andre Dyrdal vartet opp med tre klasseredninger før Randaberg endelig fikk satt i mål. Man kan jo stille seg spørsmål om hvor Vaulen-spillerne var her?
To minutter på overtid hadde Randaberg en hel volley utenfor etter corner. Det var det siste som skjedde og lagene gikk til pause på stillingen 1-1.
Man fungerte dårlig med ball og slet med å finne triangler å spille seg ut fra slik at man ble dypere og dypere. En god periode før og etter målet viste at man har evnene.

Andre omgang
Trippelbytte i pausen da Idland, Strand-Grude og Haugen kom inn for Gundersen 94, Gilje og Beisland.
Andre omgang startet som den første, nesten bare Randaberg.
Randaberg skjøt så i vinkelen og tilbake i spill etter 50 minutter før dommeren pekte på straffemerket da det ble hevdet at Even Kvame hadde brukt ulovlige midler, men ærlige Even forklarte at han ikke en gang var borti.
Straffen ble satt inn og 2-1 til hjemmelaget.
Stadig press og Vaulen fikk ikke unna etter 54 minutter. Dem fikk lagt inn i boks på bølge to før det ble peilet inn et skudd ved bortre stolpe. En meget presis avslutning med så mange oransje foran.
Vaulens forsvarskamp bare fortsatte.
Audrius Mirauskas kom inn for Mathias Rønsberg etter 62 minutter. Matti som slet med en skade etter en skoleturnering i Randaberg Arena tok ikke sjansen på mer.
Lars Berge var uheldig da hans klarering på en hard serve glei av foten og gikk inn borte i kroken til 4-1 etter 65 minutter.
Så en Aarstad-kombo hvor Bendik nær fant Daniel på 16 meter. Ikke en sjanse, men et tilløp i det minste. Ja, vi hadde lite å melde om i andre.
Helt fri fikk en Randaberg-spiller heade over fra fem meter etter 70 minutter.
Daniel Olsen tredde så gjennom innoverkanten Haugen etter 72 minutter, men keeper nektet han på hjørnet av femmeteren.
Motsatt vartet Dyrdal opp med en enhåndsredning.
Ikke så mye å si på 5-1 målet da den ble nydelig satt inn i kroken fra 22 meter.
Like etter i kampens 74. minutt kom kveldens siste bytte da Patrick Osei kom inn på backen for Bergum.
Randaberg byttet også i denne fasen og det jevnet seg ut samtidig som balltempoet var mer levelig. Vaulen fikk dermed holde på ballen i lengre strekk og hadde sin beste fase i andre omgang da det tross alt var for sent.
Roy Andre Dyrdal stormet ut og tok ballen med seg utenfor boks før han gikk seg fast. Heldigvis gikk det påfølgende skuddet utenfor da keeperen ennå var utenfor boksen etter 87 minutter.
Minuttet ble lagt til før det ble blåst av. En dårlig generalprøve gir forhåpentligvis en bra premiere.
Her blir det nok noen gjennomganger i Veo gjennom påsken for det var en del å rette på.