Vant da Haugvaldstad endte på legevakta
(22.08.02) FK Haugesund II (2) 3 - 4 (2) Vaulen
Utrolige Vaulen klarte det igjen på torsdag! Tiltross en lang busstur i tropevarme ble guttene det første laget i årets serie som klarte å ta skalpen på Haugesund hjemme på Sakkestadbanen denne sesongen. Med seieren innkasserte Beachboys tre nye poeng og er nå tilbake på tabelltopp.
FK HAUGESUND 2
34

4 min Eirik Ekholdt (Idsø)

10 min Pedro Salgado (Eike)
Kent Michael Bøe
16 min
20 min

40 min
Anders Idsø
Øyvind Stråbø
55 min

79 min Pedro Salgado (Idsø)
22. august – Sakkestadbanen Tilsk: 40 – Serie – Dommer: NA Vestvik (Nord)

16. Stian Husvæg

22 år gamle Alexander Landsnes var opptatt med jobb. Guttelagets 15 år gamle keeper Eric Ordaz var med som reservekeeper for Tore Haugvaldstad.
Unge Stian Husvæg var også med på turen sammen med C-lagets Stian Lima.
Vaulen (4–42): Tore Haugvaldstad – Kjetil Aasland, Jan Egil Salvesen, Erik Gysland, Øystein Winsnes – Eirik Ekholdt, Jarle Eike, Kim Henriksen, Anders Idsø – Inge Martin Hinna, Pedro Salgado.
Vaulen var litt underdog før kampen da Haugesund hadde kun spilt uavgjort kamp hjemme og vunnet resten. Sist ble det jo 9-0 seier, og på papiret så det også fryktinngytende ut med feterte spillere som Asbjørn Helgeland, Christian Grindheim og Ronny Espedal.
Vaulen startet i en 4-5-1 formasjon der Henriksen gikk inn som anker i en sentral trekløver på midten med Eike og Salgado. På kantene var Ekholdt og Idsø, mens Hinna startet som enslig svale på topp.
Våre gutter tok ledelsen allerede etter få minutt etter pent kombinasjonsspill mellom Hinna, Eike og Idsø. Tilslutt var det Anders Idsø som slo inn ett utmerket innlegg fra sin venstre kant. Ballen fant Eirik Ekholdt på bakre stolpe og han dyttet ballen inn med nesetippen. Ett typisk Ekholdtsk mål med andre ord!
Etter 10 minutt sendte Jarle Eike igjennom en utsøkt stikker til Pedro Salgado som elegant rundet midtstopperen med den velkjente Salgadopiruetten. Alene med keeper gjorde Salgado ingen feil og plasserte ballen mellom beina på keeper.
Men Haugesund skulle få to kjappe reduseringer, 1-2 kommer etter at Jarle mistet ballen på midtbanen. Hurtige Haugesund kontret og alene med Tore Haugvaldstad avsluttet de med ett perfekt skudd oppunder tverrliggeren. Tore hadde i denne perioden vist gammel klasse med flere ypperlige inngripener.
Etter 20 minutt kom det nok en miss nede på høyresiden som betød at Haugesund enkelt gikk opp til 2-2. Fem minutt senere kom Stein-Ivar Andersen inn på for Kim Henriksen, han bekledde den venstre midtbaneposisjonen, mens Idsø gikk inn mer sentralt, Eike overtok den dype rollen på midten.
FKH 2 viste seg som et meget velspillende lag. Men Vaulen var taktiske og utover i omgangen yppet dem seg igjen fremover.
Stian Lima skulle få sin a-lags debut etter 40 minutt da Hinna gikk ut og han tok Ekholdts plass på høyre midtbane, mens Ekholdt ble flyttet opp.

På samme tid tok Vaulen ledelsen igjen da Anders Idsø forserte ute på høyre flanke. Han vendte litt innover og fra hjørnet av 16 curlet han ballen i en vakker bue rundt Haugesund forsvaret og keeper og opp i motsatt vinkel!

VAR MED PÅ TUREN: Bent Lie var med nordover for å se på A-laget.
Tore hadde stått utmerket i mål og likte tydeligvis å være tilbake. Etter 50 minutt snappet han opp ett fremspill til Asbjørn Helgeland. Helgeland var vel hissig på grøten og traff Tore i ansiktet, dommer Nils Arne Vestvik kunne ikke gjøre noe annet enn å gi Haugesund veteranen sitt andre gule kort som betød rødt. Tore brakk nesen i duellen og blodet strømte fra ansiktet hans. Tøff som han er ville han helst stå videre, men her var det legevakten neste. Helgeland var sportslig og ringte senere Tore og ba om unnskyldning.

UNG BENK: Stian Lima, Eric Ordaz og Stian Husvæg.

Med Tore på vei til legevakten fikk den 27 år yngre Erik Ordaz sjansen. Han gjorde en meget respektabel jobb og kunne umulig ha gjort noe med målet som kom rett etter at han kom inn. Den 15 åringe guttespilleren hadde flere gode inngripener noe som ikke var annet enn imponerende. Kjekt å se at det gror i rekkene.
Seiersmålet skulle komme etter 79 minutt da Anders fant Pedro Salgado med en genial pasning. Salgado løp igjennom og scoret sikkert. Nok ett mål fra Pedro som den siste tiden har vært i god gammel målform, hele seks mål har han nettet på sine fire kamper etter sommeren.
Vaulen ridde av stormen i sluttminuttene og utførte ett taktisk bytte i slutten da Jone Holgersen kommer inn etter 89 minutt.
Vaulen kunne faktisk hatt gått opp til 5-3 rett før slutt, men en uheldig Inge Martin Hinna satt ballen i stolpen.
Stian Lima må også få ros som håndterte overgangen fra reservelagsfotball i 6. og 7. divisjon til spill mot rekrutter fra 1. divisjon på glimrende vis. Han gjorde en kjempejobb ute på flanken med løpsstyrke og innsats.
Med nok en seier borte på naturgras viste Vaulen at dem er best borte, og kunstgress er kanskje ikke den store fordelen som enkelte vil ha det til å være allikevel?

BRAKK NESEN: Haugvaldstad viser stolt frem en suvenir fra comebacket.