Tre på rad
(23.05.14) Etter tre strake seire har nedrykksspådde Vaulen plutselig havnet i toppstriden.
Svakt plasserte Sandnes Ulf 2 stilte et bra lag med fem mann fra A-troppen.
Vaulen hadde stort sett kommandoen, men Ulf tok ledelsen etter 58 minutter. Derfor var det ekstra deilig da Vaulen snudde det ved Jonevret (76') og Kotlica (84')!
2–1
SANDNES ULF 2

58 min
Kent Håvard Eriksen (Bytyqi)
Jimmy Jonevret (str.) 76 min
Amar Kotlica (Tjaum) 84 min
23. mai – Vaulenbanen Tilskuere: 60 – Serie – Dommer: M Kowalski (Djerv 1919)

23. Eirik Hadland

Jon Nessa er ute en stund til, Nelson Monteiro er ute med kneskade. Morgan Gramstad er ennå ikke spilleklar. Jarle Eike, Anders Dale og Gaute Schei stod over, mens Thomas Idsø ble programhelt.
Vaulen (4–2–3–1): Gramos Gashi – Daniel Hadland, Fredrik Stray Tjaum, Anders Idsø, Jimmy Jonevret – Milad Shamohammad, Ingvald Sandvik Halgunset – Ceu Lian Khar, Gutama Ahmed Haji, Vegard Natland – Amar Kotlica.
Sandnes kom best i gang, Vaulen slet med å skape noe. Zymer Bytyqis heading utenfor fra 16 meter var dog det nærmeste gjestene kom i starten.
Så etter ti minutter startet Vaulen å komme i gang og man skulle starte en halvtimes god periode. Gutama Ahmed Haji brøt aggresivt og ballen gikk til Amar Kotlica som fyrte den over, men dommeren hadde allerede blåst for noe.
Etter tolv minutter var formspilleren Kotlica på ferde igjen, men han kom ikke til skudd. Isteden endte det opp med en upresis pasning i retning Haji.
Så omgangens store sjanse etter kvarteret. Ceu Lian Khar ble stukket fri gjennom, men skuddet fra ti meters hold var i keeperhøyde for Sean McDermott som fikk parrert den til corner!
Kampen hadde ikke helt satt seg. Det var hektisk i høyt tempo. Amar Kotlica var bare et dårlig mottak fra å bli spilt alene gjennom i bakrommet etter 20 minutter.
Vaulen var aggresive i presset og tjente mye på det. Daniel Hadland var aktiv på backen og hadde faktisk to skuddforsøk. Først etter 25 minutter da han skjøt ufarlig over, så etter 32 minutter da en markkryper trillet utenfor. Sandnes skapte lite i denne fasen av kampen. Vaulens løvetemmere i forsvar slapp ikke Ulf til store sjansene, noen langskudd var det eneste.
Vegard Natland vant corner for Vaulen etter 33 minutter. Fredrik Stray Tjaum fanget opp restene på andre stolpe, men Amar Kotlica nådde ikke frem med hodet på krossen like foran kassen.
Zymer Bytyqi fosset innover i banen og sendte avgårde en utsidevolley, men keeper Gramos Gashi hadde full kontroll i det 36. minutt.
Ny stor sjanse til Vaulen etter 38 minutter da Vegard Natland avsluttet med utsiden av fotbladet på Daniel Hadlands kross. Avslutningen fra hjørnet av femmeteren gikk like utenfor!
Så tok Sandnes mer over frem mot pause. Milad Shamohammad kastet seg blant annet i en altoppfordrende blokk på et tungt Ulf-skudd ettter 39 minutter.
Vertenes keeper Gramos Gashi fistet så Bytyqis frispark til corner etter 44 minutter. Ingvald Sandvik Halgunset headet den påfølgende corneren unna.
Dommeren la ikke noe til i første omgang og man gikk til pause på stillingen 0-0, men Vaulen hadde vært bittelitt bedre.
Erlend Mohus og Ole Wick Henriksen kom inn for Gutama Ahmed Haji og Vegard Natland i pausen. Samtidig rokkerte man om ganske kraftig.
Vaulen (4–2–3–1), andre omgang: Gramos Gashi – Fredrik Stray Tjaum, Erlend Mohus, Anders Idsø, Jimmy Jonevret – Milad Shamohammad, Ingvald Sandvik Halgunset – Ole Wick Henriksen, Ceu Lian Khar, Daniel Hadland – Amar Kotlica.
Vaulen hadde startproblemer i andre omgang og plutselig var Sandnes Ulf truende. Kent Håvard Eriksen brant en enorm sjanse etter 49 minutter. Gramos Gashi var heldig og god som la seg og fikk ballen på seg.
Ole Kristian Langås hadde så en suser i nettveggen etter 53 minutter.
Den lettere animerte dommeren ga så tilsnakk til Ole Wick Henriksen og Vegard Aasen. Noe måtte gjøres og Bo Andersen sendte Erik Løken i oppvarming.
Så etter 58 minutter tok Ulf ledelsen. Zymer Bytyqi pirket ballen inn til Kent Håvard Eriksen som fikk litt for god tid i boksen. Dermed 0-1.
Det betød at man rokkerte om. Tjaum ble høyreback, Mohus stopper, Wick Henriksen høyrekant, Ceu Lian Khar bak spissen og Daniel Hadland venstrekant.
Like etter kom Ceu Lian Khar litt for sent til på Amar Kotlicas innlegg og avsluttet utenfor.
Om det var innøvd vites ikke, men Ole Wick Henriksens lave frispark inn mot første stolpe hadde retning Kotlica. Anders Idsø stod og ventet på nedfallsfruktene etter duellen, men klarte ikke å pirke inn fra kort hold etter 61 minutter.
Daniel Jacobsen hos Sandnes Ulf 2 fikk gult kort etter 62 minutter.
Ole Wick Henriksen var uhyre nær etter 63 minutter, men ble hindret av Ulfs gode keeper Sean McDermott som kastet seg bakover og slo den over mål. På den påfølgende corneren var Erlend Mohus nær å konvertere fra fem meter.
To kjappe cornere til Vaulen etter 68 minutter, på den siste headet Daniel Hadland like over.
Så kom Amar Kotlica til skudd ute på venstre, men kanonen gikk i krysstanga og over etter 69 minutter. Kotlica tok seg til hodet og serverte noen gloser i ren frustrasjon.
Vaulen nær igjen etter 72 minutter, men Anders Idsøs heading etter corner gikk over.
Spissen Erik Løken kom inn for Ceu Lian Khar like etter. Amar Kotlica gikk ned i hullet.
Ulf hadde så to farligheter. Først fikk Bytyqi avblåst et mål for offside, mens Erlend Mohus var nær å vandre et innlegg inn i eget mål.
Daniel Hadland kom skar så inn i boksen og ble felt av Fredrik Grythe. Straffespark etter 76 minutter!
Dommeren måtte måle opp riktig avstand og Jimmy Jonevret fikk kanskje for lang betenkningstid, men han beholdt roen og straffen lurte seg inn bak keeper! 1-1 og plutselig øynet man seieren!
Sandnes hadde tre cornere, men Vaulen forsvarte seg godt. Det virket farligst når de oransje kom i fart.
Så etter 84 minutter kjempet Fredrik Stray Tjaum seg fri ute på venstre, han slo inn foran kassen hvor Amar Kotlica dundret inn i korthjørnet! 2-1 til Vaulen!

For noen jubelscener vi fikk bevitne. Det var ikke få som fikk gåsehud! Dette var Kotlicas tiende mål på elleve kamper i oransj.
Så ut av intet kom Ulf nær da et innlegg spratt oppå tverrleggeren etter 87 minutter.
Ulfs Kent Håvard Eriksen fikk gult kort etter 88 minutter, mens Milad Shamohammad hos Vaulen ikke ville være noe dårligere etter 89 minutter.
Kampen gikk inn i overtid og man følte at Vaulen hadde grei kontroll.
Erik Løken fikk så gult kort etter 93 minutter da han i følge dommeren stod for nær et frispark. Vi hadde knapt rukket å notere forseelsen da Løken fikk sitt andre gule etter 94 minutter. Igjen et billig gult kort etter en duell midt på banen. Dermed rødt kort i seriedebuten for Løken!
Sandnes Ulf sendte til og med frem keeperen på det påfølgende frisparket, men Vaulen overlevde.
Dommeren la til drøye fem minutter, men Vaulen vant 2-1! Nå blir det toppkamp mot Frøyland på onsdag.