Lagde mur mot Hinna
(23.08.24) Et ribbet Vaulen hadde lagt om til en langt mer defensiv stil for å karre med seg noe mot serielederen. I en drøy omgang holdt man unna, men da Hinna tok ledelsen hadde man ingenting å svare med.
Derbyet trakk 70-80 tilskuere i en kamp ekstremværet Lillian ødela første omgang.
0–3
HINNA

54 min
Mats Kristian Kämpfe Mauset

68 min Simen Melhus

84 min Stian Langeland
23. aug – Vaulenbanen Tilsk.: 80 – Serie – Dommer: V Nilsen (Gruben)

12. David Chokheli-Losnegård

Vaulen maktet jo ikke å stille lag sist etter å ha mistet mange. Her var det med tre B-spillere i Hovland, Ankerheim og Moen, mens Rørvik Almås er juniorspiller.

Vaulen (3151): Roy Andre Dyrdal – Lars Berge, Aleksander Idland, Daniel Olsen – Melvin Lystad – Mats Hovland, Aleksander Gundersen, John Petter Gilje, Daniel Aarstad, Nicolai Moi Sene Audrius Mirauskas.

Første omgang
Vaulen trenger sårt poeng for å overleve divisjonen, mens Hinna jakter opprykk i motsatt ende av tabellen.
Dette var totalt det 71. møtet mellom rivalene og det 26. møtet i seriespill. Vaulens forrige seier i serien var i 1997.
Audrius Mirauskas sparket i gang det 71. møtet mellom klubbene.
Samtidig åpnet alle sluser seg og med en sterk vind var det rett før vi lettet med paraplyen som en moderne Mary Poppins.
Vi hadde nok med oss selv i denne perioden, men fant vel ut at Vaulen startet i en 3-1-5-1 som på defensiven var 5-4-1.
På siden av en stoppertrio med Berge, Idland og Olsen hadde man nemlig Hovland og Moi Sene. Lystad skjermet foran dem igjen, med Gundersen, Gilje og Aarstad som slo ut som en blomst. Alene på topp var Audrius Mirauskas.
Det var omtrent kun Hinna som hadde ballen her, men man hadde rimelig god kontroll.
Antall overganger kunne vel telles på en grillgaffel? John Petter Gilje hadde en sak da Vegard Føyen hadde et tilbakespill til keeper Aksel Berg Sandin etter at det ble jaget etter en ball rundt kvarteret.
Midtveis i omgangen startet Hinna å skape større sjanser. Nylig innhenta Mats Dale Valvatne fikk sitt forsøk reddet på strek etter at et frispark hadde blitt løftet inn i boks. Den påfølgende corneren stanga tidligere vaulenspiller Vegard Føyen slik at dråpene fra tverrliggeren smalt ned i nakken på keeper Roy Andre Dyrdal.
Vi noterte iallefall en corner for Vaulen etter 27 minutter. Mer Hinna fulgte da Mikal Aga-Mæles forsøk ble blokkert, så strøk et skudd utenfor stolperota før Mats Dale Valvatne traff nettveggen til slutt etter 36 minutter.
Vegard Føyen startet å kjede seg og ble med fremover, hans forsøk fra 20 meter gikk utenfor. Så en stor redning av Roy Dyrdal som fikk fistet over Espen Dalsbotten Ringlunds forsøk til corner.
Et sjelden gjestevisit da Nicolai Moi Sene kom i gang på en lovende kontring etter 41 minutter, muligens var det her han også pådro seg en skade for han satte seg ned ikke så lenge etterpå?
Melvin Lystad ble så kynisk felt utover sidelinja etter 43 minutter. Aleksander Gundersens frispark inn i boks peilet inn pannebrasken til Lars Berge, men han igjen fikk ikke godt nok treff.
Motsatt brant Simen Melhus en stor sjanse.
John Petter Gilje kom i dommerens bok etter 45 minutter.
Inn i overtiden dundret Espen Dalsbotten Ringlund utenfor.
Tre minutter ble lagt til. En ren forsvarskamp av Vaulen, man skapte fint lite, samtidig tok en opplagt Roy Andre Dyrdal det som kom bak.

Andre omgang
I første omgang hadde Vaulen bygget en mur mot Hinna, noe som har vært manges våte drøm opp i gjennom tidene.
De oransje som ble ledet av lagets nye medtrener Ivan Stojadinovic, som også trener guttelag i klubben, stilte uendret etter hvilen.
Man var altså kun en scoring unna å ta en stor skalp her, men så realistisk virket det ikke etter første omgang.
Man avventet å ta avspark i andre omgang da Roy Andre Dyrdal hadde sin fulle hyre med å få de våte keeperhanskene. Etter mye syting, sa Roy at de bare kunne starte. Hinna er som kjent frekkere enn flatlusa og skjøt direkte fra avspark, men Dyrdal reddet med halvannen hanske på.
Dyrdal var så kjapt nede da nok en Hinna-innhenting, Mats Kristian Kämpfe Mauset, kom til avslutning etter en rask kombo i boks etter 50 minutter.
Moi Sene hadde slitt med en skade og hadde blant annet tapet i sammen et par fingre. Etter 53 minutter ble han byttet ut. Inn kom debutant Marius Rørvik Almås fra juniorlaget, han og Joaquin Bjerkan har trent med A-laget i det siste.
Rett etter byttet tok Hinna ledelsen. Her gikk det for raskt for Vaulen og en hurtig avslutning fra Mats Kristian Kämpfe Mauset ga 0-1 etter 54 minutter.
Ny stor sjanse for Hinna ble satt utenfor, de herjet med oss i denne perioden.
Torbjørn Ankerheim kom inn for Mats Hovland etter 57 minutter. Et rent B-lagsbytte der altså. Toby kom inn en litt uvant kantrolle.
Så en trippelsjanse av dimensjoner for Hinna etter 58 minutter. Her ble både stang og tverrligger truffet i løpet av sekunder.
Torbjørn Ankerheim gikk i som det sang og fikk gult kort etter 63 minutter, men han tok vel ballen først?
Ny god redning av Dyrdal etter 65 minutter da Dalsbotten Ringlund ble spilt fri. Vaulen slet virkelig med å svare her i motvinden.
Vi slet litt med konsentrasjonen med unger som slo hverandre med paraplyer innenfor intimsonen, men Simen Melhus doblet etter 68 minutter da han fikk rom i boks.
Trøtte bein hos Vaulen nå som stort sett hadde løpt i mellom uten å holde på ballen. Stian Langeland skjøt like utenfor lengste stolperot etter 74 minutter.
Eirik Moen kom inn for kant Ankerheim etter 78 minutter, men Moen gikk inn dypt på midten i en rokkade.
Innbytter Cairo Lima hadde et frispark i mur etter 82 minutter.
Så etter 84 minutter ble det 0-3 da Stian Langeland headet inn et innlegg fra venstre.
Elias Myklebust Mathiesen kom inn for Rørvik Almås etter 89 minutter. Så fire bytter, men kun to av dem som startet ble byttet av!
Elias Myklebust Mathiesen dro seg så flott innover fra venstre og slo over på Daniel Aarstad på høyre. Det ble løftet inn i retning Aleksander Gundersen, men serven kom litt for tett på keeper som fanget etter 92 minutter.
Hinna burde ha økt etter 93 minutter på en overgang hvor til slutt Cairo Lima sklir etter ballen på fem meter, men skyter ballen opp i tverra!
Drøye fire minutter ble lagt til. Vaulen taper 3-0 som i våroppgjøret.
Bra innsats og en lur plan, men man møtte et klart bedre lag.