Vaulens fantastiske snuoperasjon
(23.09.19) Vaulen tok en lang ferie i år, kun 2 poeng på 8 kamper i løpet av 3 måneder. Da ble det tatt tak. Nå har man vunnet 3 av de 4 siste.
Kampen mot Vard II endte med 2-1 seier, dermed scoret man 2 mål i en seriekamp for første gang på 12 forsøk.

VARD 2
12

43 min
Selvmål

50 min Morten Nygård
Olliver Sahl Persson
64 min
23. september Gymnasbane 6 Tilskuere: 40 Serie Dommer: S Flatebø (KB)

1. Endre Lien

Jakob Kalvatn (suspendert), John Herman Ås (kne), Even Sandøy Nærum (fot/rygg) og Audrius Mirauskas (muskelskade) stod over.
Tilbake var Fredrik Bokn Hansen (kne), John Petter Gilje (reise), Morten Fløtre Solheim (offshore) og Eirik Reiestad (forkjølelse).

Vaulen (4
–3–3): Trym Landråk Gjerstad – Ørjan Bergum, Bendik Aarstad, Ivar Evensen, Vegard Natland – John Petter Gilje, Morten Nygård, Tobias Fosse Ekeland – Eirik Reiestad, Amund Belaska, Felix Alinyoh.
Tre endringer hos Vaulen med Gilje, Reiestad og Alinyoh inn for Erland, Kalvatn og Surdal Arnesen. Samtidig hadde man snudd trioen på midten med Nygård som ankeret og med Gilje og Fosse Ekeland liggende foran.
Gymnasbane 6 var av det slitte slaget med et ramponert mål, et underdimensjonert flomlys og et knusktørt kunstgressmatte hvor ballen hang igjen.
Knallhard jobbing fra begge lag i starten gjorde at det ble trangt og man slet å få til særlig med finspill. Vard hadde med en del spillere fra A-troppen og spesielt Håkon Fosen Jacobsen lå på midten og strødde fantastiske baller til de offensive spillerne som var ledet an av Kjetil Vatland Olsen og Olliver Sahl Persson.
Kampens første skudd på mål var det Vaulens Amund Belaska som stod for. Han kom seg fri i den høyre kanalen og ladet kanonen fra 15 meter ute til høyre, men Vard 2 sin for anledningen hyggelige keeper, Magnus Vesterager Valen, var raskt nede og reddet.
Etter ni minutter løftet man frem fra venstre, en Vard-forsvarer halvklarerte med hodet til Morten Nygård som tok ned ballen og passerte en mann før han fyrte av et varselskudd, men markkryperen ble reddet kontrollert.
Vaulen virket ennå som dem halvsov litt på bussen for etter 13 minutter rotet man bort ballen i eget forsvar. Heldigvis var keeper Trym Landråk Gjerstad nede ved stolpen og reddet.
Vår trio på midten slet med å finne høyden i presset og Vard 2 startet å dominere. Etter kvarteret sendte dem avgårde en volley som Landråk Gjerstad tok med en TV-redning.
Her måtte Vaulen samle seg igjen, men det ble bare mer Vard etter 17 minutter. Vaulens keeper skar av en stikker i boks med å kaste seg inn med beina, men ballen ble halvklarert ut på venstre. En høy ball ble løftet inn mot det tomme buret og ballen spratt i stolpen og tilbake på banen!
Vard vant så en corner to minutter senere. Her bokset keeper ballen skummelt på tverrs av eget mål før de røde satte utenfor på høyre stolpe.
Aleksander Gundersen fikk gult kort etter 20 minutter for sin behandling av Tobias Fosse Ekeland.
Det påfølgende frisparket ble løftet inn av Morten Nygård inn i boksen. Vard slet med å få unna og ballen ble lagt tilbake til Eirik Reiestad som med strak vrist på 22 meter fikk call på venstre kryss, men der var keeper og reddet.
Ivar Evensen fikk så gult kort hos Vaulen da han hektet en motspiller på omlag 20 meter.
Vaulen skulle etterhvert snu trioen på midten slik at det var to dype spillere isteden for en.
Vard kunne ha tatt ledelsen da de tok et raskt tatt kast på sin venstreside. Vaulen var mest opptatt med å klage på dommeren, isteden kom Vard på skuddhold i den venstre kanalen, men keeper reddet skuddet fra skrått hold.
Brukbar mulighet for Vaulen etter 28 minutter da Vegard Natland kom seg ned til dødlinja. Han slo 45 til Felix Alinyoh som flikket videre til Amund Belaska, men skuddet hans fra åtte meter ble blokkert til corner.
Tobias Fosse Ekeland og Amund Belaska prøvde seg så på en vegg inn i boksen, men presisjonen var ikke skarp nok.
Det hadde vært en omgang i et forrykende tempo. Det oppjagdede tempoet gjorde at spillerne fikk svært liten tid med ballen og dem slet med å beherske den tekniske biten. Vard burde snart ha tatt ledelsen her og deres største sjanse kom etter 36 minutter. Dem fikk avsluttet på en dødball på tverrs av mål, men på strek stod Ørjan Bergum og headet unna!
Tobias Fosse Ekeland er nå i faresonen for karantene etter at han pådro seg sitt tredje gule kort for sesongen i kampens 39. minutt.
Opp mot pause fikk Vaulen til noen opprullinger. Som etter 43 minutter da Ørjan Bergums innlegg tok i en rød og snirtet nærmeste nettvegg.
Det påfølgende corneret fra Morten Nygård ble slått inn på andre stolpe hvor Bendik Aarstad hadde gjort en smart bevegelse. Han headet tilbake foran kassen og traff foten på en Vard-spiller som beinet ballen i eget mål. 0-1 på selvmål.
Vard protesterte heftig da de mente ballen hadde vært ute av spill før Bendik Aarstad headet ballen. Pauser man videoen så ser det iallefall hårfint ut, men hele ballen skal altså være ute.
Man går dermed til pause med ledelse selv om det var en heller svak omgang av Vaulen. Det gode spillet vi har sett de siste kampene var vekke, men vi klager ikke.
Etter pausen kom Thomas Surdal Arnesen inn for Felix Alinyoh i et rent bytte på venstrekanten.
En revansjesugen Thomas som hadde blitt vraket etter for få treninger de siste ukene.
Det ble en hektisk start på andre omgang. John Petter Gilje fikk tidlig et skudd blokkert. Så fikk Vard annullert et mål for offside like etter uten at noen klagde på den avgjørelsen.
Ny mulighet for Vaulen etter 49 minutter da Tobias Fosse Ekeland fikk løsnet et skudd som ble reddet av keeper.
Vaulens 2-0 scoring kom ut av intet. Ørjan Bergum løftet inn sentralt til Morten Nygård som tok ned ballen før han på halvspretten får drømmetreff. Ballen går i bue over keeper og rasler ned langs nettmaskene.
Morten Nygård synes ikke å ha interesse i å score lette mål. Dette var kun hans andre mål for A-laget, men begge to har vært noen perler! Årets mål?
Etter dette jaget Vaulen 3-0 og man ventet på punktumet bak borteseier.
Thomas Surdal Arnesen skar inn fra sin venstrekant og skjøt med høyre fra 16 meter, keeper måtte gi en retur før han fanget ballen.
Amund Belaska var på ferde like etter hos Vaulen da skuddet hans spratt forkjært for keeper, nok en gang en liten retur.
Amund Belaska fikk tilsnakk for en ettersleng etter 58 minutter.
Vard 2 kom så til et skudd fra hjørnet av boksen etter 59 minutter, men skuddet strøk utsiden av stolpen.
Vards Kjetil Vatland Olsen fikk gult kort etter 61 minutter.
Et innøvd vaulenfrispark etter 62 minutter ble til innlegg mot Ivar Evensen som headet ufarlig tilside for mål.
Så ny spenning i kampen etter 64 minutter. Et innlegg inn i boks. Litt klabb og babb før Olliver Sahl Persson dunker inn fra kort hold. 1-2.
Etter dette ble man litt shaky, kanskje mest vi som så på? Bendik Aarstad dundret vekk et frispark som ble løftet inn i vår boks.
Trym Landråk Gjerstad måtte så gi en retur som samme Aarstad fikk halvklarert etter 68 minutter.
Thomas Surdal Arnesen ble så spilt fri på hjørnet av femmeteren, dro seg fri og skjøt like utenfor, men linjemann hadde vinket av for offside.
Så en ny beinparade av Vaulens keeper Trym Landråk Gjerstad, men det var uansett offside.
Eirik Reiestad foret så Amund Belaska på 16 meter, han ble taklet i siste liten, men fikk ikke en gang corneren han mente han hadde krav på.
Sivert Erland kom inn for Eirik Reiestad etter 71 minutter. Nå ble det vel mer en flat firer på midten her.
Håkon Fosen Jacobsen fikk gult kort hos Vard etter 72 minutter.
Flotte finter av Tobias Fosse Ekeland kvarteret før slutt ble belønnet med corner, men John Petter Giljes serve ble slått for tett inn mot keeper.
Amund Belaska ble så spilt fri, men kom 50/50 mot keeper som sklitakler noe voldsomt. Belaska ble liggende i smerter og den ene leggbeskytteren hadde faktisk knukket på to plasser!
Fysio Vegard Ravndal brukte en halv isspray og Amund ønsket faktisk å fortsette, men før leggbeskytteren var tapet i sammen igjen hadde man byttet innpå Morten Fløtre Solheim.
Morten Fløtre Solheim hadde ikke vært mange minuttene på banen før han fikk en gylden sjanse. En ball ble løftet opp fra dypet, løpende mot mål forsøkte han å heade ballen på halvspretten over en utrusende keeper, men han fikk ikke nok kraft bak pannestøtet.
Trym Landråk Gjerstad vartet så opp med en verdensklasseredning etter 84 minutter. Vi vet fra før at han har slike gode redninger i seg. Vards skudd hadde en fin retning opp mot venstre kryss, men der lå plutselig Trym som  supermann og bokset ut til corner.
Vaulen skjøv så Morten Fløtre Solheim ned som venstrekant og la igjen Thomas Surdal Arnesen som bakromsspiss i en 4-5-1.
Vards Edvard Khachatrian pådro seg gult kort etter 85 minutter.
Vard fikk så straffespark etter 86 minutter. John Petter Gilje la hånden på en motspiller som falt overende i boks. Dommeren viste tegnet for dytting.
Olliver Sahl Persson gjorde seg klar fra 11 meter, skuddet var nok ikke det beste, men Trym sikret seg iallefall heltestatus ved å redde Vaulen nok en gang!
Det påfølgende corneret ga et voldsomt kjør fra Vard, men vi slapp unna med skrekken.
Thomas Surdal Arnesen leverte en flott teknisk detalj da han tok i mot et oppspill på kassen før han på hel volley smekket av. Uheldigvis gikk skuddet rett på keeper i kampens 88. minutt.
Så en diagonalpasning til en fri Vard-mann på høyre som heldigvis satte ballen utenfor etter 90 minutter.
Fire minutter ble vel opprinnelig lagt til...
Trym Landråk Gjerstad ble så liggende nede mens spillet pågikk. Vard tok ingen hensyn og skjøt like utenfor.
På ny måtte fysio Ravndal utpå og jobbe med sine mirakelfingre for plutselig fikk man stablet Trym på beina igjen.
Etter et lite avbrudd kom man igang igjen. Samtidig gjorde man et taktisk bytte da Casper Tjøstheim kom inn for Tobias Fosse Ekeland. Casper skulle ligge foran stopperne og sveipa unna det som kom.
Vaulen startet å skrike på tida da den opprinnelige tilleggstiden var gått ut, men dommeren holdt det gående til 96:18 før han var fornøyd.

Vaulen rir av stormen og vinner 2-1 på bortebane mot et Vard-lag som hadde skumle planer om å ta poeng her med den troppen de stilte.
Vaulen har nå også blitt eksperter i nordfylket. Foreløpig har man tatt 9 av 12 mulige poeng i nord. Dermed har man tatt like mange poeng der som man har tatt hjemme på Vaulenbanen over 8 kamper.