For drakten og æren, amen
(24.05.13) Vaulen vant jubileumskampen mot Brodd 4-3. En herlig revansj etter surt tap sist.
Vaulen leverte årsbeste og ledet 4-0 til det gjenstod ni minutter. Så gikk det i sort. Brodd scoret en - to - tre ganger, og nervene var i høyspenn da dommeren blåste av etter fire minutters tillegg.
4–3
BRODD
Eivind Ovedal (A Idsø)
8 min
Andreas Meier Strømme
22 min

Eivind Ovedal (Meier Strømme)
42 min
Fredrik Fossmark (Hodneland)
51 min

81 min Olav Magnus Eik Espedal

85 min Ceu Lian Khar (Andersen)

93 min Olav Magnus Eik Espedal
24. mai – Vaulenbanen Tilskuere: 130 – Serie – Dommer: O P Grindheim (Haugar)

27. Anders Dale

Are Meling og Stian Lima fremdeles ute for Vaulen, men Andreas Meier Strømme var tilbake fra suspensjon. Lie og Ivesdal ut fra sist kamp, inn med Meier Strømme og Eike.
Brodd manglet blant annet den tidligere Vaulen-keeperen Håkon Ohren og med Magnar Nordtun også ute hadde man spillende trener Ole Fredrik Bergseth mellom stengene. Vaulengutten Henrik Jelsa startet for de grønne og hvite.

Vaulen (4–1–2–3): 1. Steffen Holm – 30. Jon Nessa, 4. Marius Fossmark, 8. Jarle Eike, 10. Steffen Lyse – 6. Thomas Idsø – 18. Andreas Meier Strømme, 7. Anders Idsø – 11. Eivind Ovedal, 16. Kevin Hodneland, 19. Fredrik Fossmark.
Brodd (4231): 1. Ole Fredrik Bergseth 11. Nicklas Olsen Hovland, 4. Tarjei Skoftedalen Fiskum, 24. Trond Kindervåg, 5. Kim Rune Ovesen 25. Emil Jesman Sunde, 23. Runar Andersen 28. Christoffer Årstad Tangen, 9. Henrik Jelsa, 7. Ali Klinic 80. Abdullah Kilinc.
Sol og grei varme lokket godt over 100 tilskuere til Vaulenbanen. Hjemmelaget hadde fordel av sterk medvind og sol i nakken i første omgang.

Kampens første sjanse kom etter tre minutter da Anders Idsøs corner vel traff Eivind Ovedal i nakkeregionen, ballen skeinte over høyre vinkel.
Presis overgang av Vaulen etter åtte minutter. Anders Idsø vinklet ut på høyre, Brodd-backen Kim Rune Ovesen skar foran, men headingen mot egen keeper ble for løs.
Tonstad-gutten Eivind Ovedal spurtet opp den løse ballen og headet i bue over en utrusende keeper.
Thomas Idsø slo opp på tvillingbror Anders etter 13 minutter, han trikset ballen over seg selv og klemte til på volley. Skuddet fra 16 meter gikk via en grønn, men dommeren ga ikke corner.
Dette var menn mot gutter. Vaulen var også mer direkte i stilen, noe som gjorde dem giftigere. Hos Brodd gikk det langsommere og selv om man hadde ballen mye skapte dem få store sjanser.
Dog hadde dem individualistene som i Ali Kilinc som har blitt snuset på av Tippeliga-klubber. Etter 18 minutter klinte han ballen i krysstanga og ut fra drøye 20 meter!
Anders Idsø tok flott i mot et oppspill rundt straffemerket etter 22 minutter, skuddet ble blokket. Returen havnet ut på drøye 20 meter hvor Andreas Meier Strømme fyrte av på direkten, ballen snek seg inn ved den venstre stolpen og 2-0!
Brodd var nær å redusere etter 23 minutter da Nicky Hovlands heading skled like utenfor.
Fredrik Fossmark mottok ballen ute på venstre på midtstreken etter 28 minutter, han forserte frem til 25 meter ute på venstre før han prøvde et skudd. Treffet var ikke av det beste og skuddet gikk en drøy meter tilside.
Ali Kilinc drev inn på venstresiden av boksen etter 31 minutter, men keeper Steffen Holm fikk gitt til corner som endte i en ny corner.

Litt rotete periode nå uten noen store sjanser og vi bykser til 39 minutter. Steffen Lyse måtte heade unna til corner som Trond Kindervåg stusset skummelt på første stolpe før Vaulen fikk ut til ny corner.
Isteden gikk Vaulen opp til 3-0. Eivind Ovedal mottok ballen på høyre fra Andreas Meier Strømme, skar inn i boksen og dunket til på halv volley. Skuddet suste inn i korthjørnet. Tre mål etter tre skudd på mål, skal vi tro Brodds trener Ole Fredrik Bergseth.
Brodd måtte gjøre et bytte grunnet skade like før pause og Olav Magnus Eik Espedal kom inn.
Enorm sjanse til Brodds Tarjei S. Fiskum etter 45 minutter. Han møtte et corner på andre stolpe og avslutningen nærmest traff keeper Steffen Holm. På den påfølgende corneren headet Kevin Hodneland ballen i utsiden av egen stolpe og til nok et corner.
Like etter blåste dommeren av for pause. 3-0 var kanskje noe flatterende, men Vaulen var det lureste laget.
Jarle Eike fikk gult kort etter 47 minutter da han var litt for sen i en løpsduell med Olav Magnus Eik Espedal. Brodd fikk skummelt frispark på det venstre hjørnet av boksen. Runar Andersens frispark ble kontant headet unna av Jon Nessa.
Vaulen økte til 4-0 etter 51 minutter. Et innkast på høyre fant Kevin Hodneland på løp i korridoren han kom seg ned til dødlinjen inne i feltet og løftet inn foran mål hvor Fredrik Fossmark stupte frem og headet inn i korthjørnet! Dødelig effektive Vaulen.
Eivind Ovedal ble tatt av like etter goalen, Daniel Lie kom inn. Ovedal som hadde føling med strekk sist ville ikke ta noen sjanser.
Det betød at Lie ble midspiss, mens Kevin Hodneland trakk ned på midten.

Ole Fredrik Bergseth fikk gult kort etter 54 minutter for noen saftige Storhaug-gloser.
Brodds dødballekspert Kim Rune Ovesen forsøkte seg med frispark fra 24 meter etter 57 minutter. Steffen Holm kastet seg ned til venstre og fikk reddet, men ga en farlig retur som heldigvis Jarle Eike var først på og fikk slått ut til corner.
Dette var også det siste stopper Jarle Eike gjorde i kampen da midtbanespiller David Berg kom inn, noe som igjen førte til at Anders Idsø droppet ned som stopper.
Keeper Steffen Holm rakk bare å løfte en hånd på Kim Rune Ovesens harde frispark fra skrå vinkel etter 62 minutter, men det var nok. Ballen ble fluktet ut av farlig sone.
Andreas Meier Strømme forsøkte å plassere ballen oppe i høyre vinkel fra 25 meter, ballen hadde en fin retning, men keeper slo ut til corner etter 64 minutt. Anders Idsøs påfølgende corner ble fanget av keeper.

Jon Nessa ruslet av med skade etter 66 minutter og Vaulen spilte med ti mann før det ble stopp i spillet. Harald Nedreskår kom inn. Dermed ny rokkering. David Berg ned på høyrebacken og Nedreskår på midtbanen.
Daniel Lie dro av to mann på dagens finte i det 70. minutt. Han fosset inn fra venstre og slo flatt ut til Harald Nedreskår som forsøkte å bredside fra drøye fem meter, men skuddet gikk for midt mot mål slik at keeper fikk reddet. For en sjanse!
Kevin Hodneland fant en helt fri Daniel Lie til venste i feltet etter 71 minutter, men innbytteren nølte litt for lenge og en Brodd-forsvarer rakk over for å komme i blokk slik at Vaulen måtte nøye seg med corner.
Vaulen fikk også corner etter 77 minutter, men futten i kampen var i ferd med å ebbe ut. Med 4-0 var det meste avgjort, Vaulen virket fornøyde.
Så et Brodd-frispark fra venstre etter 79 minutter. Ovesen fant Trond Kindervåg på andre stolpe, den tidligere Viking-spilleren var så nær så nær. Returen havnet hos Abdullah Kilinc, men det ville seg ikke for Brodd.
Nå hadde det vært mange bytter og rokkeringer, halve forsvarsrekken til Vaulen var byttet ut. Kanskje ga Kindervågs store sjanse ny krefter til Brodd som øynet en mulighet.
Brodd presset på. Et innlegg fra venstre traff vel ryggen på Steffen Lyse på andre stolpe, ballen spratt til Olav Magnus Eik Espedal som var nådeløs i returrommet. 4-1.

Plutselig virket Vaulen litt shaky. Man mistet ballen oftere og oftere. Runar Andersen slo flatt inn foran mål til nok en innbytter, Ceu Lian Khar, som tuppet inn 4-2 fra kort hold etter 85 minutter.
Brodds Kim Rune Ovesen hadde et utsøkt frispark fra venstre som nær fløt inn i lengste vinkel, men keeper Steffen Holm svevde og fikk bokset ballen ut til corner etter 87 minutter.
Det påfølgende corneret fra samme Ovesen gikk skummelt rett gjennom feltet.
Brodd-spillerne var i harnisk over at det ble varslet om kun to minutters tillegg. Noe som skulle bli fire.
Andreas Meier Strømme var for sen i en duell med Tarjei S. Fiskum på midten av banen og fikk et noe strengt gult kort. Dermed Andreas' fjerde gule for sesongen!
Brodd reduserte til 4-3 etter 93 minutter. Et langt innkast fra venstre gikk gjennom feltet, om de oransje forsvarerne ventet på at keeper skulle komme vites ikke. For flere spillere nølte og plutselig stod Olav Magnus Eik Espedal der, 4-3!
Nå ble det veldig hektisk i ett minutt til, men Vaulen red av stormen og vant på hjemmebane igjen. Her var det mye positivt å ta med seg, men det var noe tankevekkende hvordan man kollapser på slutten. Elleve baklengs på de tre siste kampene er urovekkende, men med seks av ni mulige poeng samtidig ser man at potensialet ligger der for å klatre ytterligere.
Neste kamp er neste lørdag borte mot Austevoll med avspark klokken 13.00. Får Vaulen sine første poeng på bortebane mot bunnlaget?