Kjempet godt fra seg
(24.10.15) God første omgang av Vaulen som spilte bra defensivt i hard motvind. Anders Idsø hadde også omgangens beste sjanse.
Etter pause var Vaulen best til Sveinung Selås felte som siste mann etter 72 minutter. Dermed straffemål og rødt kort. Nå ble det vanskelig og Åkra kjempet inn 2-0 like før slutt.
ÅKRA
2–0
Jakob Rasmussen (str.)
72 min

André Marcel Espejo 84 min

24. okt. – Åkra kunst Tilsk.: 80 – Serie – Dommer: Aleksander Vermundsen (KIL)

29. Sander Brathetland

Alexander Surdal Nilsen var tilbake etter to kampers karantene. Den spennende juniorspiller Olav Hovstad gikk rett inn på laget i sin debut.
Vaulen (4–2–3–1): Sander Thaule – Vegard Natland, Sveinung Selås, Kristian Gaard, John Herman Ås Anders Idsø, Jørgen Helland Ole Wick Henriksen, Olav Hovstad, Ceu Lian Khar - Alexander Surdal Nilsen.
Vaulen tilbake i sin gamle 4-2-3-1-formasjon hvor debutant Olav Hovstad (17 år) lå i rommet bak spissen.

Det blåser alltid på Åkra. I dag blåste det ekstra godt med kuling akkompagnert med regn.
Strandguttene i motvind i første omgang, noe som skulle gjøre oppgaven vanskelig. Det var så ruskete at ballen ikke ville ligge i ro på dødballer.
En flat stikker fra John Herman Ås hadde retning mot Alexander Surdal Nilsen på gjennomløp etter tre minutter, men Åkras gode keeper Elias Valderhaug med erfaring fra Molde og Start var våken ute på 20 meter.
Sveinung Selås skled som sistemann og Åkra hadde klar bane etter fem minutter, men heldigvis hadde linjedommeren vinket.
Nytt tilløp av Vaulen etter ni minutter da Ole Wick Henriksen fant Alexander Surdal Nilsen som driblet seg ned til linja, men ingen var foran kassen på det flate innlegget.
Åkra så nå mer av ballen da Vaulen slet med å spille seg ut, men Vaulen forsvarte seg godt og slapp ikke hjemmelaget til de største sjansene.
Etter 20 minutter fikk Ole Wick Henriksen ballen diagonalt over til seg, innlegget hadde fin retning men strøk over Olav Hovstad som hadde sneket seg inn i boksen.
Åkras bestemann, André Marcel Espejo, fikk sendt avgårde et skudd fra 20 meter. Ballen tok via en oransj, men keeper Sander Thaule var god og heldig som reddet i det 22. minutt.
Ole Wick Henriksen var på vei gjennom etter 24 minutter og ble holdt igjen av Kristoffer Stava som fikk gult kort.
En våken Olav Hovstad brøt spillet og ga ballen til Alexander Surdal Nilsen som forte til Ceu Lian Khar i den venstre kanalen, det flate innlegget inn foran mål ble avskåret av keeper som kastet seg frem etter 27 minutter.
Jørgen Helland slo så inn fra venstre og Alexander Surdal Nilsen forsøkte seg med brassespark, men utførelsen var ikke den beste slik at ballen gikk utenfor.
Åkras corner etter halvtimen skled av hodet på Vegard Natland og suste like over eget mål.
Så flott angrepsspill av Vaulen, tilslutt slo Ole Wick Henriksen til Anders Idsø ute til venstre i boksen, med kun keeper igjen forsøkte han å sette i langhjørnet, men keeper reddet flott.
Åkra kunne ha tatt ledelsen etter 31 minutter da de fikk autobahn sentralt, men André Marcel Espejos skudd strøk like utenfor den høyre stolpen.
Så presist av Olav Hovstad som fant Alexander Surdal Nilsen i full fart mot sekstenmeteren, men han fikk overtreff på skuddet som gikk vel tilside etter 42 minutter.
Knallhardt frispark av Åkra på overtid ved Jakob Rasmussen fra 40 meter. Sander Thaule måtte gi retur før han reddet på ny. Like etter slo dem inn fra venstre hvor André Marcel Espejo stusset like utenfor.
0-0 til pause var nok Vaulen best fornøyd med, man forsvarte seg i store deler av kampen og visste at det skulle bli lettere i medvind.
Åkra startet andre omgangen best. På et skummelt innlegg fra høyre mot venstre fikk keeper Sander Thaule kastet seg inn i ballbanen og fistet til corner. Tre påfølgende cornere for vertene fulgte.
Vaulens første tilløp kom etter 49 minutter da Ole Wick Henriksens utsideskudd gikk via en blå til corner fra høyre. Det innoverskrudde forsøket var nær ved å blåse inn i lengste.
På Åkras femte corner i omgangen ble ballen satt inn, men dommeren hadde blåst av for det vi tror var angrep på keeper.
Ny corner fra høyre ved Ole Wick Henriksen etter 54 minutter. Keeper var på vei ut i feltet, men ballen svingte kraftig innover slik at han måtte kaste seg bakover og få slått ut!
Ole Wick Henriksen ble så felt sentralt i banen på 22 meter. Han skulle selv forsøke seg, men skuddet gikk rett i muren etter 56 minutter.
Jan Anders Langåker kom inn for Kristoffer Stava etter 57 minutter.
Nå var det Åkra som slet med å spille seg ut. Vaulen hadde sjansen på seier. Ole Wick Henriksen var skuddvillig og en ny kanon gikk rett i pæra på en Åkra-stopper og ut til corner.
Fint angrep av Vaulen etter 62 minutter. Anders Idsø hælte tilbake til Ole Wick Henriksen som fikk bra treff, men skuddet strøk utenfor krysset!
Sveinung Selås kom i dommerens bok etter 66 minutter.
Stian Ohm Netland erstattet Olav Hovstad etter 67 minutter. Hovstad som hadde gjort en flott figur.
Vaulen kjørte på og Alexander Surdal Nilsen headet en corner utenfor. Like etter fikk Vaulen indirekte frispark på 14 meter etter at keeper tok et tilbakespill.
Ole Wick Henriksens frispark strøk via en motspiller og spratt like utenfor!
Sveinung Selås felte så André Marcel Espejo som bakerste mann inne i boksen. Det betød rødt kort og straffespark!
Jakob Rasmussen sendte keeper til høyre og ballen inn til venstre. 1-0 til Åkra etter 72 minutter.
Et slag i trynet for Vaulen som hadde vært inne i en svært god periode.
Keeper var igjen våkent ute etter 75 minutter da Jørgen Helland nær fikk headet gjennom Alexander Surdal Nilsen. Like etter ble et frispark fra Ceu Lian Khar gitt til corner som det ikke ble noe ut av.
Med ti mann skulle man gå trøtte både fysisk og mentalt. Åkra utlignet fordelen de oransje hadde hatt i medvinden og kom seg høyere opp i banen.
Unge Kristoffer Teige kom inn for Robin Espejo etter 77 minutter.
Jan Anders Langåker fikk gult kort etter 80 minutter.
Unge Anders Mæhle erstattet Jørgen Helland to minutter senere.
Så gjennomspill fra Åkra hvor André Marcel Espejo ristet av seg Anders Idsø og klemte inn i korthjørnet til 2-0.
Lars Skjelbred Nygård kom inn for John Herman Ås etter 85 minutter slik at man benyttet seg av tre juniorspillere i løpet av kampen.
Skjelbred Nygård brukte bare tre minutter på å få gult kort.
Begge lag var nå fornøyd og man gikk inn i overtiden.
Det endte med 2-0 tap. Vi gir Vaulen godkjent etter hederlig innsats under vanskelige arbeidsforhold, men litt mer marginer hadde man fått med seg noe herfra.