Ny sterk uavgjort
(24.10.19) Vaulen har denne uken tatt poeng mot to medaljekandidater. Torsdag endte det 1-1 mot Varhaug. Strandguttene hadde noen fete sjanser før Varhaug konverterte en straffe midtveis i første omgang. Man mistet noe av trykket etter det, men justerte seg defensivt. Bendik Aarstad både lagde og fikk straffe i dag. Etter 80 minutter fikk Amund Belaska sjansen fra straffemerket og han var sikker. Det ender 1-1, noe som vel var greit ut fra spill og sjanser?
Vaulen har nå tatt poeng fra 10 av 12 motstandere, kan oppnå 11 mot Sola 2. Kun Åkra med full pott mot oss.

1–1
VARHAUG

26 min
Ovar Undheim Høyland (str)
Amund Belaska (str)
80 min

24. oktober – Vaulenbanen Tilskuere: 30 – Serie – Dommer: GJ Røskar (Sunde)

42. Jakob Kalvatn

Even Sandøy Nærum (forfall her og mot Frøyland), John Petter Gilje (tilbake først mot Sola 2), Tobias Fosse Ekeland (rygg, håpes klar mot Frøyland), Trym Landråk Gjerstad (operert ut visdomstann), Audrius Mirauskas (skade), John Herman Ås (kne), Daniel Lie (kne), Alexander Nilsen Surdal (småbarnslivet).
Gode nyheter er at Idar Røed Randeberg er hjemme på perm frem til og med Frøyland-kampen.
Småskader på Fredrik Bokn Hansen (antydning til strekk), Thomas Surdal Arnesen (strekk i hoftebøy) og Jakob Kalvatm (stiv i hofte) var klar igjen.
Eirik Haglund var tilbake etter kneskade.
Felix Alinyoh tilbake fra langweekend tur.
Slutten på sesongen nå og det har hopet seg litt opp med kort. Fire spillere er i faresonen nå. Bendik Aarstad, Tobias Fosse Ekeland, Ørjan Bergum og Ivar Evensen har alle tre gule kort og må sone ved neste gule.
Vaulen (4–41–1): Endre Lien – Ørjan Bergum, Bendik Aarstad, Ivar Evensen, Vegard Natland – Thomas Surdal Arnesen, Morten Nygård, Idar Røed Randeberg, Fredrik Bokn Hansen – Amund Belaska – Morten Fløtre Solheim.
Liten tvist formasjonsmessig fra Vaulen med 4-4-1-1, noe som vel fort kunne bli 4-3-2-1 med en offensiv anlagt Thomas Surdal Arnesen på kanten.
Kamp også på mandag betød noen slitne kropper. Gabriel Økland Retallack ble holdt på standby under oppvarmingen da Ørjan Bergum slet med ryggen. Fredrik Bokn Hansen var heller ikke 100%, men startet.
Kampens første sjanse kom etter fire minutter. På restene av et corner riflet Pacifique jr Nahimana avgårde en suser, men Endre Lien tok hands up og man overlevde.
Morten Fløtre Solheim førte frem etter seks minutter, men ble taklet på kanten av boksen. Isteden kontret gjestene, men keeper Endre Lien omfavnet markkryperen.
Et voldsomt regnvær og det var glissent med tilskuere. Etter 13 minutter så dem at Varhaug nesten fikk stuss på et skummelt frispark inn i boks.
Enorme sjanser for Vaulen etter 16 minutter. Morten Nygårds corner fant Bendik Aarstad som fikk headet fra fem meter, men keeper fikk slått unna. Amund Belaska jaget opp returen og skjøt baklengs over hodet, keeper måket inn i egen stolpe da han fikk slått unna.
Vaulen var hissige i presspillet og Varhaug gjorde mye feil. Etter 24 minutter får vi en gratissjanse da Thomas Surdal Arnesen vippet inn i midten. Der kom en Varhaug-forsvarer til og headet mot eget mål. Keeper hadde ruset ut av buret og Amund Belaska hadde et kappløp mot det tomme målet, men ble slått på målstreken.
Ny corner fra høyre ved Morten Nygård, også denne gangen ruvet Bendik Aarstad høyest, headingen hadde fin retning, men keeper fikk strukket ut begge armene og slått ut til venstre.
Motsatt fikk Varhaug et straffespark etter 27 minutter. Bendik Aarstad strakk ut en fot og en motspiller falt over. Noe billig i følge spillerne, selv om det så klart ut fra trenerbenken.
Ovar Undheim Høyland var sikker fra merket og 0-1.
Målet kom litt mot spillets gang og var en nedtur for Vaulen som mistet trøkket. Marius Nevland var nær å flukte inn et innlegg halvtimen, men man slapp unna. Samtidig måtte keeper Endre Lien få behandling for en kollisjon i feltet.
Fint angrep av Vaulen etter 34 minutter. Thomas Surdal Arnesen skar innover fra venstre og skjøt med sin høyre, han prøvde nok å curle inn i langhjørnet, men fikk ikke nok drive på forsøket.
Fredrik Bokn Hansen ble beordret om å sette seg ned da han ikke klarte mer grunnet skade. Dommeren måtte stoppe spillet da ballen gikk ut til kast og man fikk gjort byttet. Inn kom Casper Tjøstheim. Samtidig la man om til en mer kjent 4-3-3.
Ørjan Bergum slo opp fra dypet etter 42 minutter og sendte Morten Fløtre Solheim på løpetur, men i løpsduell med to Varhaug-spillere rundt seg kom han til kort og keeper fikk hoppet inn mellom.
Så 0-1 til pause. Vaulen var gode frem til man ble straffet, hadde tre gode sjanser. Etterpå datt man litt i sammen. Den hurtige kantspilleren Pacifique Nahimana var vanskelig å få has på og var Varhaugs største aktivum.

En våt og kald dommer var ivrig å få oss i gang i andre omgang. Såpass ivrig at Varhaug ennå hadde to spillere inne i garderoben da man blåste i gang.
Vaulen fikk raskt et innlegg inn i boks mot Morten Fløtre Solheim som kolliderte og skadet keeperen. Da fikk dommeren huden full av trenerteamet til Varhaug.
Ny corner fra Morten Nygård etter 49 minutter, denne gangen traff vel ballen ryggen til Morten Fløtre Solheim og rant ut på 12 meter hvor Bendik Aarstads skuddforsøk ble blokkert.
Vegard Natland stormet frem på venstre etter 52 minutter og fikk lagt flatt inn mot Morten Fløtre Solheim, men det var for mye ryggsekk på skuddet som gikk høyt over fra 16 meter.
Varhaugspillerne stod så i kø på en dødball etter 56 minutter, men Vaulen holdt unna. Endre Lien hadde vel en beinparade der selv om vi var dekket av mange spillere der vi stod.
Timen nå og Vegard Natland var igjen på ferde. Hans innlegg retning Amund Belaska kom for nær keeper som fikk bokset ut i returrommet til Casper Tjøstheim som skjøt vel over.
Jevnt her. Vaulen bet seg til tider fast offensivt, men slet med å få testet keeper.
Nok et innlegg fra Natland inn i boks. Amund Belaskas akrobatiske forsøk gikk rett opp i luften, den kunne muligens Morten Fløtre Solheim bedre hatt håndtert ballbanen av.
En tøff og fysisk Amund Belaska fikk tilsnakk etter 72 minutter, men slapp kortet.
Etter 74 minutter kom Gabriel Økland Retallack inn for Morten Fløtre Solheim som hadde løpt fra seg. Gabe tok høyrekanten mens Amund Belaska ble midtspiss.
79 minutter her og innkast på høyre. Ballen spretter ned i beina til Bendik Aarstad som blir hektet i boks og faller. Straffespark!
Amund Belaska var sikker straffeeksikutør, han sendte keeper til høyre og ballen til venstre, 1-1.
Rasmus Bøhn Auestad fikk gult kort hos Varhaug etter 81 minutter.
Morten Nygård ble så felt på 22 meter sentralt, men fikk utrolig nok ikke frispark.
Så innlegg fra Thomas Surdal Arnesen i boks til Amund Belaska etter 85 minutter, han dro seg løs og fikk ladd kanonen. Stolpe ut, men linjemann hadde vinka for offside.
Vaulen jaget etter seieren her. Vegard Natland prøvde seg etter 88 minutter da han dro innover, men skuddet ble blokkert inne i boksen.
To minutter inn i tilleggstiden var også Thomas Surdal Arnesen på ferde, men også han ble blokkert.
Dermed endte det 1-1. Vaulen har nå tatt poeng fra 10 av 12 motstandere og kan oppnå 11 mot Sola 2. Kun Åkra har tatt full pott mot oss.
Neste kamp er fredag om en uke borte mot Frøyland.

DAGENS BEACHBOY
Casper Tjøstheim ble kåret til Vaulens beste spiller og vant et gavekort på massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk. Casper løftet Vaulen igjen da han kom inn og ga oss den energien og gutsen man trengte.

Høydepunkter fra Vaulen - Varhaug 1-1