For en boost!
(25.04.14) Etter 3-0 tapet mot Åkra var det få som trodde Vaulen kunne hamle opp med medaljekandidaten Vardeneset.
Rivalen tok da også ledelsen ved Daniel Lie, men Daniel Hadland ga balanse til pause.
Ingvald Sandvik Halgunset og Amar Kotlica scoret i andre omgang slik at Vaulen vant 3-1. Noe som var fortjent. Nå gleder vi oss til fortsettelsen. Et slikt ungt lag vil nok variere noe i prestasjonene, men man kommer nok bare til å bli bedre og bedre etter hvert.
3–1
VARDENESET

27 min
Daniel Lie
Daniel Hadland (Tjaum)
33 min

Ingvald Sandvik Halgunset
56 min

Amar Kotlica
66 min

25. april – Vaulenbanen Tilsk.: 90 – Serie – Dommer: Cosmin Dima (Ferkingstad)

24. Gaute Schei –> 88 minutter

Anders Dale, Jarle Eike, Eirik Hadland, Erik Løken og Jonas Laukvik står over også i dag. Jon Nessa blir heller ikke med, mens Eric Ordaz er tilbake i Bergen frem til juni.
Vaulen (4–2–3–1): Gramos Gashi – Fredrik Stray Tjaum, Erlend Mohus, Anders Idsø, Jimmy Jonevret – Milad Shamohammad, Ingvald Sandvik Halgunset – Daniel Hadland, Ceu Lian Khar, Vegard Natland – Amar Kotlica.
Norsk Tipping hadde satt vaulenseier i 2,70, mens Unibet ga tre blank. Få hadde troen på at Vaulen skulle slå sterke Vardeneset.
Vaulen startet med de samme elleve som mot Åkra, men man switchet om i noen posisjoner.
Vardeneset startet med tre tidligere strandgutter i Morten Vadla, Daniel Lie og David Berg, mens Trond Kenneth Kindervåg ennå ikke er restituert.
Kampen startet jevnt og sjansefattig før det tok fullstendig fyr i teltet etter ni minutter. Først to straffesituasjoner. Vaulens Vegard Natland skjøt i hånden til Espen W. Håland inne i boksen, mens Anders Idsø sklitaklet Vardenesets Erik Moen som siste mann i boksen. Dommeren vinket spillet videre som han gjorde med det meste i denne bruduljen av en fotballkamp.
Så ble Daniel Lie blokket på strek for Vardeneset etter tolv minutter. Vaulen kontret med Ceu Lian Khar som var alene gjennom, han kolliderte med keeper og skjøt utenfor. Her var det også rop etter straffespark. Hadde Khar sett Kotlica som stod helt fri hadde det stått 1-0!
Etter seksten minutter stusset Fredrik Stray Tjaum Jimmy Jonevrets kast inn på andre stolpe hvor Vegard Natlands heading ble reddet på strek!
Like etter hadde VBK to kjappe cornere hvor Tjaum nesten headet ballen i eget mål på den første.
Vaulen hadde en del dødballer, men ble litt for små i det siste trekket. Fredrik Stray Tjaum var derimot ikke så langt unna å konvertere på Jonevrets kast etter 25 minutter.
Isteden, noe mot spillets gang, tok Vardeneset ledelsen etter 27 minutter. Et innlegg fra høyre ble møtt av Daniel Lie som delikat satte den inn på hel volley. Det er av sine egne man skal ha det! 0-1.
Selv om man lå under hang man til de grader med. Ceu Lian Khar dro seg fri etter innkast fra venstre etter 32 minutter, Vegard Natland møtte på første, men hælflikken gikk like utenfor.
Det ble balanse i regnskapet etter 33 minutter. Fredrik Stray Tjaum raidet innover i banen før han tuppet til en helt fri Daniel Hadland ute til høyre. Han klemte til og sendte ballen i lengste til 1-1. Hadlands første seniormål noensinne!

Vaulen fortsatte å kjøre på, men var litt for puslete foran kassen.
Ceu Lian Khar og Amar Kotlica stod nærmest i kø på Jonevrets innkast etter 42 minutter, men ingen fikk frem tåa.
Nå var det virkelig temperatur i kampen. Dommeren som lot det meste gå ildnet opp spillerne.
Lagene gikk til pause på stillingen 1-1. Det var mange lovord å høre om Vaulen i pølsekøen!
Vardenesets trenerduo Kjetil Vestbø og Kjetil Stensland var slettes ikke fornøyde og foretok to bytter i pausen.
Vaulen burde ha tatt ledelsen etter 48 minutter da Fredrik Stray Tjaums kirurgiske legg fant Amar Kotlica. Han stod alene på fem meter og prøvde å styre inn, men bommet helt på timingen slik at han nærmest dukket istedenfor.
Ingvald Sandvik Halgunset fant så Daniel Hadland på sekstenmeteren etter 50 minutter, han tryllet den til rette, men bredsideskuddet var litt for tamt.
Så fulgte en god Vardeneset-periode. Det virket som om Vaulen skrudde av bryteren. Dem skjøt to ganger i blokken på noen enorme sjanser etter 51 minutter. Flere andre gode tilløp fulgte også, men Vaulen holdt unna. Spesielt Fredrik Stray Tjaum var enorm i forsvar, han går utenpå dette nivået.
Så ut av det blå tok Vaulen ledelsen etter 56 minutter. Ingvald Sandvik Halgunset fikk føre frem mot 20 meter. Da er det livsfarlig, han brakk ballen inn i vinkelen til enorme jubelscener. Den purunge defensive midtbanespillere scorer nesten hver eneste gang han lader kanonen!
Vardeneset ble frustrerte. Christoffer Bigseth Olsen fikk gult kort etter 62 minutter for hands. Like etter ble han byttet ut slik at VBK hadde brukt alle sine bytter.
Ceu Lian Khars markkryper etter 65 minutter så aldri skummel ut, mens Gramos Gashi hadde en god dag på jobben i motsatt ende.
Etter 66 minutter stod det 3-1. Amar Kotlica skjøt hardt, men rett på keeper. Heldigvis for Vaulen glapp Krister Vistnes ballen gjennom beina slik at den trillet over streken. Mål er mål!
Det var en kalddusj for Vardeneset og Vaulen virket å ha grei kontroll lenge før gjestene gradvis tok mer og mer over når man nærmet seg 75 minutter.
Vaulen var nå fornøyde med å la tiden gå. Man krydret det med noen bytter for å senke tempoet ytterligere. Ørjan Bergum kom inn for Ceu Lian Khar etter 81 minutter.
Man hadde også noen sjeldne visitter. Som etter 85 minutter da man fikk et corner og valgte å slå kort nede ved flagget.
Vardeneset ble hindret av Gramos Gashi nok en gang etter 87 minutter da sisteskansen leverte en superredning.
Dobbeltbytte av Vaulen etter 88 minutter. Nelson Monteiro for Daniel Hadland og Gaute Schei for Amar Kotlica.
Mer dramatikk fulgte da Bo Andersen fikk tilsnakk av dommeren, mens Stian Tunge fikk dagens klareste gule for taklingen på Erlend Mohus etter 90 minutter.
Fem minutter ble lagt til og vi var ikke særlig nervøse for at Vardeneset skulle skape ny spenning.
Jimmy Jonevret fikk gult kort etter 94 minutter hos Vaulen.

Dermed endte det med en velsmakende 3-1 seier til Vaulen som nå skal spille borte mot Sola mandag 5. mai.