Dommeren ødela for Vaulens matchplan
(25.06.18) God forsvarskamp av Vaulen som knapt slapp den nye serielederen til sjanser.
På kampens eneste mål måtte hjemmelaget få hjelp av dommeren. Først overser han et klart tilbakespill til keeper, Riska kontrer og skyter i hånden på en Vaulen-spiller fra kort hold. Frisparket lurer toppscorer Vetle Myhre inn.
RISKA
1–0
Vetle Lunde Myhre
14 min

25. juni – Riska stadion Tilskuere: 70 – Serie – Dommer: Kjetil Solhaug (Viking)

25. Gabriel Økland Retallack

Daniel Vatland var suspendert etter fire gule kort. Oskar Moe, Daniel Lie og Tony Tran var alle på ferie.
Sisco Mick hadde fått 14 dagers spillenekt etter en operasjon og ble ikke med her.
Sivert Erland hadde takket av for denne gang og skal inn i millitæret. Samtidig synes Anders Mæhle å forsvinne til høstsesongen, han har allerede vært i Bergen og sett etter leilighet.
Dette kunne også bli Kristian Gaards siste kamp for Vaulen. I løpet av sommeren skal han flytte til konas hjemtrakter i Porsgrunn.
Gode nyheter er at Morten Nygård var tilbake, han har ikke spilt en A-kamp siden mars grunnet kyssesyken, men har fått litt kamptid hos juniorlaget de siste ukene. Eric Ordaz var samtidig tilbake fra akillesskade etter å ikke ha spilt på snart en måned.
Erlend Høllen Sjøen var i den opprinnelige troppen, men måtte kaste inn håndkleet grunnet sykdom. Hans tiltenkte erstatter Andreas Jonassen var på vei til Frankrike på ferie, dermed fikk man inn en annen ferievikar i Espen Sivertsen.
Chris Andre Mannes (kne) og Audrius Mirauskas (lår) var ennå ute.
Vaulen (4–4–1–1): Endre Lien – Idar Røed Randeberg, Fredrik Stray Tjaum, Kristian Gaard, Vegard Natland – Ole Wick Henriksen, Bendik Aarstad, Sander Oaland, Ceu Lian Khar – Jørgen Helland – Denis Mehremic.
Kristian Gaard bar kapteinsbindet i det som var hans siste kamp for klubben før han flytter østover.
En av sesongens få gresskamper for Vaulen dette, men Riska stadion var i bedre forfatning enn vi har sett på lenge.
Tre bytter for Vaulen siden sist, samtidig som man svitsjet om litt med Bendik Aarstad i ny posisjon på midten.
Vaulen var litt mer kyniske enn man er vant med og la presshøyden lavere enn normalt.
Det resulterte i en sjansefattig start, men man bør ha respekt for en spiss som Vetle Lunde Myhre som stod med utrolige 22 mål på 10 offisielle kamper før denne!
Vaulens første sjanse kom etter 10 minutter da Denis Mehremic prøvde å løfte over keeper fra 16 meter, men ballen gikk også over målet.
Jørgen Helland leverte så et flott raid på venstre før han skar innover. Riska-forsvaren presset seg mellom før han slo tilbake til keeper. Keeperen tok ballen med hendene og Vaulen protesterte vilt.
Isteden satte Riska i gang en overgang. Et skudd gikk rett opp i hånden på en vaulenspiller slik at dem fikk et frispark på 20 meter.
To dommeravgjørelser på rad i mot Vaulen skulle koste oss dyrt da Vetle Lunde Myhre satte frisparket nede i kroken. Keeper Endre Lien satset nok litt på at skuddet skulle bli skrudd over muren og hadde vekt på feil fot.
Et hevngjerrig Vaulen gikk i strupen på Riska etter kvarteret. Ballen spratt ned til Denis Mehremic etter en duell utenfor feltet, men skuddet fra 15 meter ble reddet av keeper med en hånd.
Sander Oaland avleverte så en solid sklitakling gresset som hadde blitt vannet før avspark. Gult kort, noe som virket som en riktig avgjørelse.
Ceu Lian Khar kom seg så ned til linja etter å ha rundet backen. Ballen ble slått tilbake til Jørgen Helland som dro seg rundt sin oppasser før skuddet ble blokkert på fem meter i det 22. minutt.
Endre Lien var våken flere ganger med taklinger utenfor boksen i dag, som etter 23 minutter da han taklet Myhre som var stukket fri og var på vei igjennom.
Det var ganske så jevnbyrdig her. Nevnte Myhre hadde et par skudd vel utenfor fra distanse ellers slet dem med å skape noe. Vaulen var vel så farlige på sine overganger.
Etter 26 minutter prøvde Ole Wick Henriksen kanonen, han skjøt på direkten, men måtte se ballen suse over fra 30 meter.
Dommeren blåste ekstremt mot Vaulen i denne perioden og det kokte i oransj blod både på banen, benken og tribunen.
Ole Wick Henriksen curlet så inn et frispark fra høyre etter 29 minutter. Ballen gikk i retning Idar Røed Randeberg som bare kunne styre ballen inn fra fem meter, men ballen gled isteden forbi og til utspill.
Bra driv i Vaulen her som pushet på med tilløp fra frispark, corner og innlegg fra siden.
Den største sjansen i denne perioden tilfalt dog Riska da Thomas Haugland headet en corner like utenfor etter 38 minutter.
Så man gikk til pause på stillingen 1-0 til Riska. Vaulen hadde forsvart seg godt og Riska hadde vel stort sett kun skapt fra dødballer. Vaulen hadde hatt noen brukbare overganger slik at man hadde håpet foran andre omgang.

I pausen kom midtbanespiller Even Sandøy Nærum inn for kantspiller Ole Wick Henriksen.
Ole kjente føling av en gammel strekkskade i låret og ville ikke ta noen sjanser.
Samtidig gikk Jørgen Helland ned og tok venstresiden, Sandøy Nærum lå dypere i sentrallinja enn Helland i første slik at det nå så mer ut som en 4-5-1.
Jørgen Helland kom seg ned til linja og slo 45 i det 48. minutt, men ballen spratt muligens feil for Denis Mehremic ettersom ballen spratt via leggen og inn til keeper?
I perioden som fulgte var Denis Mehremic nær ved å komme seg gjennom et par ganger, men han var litt for ivrig med armene og ble blåst av.
Det var jevnt og sjansefattig, men en avslutning på mål registrerte vi iallefall etter 63 minutter. Denis Mehremic fikk et slag i ribbeina og gikk i bakken, men dommeren lot spillet fortsette før Jørgen Helland skjøt rett inn til keeper.
Mehremic signaliserte at han måtte ut etter den duellen og ble senere kjørt til legevakten for en sjekk.
Inn i det 65. minutt kom ferievikar Espen Sivertsen som er hjemme fra studier utenbys.
Espen tok plass på kanten slik at Jørgen nå ble enslig spiss.
Riskas Vetle Lunde Myhre fikk et mål annullert for offside etter 66 minutter uten at dem protesterte på det.
Myhre var på ferde igjen minuttet senere. Han fikk ballen nærmest på straffemerket og prøvde seg med et akrobatisk skudd som heldigvis for oss hadde retning hjørneflagget.
Tja, Vaulen var livligere i første omgang. Man forsvarte seg ennå bra, men kreftene til gode overganger var fraværende.
Man fikk noen dødballer som man flyttet frem folk på, men presisjonen som etter 70 minutter var ikke god nok.
Man måtte ha en plan B, men samtidig var det ikke flere friske offensive spillere å sette innpå.
Thomas Haugland fikk så gult kort for Riska. Frisparket som ble løftet inn i boks hadde retning Kristian Gaard, men han fikk livtak rundt seg slik at ballen gikk inn til keeper. Et klart straffespark hadde dommeren sett det, men i 4. divisjon har man ikke VAR...
Etter 80 minutter slo Jørgen Helland på tverrs av mål, Ceu Lian Khar jaktet ballen på fem meter, men manglet en lang tå.
Så kom byttet. Kristoffer Muri kom inn som spiss. Ut gikk backen Idar Røed Randeberg. Dermed 3-5-2.
Nytt bytte for Vaulen etter 86 minutter, denne gangen et rent bytte på midten. Morten Nygård var tilbake fra kyssesyken og erstattet Aarstad.
Samtidig fikk Riskas 15 år gamle debutant Steffen Langeland gult kort for en hendelse ute på venstrekanten.
Nitti minutter nå og i en desperat jakt etter en scoring sendte man også opp stopperen Kristian Gaard. Dermed hadde man kun to mann bak i Tjaum og Natland, mens Nygård hadde en dyp rolle på midten.
Med alle mann på topp var det ingen til å vinne ballen defensivt og Riska fikk holde på kula.
Vetle Lunde Myhre fikk så gult kort etter å ha gått av banen for seint i et bytte etter 93 minutter.
Fire minutter ble lagt til, men det ville seg ikke og Vaulen måtte se seg slått.
Neste oppgave er borte mot Moi 10. august, men nå venter 4-5 uker med fotballferie.