Viking ble for sterke
(25.08.14) Kampen lå og vippet på stillingen 1-1 til det gjenstod under ti minutter.
Så rant det plutselig inn med mål.
Viking var nok det beste laget, men Vaulen hadde sjansene til å røve med noe her hadde man hatt mer hell.
Vaulen har nå gått seks kamper på rad uten seier. Neste kamp er hjemme mot Austrått på fredag.
VIKING 2
4–2

16 min
Ole Wick Henriksen
Carl Henrik Refvik
34 min
Veton Berisha 82 min
Christian Landu Landu
84 min
Martin Hummervoll
87 min

88 min Ole Wick Henriksen
25. august – Treningsbanen Tilskuere: 60 – Serie – Dommer: Atle Larsen (Brodd)

15. Nelson Monteiro

Fredrik Stray Tjaum var tilbake fra suspensjon. Alexander Surdal Nilsen var tilbake i Danmark. Erik Løken stod over grunnet jobb. Ørjan Bergum skadet seg for B-laget på søndag. Thomas Idsø og Jon Nessa stod over.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Daniel Hadland, Erlend Mohus, Anders Idsø, Fredrik Stray Tjaum – Milad Shamohammad, Ingvald Sandvik Halgunset – Ole Wick Henriksen, Thomas Monsen Haugland, Vegard Natland – Amar Kotlica.
Viking 2 hadde med noen kjente navn som Christian Landu Landu og Veton Berisha. Artig poeng var at Gaute Schei ledet laget.
Hjemmelaget hadde et kraftig overtak i starten. Vaulen virket å ha vel mye respekt.
Landu Landu headet et frispark like utenfor etter fire minutter, mens Veton Berisha låret et legg fra venstre utenfor etter ni minutter.
Anders Idsø headet så rett over eget mål etter 11 minutter og ga Viking et av uttallige cornere.
Vaulens første sjanse kom etter 13 minutter da Ingvald Sandvik Halgunset fant Thomas Monsen Haugland i boksen. Han leverte en lekker finte før han lempet ballen i hånden på en Viking-spiller, men dommeren var ikke på Vaulens side.
Like etter fosset Viking frem på venstre og Carl Henrik Refvik skjøt i stolpe ut fra skrå vinkel.
Vegard Natland la igjen til Ingvald Sandvik Halgunset, bredsideskuddet med venstre sendte keeper i strekk og Vaulen fikk corner.
Ole Wick Henriksens innoverskrudd corner fra høyre etter 16 minutter gikk direkte inn i mål! 0-1!
Viking var dog det førende laget, men det var mest dødballer dem kom til. Så etter 21 minutter reddet Eric Ordaz et skudd fra en presset Landu Landu.
Amar Kotlica ble nær spilt gjennom etter 22 minutter, men Thomas Monsen Hauglands stikker nådde ikke frem.
Bedre av Vaulen nå og Amar Kotlica var nær å vri den i lengste etter bra forarbeid av Monsen.

Mathias Idsøe Bringaker var nær å dra seg gjennom etter 28 minutter, men Vaulen fikk gitt til corner som videre Landu Landu headet på keeper.
Rasmus Levin Martinsen ble spilt fri etter 32 minutter, men Eric Ordaz ruset ut og reddet mesterlig!
Bra forspill av Ole Wick Henriksen så og Daniel Hadland prøvde seg vel nærmest med et tåskudd som gikk like utenfor.
Viking pushet på og utlignet etter 34 minutter. Anders Idsø stoppet det første forsøket, men ballen gikk ut til høyre og ble lempet inn foran mål. Fra kort hold satte Carl Henrik Refvik ballen i goalen.
Erlend Mohus fikk gult kort etter 38 minutter for armbruk. Like etter fikk Milad Shamohammad tilsnakk.
Et langt raid av Amar Kotlica ble belønnet med corner etter 42 minutter. Ole Wick Henriksen slo inn og Fredrik Stray Tjaum steg til værs, men headingen gikk utenfor.
Fredrik Stray Tjaum fikk så tilsnakk etter 43 minutter.
Vaulen var nær å ta ledelsen etter 45 minutter da Ingvald Sandvik Halgunset stupte frem på Ole Wick Henriksens frispark!
Vikings Carl Henrik Refvik fikk så gult kort etter 45 minutter.
Minuttet ble lagt til, men lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

Vaulen var uforandret etter pause.
Ole Wick Henriksen var når en sjokkstart etter sekunder, men suseren ble reddet av keeper.
Vikings Julian Veen Uldal skjøt så via en oransj til corner etter 54 minutter etter en roligere periode. Anders Idsø halvklarerte corneren. Et nytt legg ble slått inn og Veton Berisha headet utenfor.
Glipp av Vaulen og Fabian Alonso Calderon skjøt utenfor fra kloss hold etter 56 minutter.
Kreftene var i ferd med å renne ut og Vaulen var baktunge.
Så to kjappe cornere til Vaulen etter 59 minutter. Vegard Natlands forsøk ble reddet på strek. Ballen gikk ut til Thomas Monsen Haugland som fikk to sjanser, først i blokken før han skjøt over.
Ceu Lian Khar kom inn for Thomas Monsen Haugland etter timen.
Carl Henrik Refviks frispark fra 24 meter ble vridd over muren, men dalte ned bak mål.
Veton Berisha ble spilt gjennom i korridoren og skjøt i krysstanga og ut fra kanten av boksen etter 66 minutter.
Fredrik Stray Tjaum fikk gult kort etter 67 minutter. Hans sjette for sesongen!

Ole Wick Henriksen ga så til Daniel Hadland, skuddet fra 16 meter gikk i en mørkeblå og til corner. Ingvald Sandvik Halgunset headet Wick Henriksens corner i en Viking rygg på fem meter etter 69 minutter.
Et corner fra Veton Berisha gled så skummelt gjennom feltet etter 71 minutter.
Gutama Ahmed Haji kom inn for Vegard Natland etter 72 minutter.
Gedigne Vaulen-sjanser på corner og Ingvald Sandvik Halgunset var blant dem som ble nektet etter 76 minutter. Like etter lempet Vaulen inn mot Fredrik Stray Tjaum som ikke var så akrobatisk som han la opp til på et volleyforsøk fra 10 meter.
Viking hadde vært best i banespill, men Vaulen hadde hatt vel så store sjanser på sine skumle cornere da Viking tok ledelsen etter 82 minutter. En klasseavslutning fra Veton Berisha nede til venstre skulle starte et skred med mål.
Stopper Morgan Gramstad kom inn for midtbanespiller Milad Shamohammad etter 83 minutter. Samtidig flyttet man Fredrik Stray Tjaum lengre opp i banen.
Vikings Martin Hummervoll gikk gult kort etter 84 minutter.
Så svartnet det skikkelig for Vaulen. Pent spill av Viking etter 84 minutter, ballen ble lagt ut til Christian Landu Landu som skjøt hardt og lavt på direkten. 3-1.
Etter 87 minutter økte de mørkeblå til 4-1 da Martin Hummervoll delikat vridde den i topphjørnet.
Det så ut som om Vaulen hadde gitt opp, men Ole Wick Henriksen ville det anderledes. Fra 16 meter ute til høyre dro han av en mann før han lekkert skjøt ballen klistret i vinkelen til 4-2.
Men det var for sent selv om gode Wick Henriksen slo følsomt inn til Amar Kotlica etter 93 minutter, han fikk vridd av en mann og fikk et corner ut av det.
Det ble ikke noe ut av corneren og Vaulen tapte 4-2. Seks kamper på rad uten seier har sendt Vaulen ned i farlig territoritum. Neste kamp hjemme mot jumbo Austrått på fredag bør man derfor vinne!