Men med tanke på at man bygget opp et lag fra scratch i vinter og var spådd til å rykke ned så kan man vel si seg fornøyd med sesongen.

52 min
Sigve Kleppa Christensen 62 min
Sigve Kleppa Christensen 64 min
Sigve Kleppa Christensen 79 min

80 min Ingvald Sandvik Halgunset (Natland)
Andri Juliusson
83 min

Andri Juliusson 86 min

25. okt. – Jørpeland kunst Tilskuere: 80 – Serie – Dommer: S Paulsen (Austrått)

12. Sander Thaule

Ceu Lian Khar ble ikke klar etter skade og stod over, det samme gjorde Erik Løken. Morgan Gramstad hadde fått fri.
Vaulen i splitter ny formasjon - en offensiv preget 3-5-2.
Vaulen (3–5–2): Eric Ordaz – Fredrik Stray Tjaum, Erlend Mohus, Daniel Hadland – Ole Wick Henriksen, Thomas Monsen Haugland, Anders Idsø, Ingvald Sandvik Halgunset, Vegard Natland – Amar Kotlica, Ørjan Bergum.
Staal startet best og virket å ha kontroll. Fredrik Stray Tjaum prøvde å skjerme ballen inn til keeper, en lang Staal-tå ble stukket frem, men ballen trillet inn til keeper etter tre minutter.
Etter fem minutter hadde hjemmelaget et frispark i farlig posisjon ute på venstre, men serven gikk inn til Eric Ordaz mellom stengene.
Vaulen slet med å etablere særlig spill fremover, men hadde brukbar kontroll bakover.
Sindre Fjelde fikk gult kort for vertene etter kvarteret da han felte Ørjan Bergum. Erlend Mohus løftet frem frisparket som ble halvklarert til Anders Idsø i returrommet, men skuddet mistet fart og trillet inn til keeper.
Beachboys fremme på en sjelden mulighet etter 19 minutter da man skaffet seg corner. Ole Wick Henriksens serve hadde retning Erlend Mohus, men isteden kontret Staal Jørpeland. Ole Wick Henriksen gjorde en formidabel defensiv jobb og sklidde unna ballen på 8 meter.

Nære på for Staal etter 21 minutter da Kristoffer Ramsland bredsidet meteren utenfor krysset fra 16 meter.
Vaulens Ingvald Sandvik Halgunset fikk gult kort etter 23 minutter da han felte på kanten av boksen. Morten Bjørlo avleverte en småskummel dupper på frisparket som havnet like over mål.
Erlend Mohus headet så Ole Wick Henriksens corner utenfor. Før Staal like etter var nær å straffe Vaulen ved Øyvind Alsvik etter 28 minutter.
Så en voldsom duell hode mot hode etter halvtimen. Vår mann Erlend Mohus gikk i bakken med neseblod, mens Lars Edvard Danielsen hos Staal fikk den verste smellen og gikk rystet av.

Mohus fikk bomull i nesen før han kom inn igjen, mens Staal byttet inn Sigve Kleppa Christensen etter 33 minutter.
Amar Kotlica vendte av mot fire forsvarere, dro seg inn i feltet og ble felt. Straffespark!
Fredrik Stray Tjaum valgte riktig side fra ellevemeteren og 1-0 fordel Vaulen etter 34 minutter!
Dyktige Sigve Kleppa Christensen hadde vært på ferie helgen før så Staal ble bedre da han kom inn. På sin første involvering kom han alene mot keeper, men Ordaz reddet.
Samme Kleppe var i offside etter 37 minutter, men Eric Ordaz skal ha for benparaden han leverte på den.
Staals Øyvind Hompland kom i dommerens bok etter 41 minutter.
Så to kjappe Staal-cornere etter 43 minutter før Even Østensen avsluttet det hele ved å heade over mål.
Sigve Kleppa Christensen fikk gult kort etter 45 minutter da han protesterte mot en dommeravgjørelse.
Vaulen gikk til pause med ledelsen 1-0.
Staal tok avspark i andre omgang. Vaulen var uforandra.
Staal og Østensen ville ha straffe etter minuttet, men dommeren var ikke enig. Nå var det et voldsomt Staal-press her!
Et corner fra høyre gled så mirakuløst gjennom boksen. Ingen fikk frem en tå hos hjemmelaget før Østensen bommet på andre stolpe.
Utligningen måtte komme og Sigve Kleppa Christensen fikk æren etter 50 minutter.
Vegard Natland var nær å sette ball i egen goal i forkant. Corneren ble halvklarert ut til Sigve Kleppa Christensen og ingen presset han. Enkelt, 1-1.
Sigve Kleppa Christensen fant så Even Østensen som gled gjennom boksen og satte den inn i lengste etter 52 minutter! Kampen var snudd på to minutter.
Vaulen var i ubalanse, midtbanen slet med å fange opp løpene bakfra slik at man nærmest stod igjen med en forsvarer! Erlend Mohus hindret nok en baklengs like etter da han headet unna på strek.
Erlend Mohus som nok var litt rystet etter smellen i første omgang ble byttet ut etter 55 minutter. Jon Nessa kom inn for sin avskjedskamp!

Kunne Vaulen svare? Ørjan Bergum kom i god posisjon, men ga isteden til Amar Kotlica som stod i offside.
Eric Ordaz leverte så en benparade etter 58 minutter på Even Østensens forsøk.
Vaulen var bedre med offensivt, men etterlot seg store rom. Snakkingen bakover var fraværende. Det lå mål i luften.
Etter 61 minutter hadde Amar Kotlica et skudd i nettveggen.
Sigve Kleppa Christensen økte til 3-1 etter 62 minutter. Hjemmelaget hadde funnet ut av Vaulen-formasjonen og rullet seg rundt på kantene. Igjen var det en Østensen og Kleppa kombo.
Ny oransj kollaps etter 64 minutter og Sigve Kleppa Christensen kunne enkelt runde keeper.
Vaulen satte så inn backen Jimmy Jonevret for spissen Ørjan Bergum etter 65 minutter da man la om til en firer bak.
Frustrasjonen ble så lagt over til dommeren. Både Amar Kotlica og Daniel Hadland ble snytt for straffespark, mens et overfall på Fredrik Stray Tjaum ble oversett.
Kjempesjanse for Vaulen etter corner i det 73. minutt. Jimmy Jonevret slo inn og Jon Nessa headet i tverrlegger og ned på strek!
Staal foretok så et dobbelbytte etter 75 minutter hvor blant annet Andri Juliusson kom inn.
Hos Vaulen kom Simon Sakkestad inn etter 78 minutter til fordel for Anders Idsø
Så skulle målene renne inn. Hold pusten!
5-1 etter 79 minutter: Sigve Kleppa Christensen løper fra på gjennomspill og setter delikat inn i bue bak keeper I bue inn.
5-2 etter 80 minutter: Ingvald Sandvik Halgunset dundrer av fra 20 meter, ballen går via en forsvarer og overlister keeper. Bra spill i forkant på Vaulens høyreside.

6-2 etter 83 minutter: Andri Juliusson ble nok en innbytter på måltavlen for hjemmelaget.
7-2 etter 86 minutter: Andri Juliusson gjorde vondt verre for Vaulen. Keeper Ordaz var etter den også og hadde vært blant våre beste.
Fredrik Stray Tjaum fikk gult kort etter 88 minutter da dommeren tok tilbake en situasjon.
En kort corner ble slått til Thomas Monsen Haugland. Han vridde inn og Fredrik Stray Tjaum headet like over etter 88 minutter.
Minuttet ble lagt til før dommeren hadde sett nok. Vaulen taper 7-2.
Nå håper vi at man får beholdt spillerne og bygget på laget frem til neste sesong.