Flause på Vaulenbanen
(26.06.15) Et sjeldent svakt hjemmelag må klare seg gjennom sommerferien under streken etter 5-1 tap for Åkra.
Gjestene dominerte stort sett hele kampen. Helge Ringdals utligning løftet de oransje i et kvarter, men det var langt fra nok. Nå må grep tas før høstsesongen skal man overleve divisjonen.

1–5
ÅKRA

12 min
Jakob Rasmussen
Helge Ringdal (Khar)
28 min

56 min Paul Arthur Aanensen

60 min Kristoffer Stava

78 min Marius Aanensen

85 min Tim Batigov
26. juni – Vaulenbanen Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: Ivan Djuric (Hana)

12. Sander Thaule

Sveinung Selås var i utgangspunktet i troppen, men Røa nektet overgang.
Lennox Kanu ble også programhelt for Vaulen som også manglet
en suspendert Fredrik Stray Tjaum.
Jørgen Helland var fortsatt offshore, mens Emir Hopovac, Anders Idsø og Daniel Hadland fortsatt var ute med skader.
Trener Bo Andersen var opptatt med UEFA A-kurs.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Simon Sakkestad, Kristian Gaard, Vegard Natland – Ingvald Sandvik Halgunset, Ceu Lian Khar – Ole Wick Henriksen, Harald Eidhamar, Helge Ringdal – Alexander Surdal Nilsen.
Vaulen trykket bakpå fra start. Åkra blant annet med fire cornere helt i starten.
Vaulen ble baktunge. De slet med å etablere spill og klarerte desperat bare for å få ballen rett tilbake.
Det var derfor ikke uventet at Åkra tok ledelsen etter 12 minutter. Et innlegg fra venstre fant Jakob Rasmussen i boksen, han fikk enkelt ta i mot og plassere til 0-1.
Lite form og fasong over Vaulen som kun hadde hatt et par tilløp til noe før man etter 23 minutter for første gang klarte å bite seg fast på Åkras banehalvdel etter at Ørjan Bergums innlegg retning Alexander Surdal Nilsen i boks ble klarert til kast.
Åkra kunne ha ledet enda mer da Harald Eidhamar ble felt på 18 meter. Ole Wick Henriksen skjøt et bra frispark som keeper fistet via tverrleggeren til corner. Ceu Lian Khar slo inn og ballen spratt inn på andre stolpe hvor lille Helge Ringdal headet inn 1-1 etter 28 minutter!

Noe ufortjent, men målet ga Vaulen troen tilbake og man løftet seg noe frem til pause. Blant annet hadde Harald Eidhamar en suser utenfor like etterpå.
Det var ingen stygg kamp, men Christian Holko hos Åkra fikk gult kort etter halvtimen.
Kampbildet hadde endret seg da det bølget frem og tilbake. Kristoffer Stava skjøt først på keeper Eric Ordaz før skuddforsøk fra Ole Wick Henriksen og Ingvald Sandvik Halgunset ble blokket motsatt.
Så en kanon av Ole Wick Henriksen som en god Elias Valderhaug i Åkra-buret holdt i fast grep etter 38 minutter.
Man gikk til pause på stillingen 1-1, noe Vaulen nok var mest fornøyd med.

Etter pause var det mye Åkra igjen. Vaulen var virket passive, med hadde plutselig tre gode sjanser etter 50 minutter. Først forserte Alexander Surdal Nilsen på venstre og la igjen mot Helge Ringdal uten å lykkes. Samme mann var på farten like etter, men skuddet fra skrå vinkel ble nektet av keeper. Deretter satte Kristian Gaard Ole Wick Henriksens frispark like utenfor.
1-2 kom etter 56 minutter da Paul Arthur Aanensen flott tok ballen på brystkassen før han satte motsatt.
Dermed gikk luften helt ut av den oransje ballongen. Jakob Rasmussen ble først vippet gjennom og satt like utenfor, før Christian Holko skjøt til utspill fra mål.
Etter timen stod det 1-3 da Kristoffer Stava dundret inn fra høyre. Så ble Holko stusset gjennom på en gedigen sjanse, men keeper Ordaz ruste ut og gjorde vinkelen liten.
David Olsen Tveit smekket så en kanon halvmeteren utenfor og vi var kun kommet frem til det 63. minutt. Eric Ordaz hadde få problemer på Andre Hellands markkryper etter 66 minutter, men noe måtte gjøres. Spissene Audrius Mirauskas og Morten Fløtre Solheim kom inn for Helge Ringdal og Harald Eidhamar etter 69 minutter.
Christian Holko kjempet seg så fri, men skuddet fra seksten meter gled utenfor.
Åkra virket å ha full kontroll og hadde blant annet tre kjappe cornere etter 73 minutter.
Hva så med Vaulen? Ingvald Sandvik Halgunset ble avblåst for angrep på keeper etter et frispark i det 74. minutt. Deretter hadde Ole Wick Henriksen et småskummelt corner. Før Eric Ordaz leverte en feberredning motsatt på Holko i boksen.
John Herman Ås fikk sin debut for klubben etter 76 minutter da han erstattet Natland.
Alexander Surdal Nilsen leverte så et bra skuddforsøk da han fikk ballen i høyre kanal etter 77 minutter.
Lidelsen fortsatte for et blodfattige Vaulen da innbytter Marius Aanensen økte til 1-4 på en vakker lobb etter 78 minutter.
Samme Batigov dundret så et skudd via ryggen til Sakkestad til corner etter 88 minutter.
En frustrert Ceu Lian Khar pådro seg gult kort etter 80 minutter.
Eric Ordaz holdt så forsøket fra Christian Holko da Åkra var nær igjen etter 83 minutter etter en strålende kontring ute på høyre.
Åkras gode spissduo herjet. Etter 85 minutter ble det lagt igjen til Tim Batigov som økte til 1-5, han var som den mye omtalte varme kniven.
Holko skjøt så via John Herman Ås i nettveggen og til corner etter 90 minutter før Ingvar Karlsen fikk gult kort minuttet senere for Åkra.
Dermed endte det med 1-5 tap. Neste kamp er hjemme mot Viking 2 den 3. august. Det betyr at man har over en måned på å komme til hektene.