Vant med kniven på strupen
(26.09.14) Etter kun en seier på de ti siste kampene var presset på Vaulen før kampen mot bunnrival Klepp!
Det gikk snakk om 4. divisjon neste sesong da Vaulen lå under 2-0 til pause, men i andre omgang jaget man fra start. Så fem minutter på overtid satt mann inn vinnermålet!
3–2
KLEPP

13 min
Eirik Stokka

37 min Ronny S Egelandsdal
Ole Wick Henriksen
77 min
Daniel Hadland (Gramstad)
88 min
Ingvald Sandvik Halgunset
95 min
26. september – Vaulenbanen Tilskuere: 70 – Serie – Dommer: S F Førland (Nord)

24. Simon Sakkestad

Jon Nessa og Amar Kotlica suspendert hos Vaulen.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Erlend Mohus, Fredrik Stray Tjaum, Morgan Gramstad, Jimmy Jonevret – Milad Shamohammad, Anders Idsø – Ceu Lian Khar, Ingvald Sandvik Halgunset, Vegard Natland – Ørjan Bergum.
Vaulen i motvind i første omgang, men Vaulenbanen er relativt lun så det skulle ikke ha så mye å si.
I starten av kampen var det fare for nakkeskader hos publikum. Ingen av lagene tok noen sjanser og det var mange høye klareringer.
Etter en svært sjansefattig start preget av kriging kom Vaulens første mulighet etter 10 minutter. Frispark fra brukbar posisjon for Jimmy Jonevret, men forsøket humpet fem meter utenfor venstre stolperot.
Klepp tok ledelsen etter 13 minutter da Eirik Stokka løp i fra på høyre og satte inn presist nede i lengste.
En hard ball inn fra Ceu Lian Khar etter 17 minutter gikk som et flipperspill mellom to grønne på femmeteren før gjestene fikk klarert.
Ørjan Bergum vendte på en femøring etter 22 minutter og kom til et overraskende skudd som keeper måtte strekke seg etter og gi en retur, men ingen oransje var på den.
Klepps Dagfinn Nærland fikk gult kort etter halvtimen.
Vertene hadde hatt et par offensive kast og en corner i denne perioden, ellers hadde man ikke produsert en ting.
Klepp var heller ikke noe storlag, men kunne ha økt etter 35 minutter da ballen falt ned til Preben Stangeland på syv meter. Keeper Eric Ordaz reddet strømpeskuddet.
Så smalt det igjen etter 37 minutter da Ronny S Egelandsdal økte til 0-2. Nå hadde Vaulen kniven på strupen. Et tap her kunne sende dem under streken etter runden.
Vaulen maktet å komme til en liten sluttspurt før pause. Morgan Gramstad var nær å slide inn et frispark fra Jimmy Jonevret etter 43 minutter før Ingvald Sandvik Halgunsets skudd fra 16 meter tok i en grønn og gikk til et resultatløst corner etter 44 minutter.
På overtid hadde man også et par innlegg inn i boksen, men man gikk til pause på stillingen 0-2 og følte vel at man ikke hadde skapt en skikkelig sjanse på 45 minutter.

Ingen endringer av Vaulen i pausen selv om Wick Henriksen, Hadland, Løken og Monsen Haugland alle var i aktiv oppvarming.
Vinden tok seg opp til andre omgang og Vaulen fikk en stor fordel med å ha den i ryggen.
Strandguttene virket å ha våknet etter pause. Plutselig var det mye snakking og engasjement. Tenningen førte til at man fikk en innoverskrudd corner etter 47 minutter som nær kunne ha blåst inn. Erlend Mohus fanget den opp på andre stolpe og blåste den over nærmeste kryss.
Ceu Lian Khar fikk til et kontrollert innsideskudd som gikk halvmeteren utenfor høyre stolpe fra 18 meter i det 48. minutter. Tendenser!
I motsatt ende hadde Klepp en gedigen sjanse til å sette spikeren i kista da Preben Stangeland sendte avgårde et ukontrollert utsideskudd som streifet like utenfor vinkelen etter 53 minutter.
Så sjansebonanza for Vaulen rundt 55 minutter. Først et bra frispark fra Jimmy Jonevret som hadde retning oppunder tverrleggeren, men keeper fikk fistet den over. To kjappe cornere fulgte. Først var det Mohus og Gramstad som prøvde skuddfoten, ballen ble lempet inn igjen og Mohus ble blokket til ny corner. Denne gangen kom den inn fra høyre og Morgan Gramstad skjøt utenfor.
Dobbelbytte av Vaulen da Ole Wick Henriksen og Thomas Monsen Haugland kom inn for Natland og Shamohammad etter 61 minutter.
Nå dominerte Vaulen. Klepp slet med å komme seg ut i den økende motvinden. Man var halvskumle på en rekke dødballer, selv om Klepp var nær på en stikker etter 65 minutter.
Morgan Gramstad var nær å fighte inn en dødball etter 68 minutter og det var vel Ørjan Bergum som kastet seg inn i duellen med keeper på returen. Det skapte tumulter med mange spillere som hadde en mening. Dommeren fikk roet det hele uten å dele ut kort.
Daniel Hadland kom inn for Erlend Mohus etter 74 minutter.
Fredrik Stray Tjaum fikk gult kort etter 75 minutter. Hans åttende for sesongen.
Anders Idsø flikket frekt videre til Ceu Lian Khar i boksen etter 77 minutter, han ble blokkert til corner. Ole Wick Henriksen slo corneren fra høyre kort til Khar og fikk den tilbake, han dro seg innover i banen før han klinket ballen oppunder nettaket! 1-2 og nytt håp!
Det var nå fortjent at Vaulen fikk seg en goal! Eirik Stokka kom så alene gjennom på en kontring etter et håpløst Vaulen-frispark i det 85. minutt. Klepp-spissen fikk en dytt i ryggen av en Vaulen-spiller slik at han skjøt vel over. De grønne ville ha noe fra dommeren, men fikk ikke noe.
Daniel Hadland slo et langt innlegg mot Ceu Lian Khar på andre stolpe etter 87 minutter. Han nådde ikke opp og handset, men dommeren viste bare tegn til utspill fra mål.
Etter 88 minutter vant Vaulen et offensivt innkast på høyre. Morgan Gramstad kastet langt inn og Daniel Hadland stusset ballen inn i korthjørnet til 2-2!
For et comeback av Vaulen og to innbyttere som scoret!
Klepp var nær selvmål da Hugo Waaland kneet Ole Wick Henriksens innlegg i egen nettvegg.
Anders Idsø ble så felt på utsiden av boksen og Egelandsdal kom i dommerens bok etter 91 minutter. Keeper reddet Jimmy Jonevrets frispark uten store problemer.
Man hadde vippet over i det 94. minutt da Vaulen vant corner på høyre. Det var vel Jimmy Jonevret som slo en innoverskrudd på andre stolpe hvor Ingvald Sandvik Halgunset fikk headet inn ballen mellom mange grønne! 3-2 til Vaulen og enorm jubel!
I etterkant ble det delt ut et gult kort til Morgan Gramstad for å sparke bort ballen.
Like etter blåste dommeren av kampen og spillerne samlet seg i en klynge på midten i ville jubelscener.
Dette var tre veldig viktige poeng i kampen om å unngå nedrykk!