Manglet den siste magien mot trollmennene
(27.04.13) Stor fremgang å spore hos Vaulen som hadde mye å revansjere etter fadesen sist.
Til å være en 0-0 kamp hadde Vaulen mange store sjanser, blant annet skjøt Anders Idsø et frispark i krysstanga, mens Fredrik Fossmark muligens ble snytt for straffe.

ENDELIG POENG: Hundhammer opprettet konto.
0–0
OS TURN
27. april – Vaulenbanen Tilskuere: 70 – Serie – Dommer: Sig. Paulsen (Austrått)

5. Daniel Vatland

Mange forfall hos Vaulen som manglet Jon Nessa, David Berg, Jarle Eike, Eivind Ovedal, Arnt Ove Ivesdal, Halil Husic, Espen Nilsen Gjøsund og Are Meling.
Vaulen (4–2–3–1): 1. Steffen Holm 2. Stian Lima, 4. Marius Fossmark, 7. Anders Idsø, 10. Steffen Lyse 6. Thomas Idsø, 18. Andreas Meier Strømme 23. Eirik Hadland, 16. Kevin Hodneland, 9. Daniel Lie 19. Fredrik Fossmark.
Lag fra sørfylket hadde til gode å ta poeng fra Hordalands-klubbene så langt i sesongen. Så tiltroen for at poengløse Vaulen skulle ta poeng mot Os som stod med full pott var kanskje så der hos noen.
Et nydelig vårvær hadde lokket frem bra med tilskuere. Kunne Vaulen hamle opp med trollmennene fra Os som i 1975 spilte i toppdivisjonen?
Det var også viktig for Vaulen å åpne poengkontoen da det ventes mange harde kamper i mai. Sist Vaulen vant var 22. mars mot Sola i cupen.
Vaulen surret rundt som hissige oransje vepser i starten og ga ikke Os ro. Etter to minutter fikk Kevin Hodneland en stuss på Steffen Lyses innkast, men Os-forsvaret headet unna på strek.
Bryteren var på hos Vaulen som virket innbitte. Hjemmedebutant Fredrik Fossmark var frempå etter fem minutter, men ballen gikk på tverrs av mål. I samme periode hadde man to cornere det ikke ble noe ut av.
Kevin Hodneland foret Fredrik Fossmark med en ball på venstre etter åtte minutter, det flate skuddet gikk utenfor høyre stolpe.
Os' første store sjanse kom etter 11 minutter da Christer Bergesen Olsen mottok ballen i boksen og fikk vendt om før han skjøt på volley fra 12 meter, Vaulens keeper Steffen Holm fistet over. Dommeren overså her en hands på Os-spilleren.
Anders Idsø slo så en lang ball til Fredrik Fossmark i den venstre kanalen og man ble belønnet med corner fra venstre etter 16 minutter. Thomas Idsøs serve ble møtt av Anders Idsø som flikket ballen videre på hælen ut til Eirik Hadland, men han nærmest sleivsparket et skudd utenfor fra 18 meter.
Os fikk så corner fra høyre etter 18 minutter. Stian Lunde fikk stå fri på fem meter, men headet heldigvis for Vaulen over.
Bra opprulling av Vaulen etter 22 minutter. Thomas Idsø ga til Fredrik Fossmark som vinklet ut til Eirik Hadland på høyre. Unggutten dro ballen over på venstre, men innlegget manglet adresse.
Like etterpå fikk Hadland frispark ute på høyre på høyde med 16 meteren, Anders Idsøs frispark ble bokset ut av keeper.
Vaulen med hurtig angrep etter 25 minutter, Fredrik Fossmark avsluttet ufarlig utenfor fra 22 meter.

Os kom ned på høyre etter 27 minutter og slo over på motsatt hvor venstrekanten deres var helt fri, heldigvis brukte han for lang tid med ballen.
Os var nå bedre med etter at Vaulen hadde vært best i starten.
Daniel Lie slo flatt opp på Eirik Hadland i boks etter 29 minutter, han var nær ved å lykkes, men fikk ikke vendt om med mann i rygg.
Vaulen fikk frispark fra 24 meter sentralt i banen etter halvtimen. Anders Idsø skjøt i krysset og ballen danset på langs av målstreken før Andreas Meier Strømme avsluttet angrepet med å skyte utenfor. Hadde den gått inn hadde det blitt en youtube-hit ala Gjermund Sæbø!
Egil Thuen kom på hurtig raid ute på venstre etter 32 minutter, han slo over i retning Erik Kanestrøm som ikke fikk treff på innlegget som landet på tre meter.
Så skjerpet Vaulen seg igjen rett før pause. Den gamle Hinna-duoen Andreas Meier Strømme og Kevin Hodneland kombinerte langs bakken sentralt i banen etter 38 minutter. Hodneland fyrte knallhardt av fra 27 meter, men skuddet gikk for midt i mål til å vorde keeper store problemer.
Så slo Marius Fossmark en perfekt ball til Fredrik Fossmark etter 42 minutter, Fredrik kom seg forbi sin oppasser og skjøt utenfor høyre stolpe fra bra hold.
Marius Fossmark slo opp på Kevin Hodneland etter 45 minutter, et forsøk på skudd gikk via en hvit og landet ned til Daniel Lie på 16 meter, men han ble presset og måtte nøye seg med corner.
Corneren fra Thomas Idsø på overtid ble headet utenfor av Kevin Hodneland. Dermed gikk man til pause på 0-0.
Ingen endringer ble gjort i pausen.
Tore Valvik fikk gult kort hos Os etter 47 minutter da han felte Andreas Meier Strømme på 25 meter. Anders Idsøs påfølgende frispark hadde en nydelig retning over muren og i retning høyre stolpe, men var nok litt for løst slik at Os' bestemann, keeper Anders Ersvær Kloven, kunne varte opp med en TV-redning.
Os fikk så corner fra venstre etter 53 minutter. Preben Borgens serve ble headet tilbake i feltet og Tore Valvik løftet over venstre kryss.
Andreas Meier Strømme og Daniel Lie kombinerte seg frem til en corner etter 55 minutter. Thomas Idsø slo inn fra venstre, ballen strøk panneluggen til Daniel Lie og en overrumplet Kevin Hodneland fikk ikke stokket beina skikkelig på andre stolpe.
Nå gikk man inn i en rotete periode. Vaulen begynnte å bli slitne og gjorde mer og mer feil slik at Os kom lengre og lengre oppover på banen. Det gjorde dog sitt til at Vaulen fikk større rom å boltre seg i når man vant ballen.
Etter 59 minutter skjøt Eirik Hadland vel over fra vanskelig hold, etter å ha fått ballen fra Andreas Meier Strømme. I det 61. minutt fant Marius Fossmark en fri Kevin Hodneland på andre stolpe, men direkteskuddet gikk i blokken.
Samtidig hadde Steffen Lyse fått seg en smell og han haltet voldsomt, men fortsatte.
Andreas Meier Strømme sendte avgårde en løpeball til Daniel Lie etter 65 minutter, keeper ruset ut og kastet seg frem med beina. Ballen ble halvklarert ut til Fredrik Fossmark som prøvde skuddfoten to ganger fra utenfor boksen, men begge gangene stod det en hvit i veien.
Os' Mats Lepsøe kom inn for Egil Thuen som hadde løpt fra seg etter 67 minutter.

Marius Fossmark lempet frem en høy ball som dalte ned på 16 meter etter 70 minutter, Daniel Lie hadde en vanskelig jobb, men fikk headingen inn til keeper.
Anders Idsøs frispark etter 72 minutter hadde retning store og sterke Kevin Hodneland, keeper gikk i duellen, men fikk ikke kontroll.
Steffen Lyses innkast etter 73 minutter ble et eksempel på overbeskytting mot keepere på dueller i boksen. Kevin Hodneland gjorde nemlig ingenting feil.
Harald Nedreskår kom inn for Eirik Hadland på høyrekanten etter 74 minutter.
Andreas Meier Strømme kom i dommerens bok etter 77 minutter og protesterte voldsomt. Stakkars Andreas hadde nemlig ikke gjort noen verdens ting da dommeren nok forvekslet han med Kevin Hodneland?
Christer Bergesen Olsen fikk så gult kort for Os etter 79 minutter for en takling på Meier Strømme.
Det var mye bra å se fra Vaulen i denne kampen, som kun manglet en forløsende scoring.
Roar Vestbø kom inn for Stian Lunde etter 81 minutter.
Nå tok Os mer over, eller kanskje var det bare nervene som spilte oss et puss?
Fredrik Fossmark startet et voldsomt raid etter 84 minutter, han passerte vel en fem mann før han gikk ned i boksen. Vaulen og iallefall Steffen Lyse ville ha straffespark i situasjonen, men dommeren dømte utspark fra mål.
Anders Dale kom inn for Kevin Hodneland tre minutter før slutt.
Os' corner etter 88 minutter gikk inn på andre stolpe og ble headet i nettveggen, den så mangen inne!
Så fikk Christer Bergesen Olsen avsluttet inne i boksen, men Steffen Holm vartet opp med en enhåndsredning nede i venstre hjørne.
Tre minutter ble lagt til.
Så tre minutter på overtid var Vaulen nære igjen. Anders Idsøs corner fra høyre gled forbi tre oransje som stod på rekke!
Dermed endte kampen 0-0 noe som var flere steg i riktig retning av Vaulen som neste lørdag tar i mot Fyllingsdalen 2 på samme sted til samme tid.