"A game of two halves"
(28.01.16) Mye rusk i første omgang for Vaulen som fort kunne ha ligget under mer enn 0-3.
I andre gikk man i strupen på Hana fra start og fikk blod på tann. At det tilslutt ender 3-3 var dermed et fair bilde av kampen.
Positivt er at man viser moral etter å ha ligget under stort til pause.
Med snittalderen på kveldens tropp nede i 21,6 år er det også modig satsing av trenerne som satser på unge og sultne spillere.

ÅRETS FØRSTE: Ceu Lian Khar åpnet Vaulens målkonto i 2016.
HANA
3–3
Hana 7 min

Roderick van Iwaarden 37 min
Hana 41 min

46 min Ceu Lian Khar (Tran)

51 min Selvmål (Natland)

62 min Ole Wick Henriksen

8. Anders Mæhle –> 78 minutter

Sander Oaland var ikke 100% og man ønsket ikke å ta noen sjanser. Eric Ordaz sliter med en skulder. Anders Mæhle kom inn i troppen for en syk Andreas Jonassen. Lars Skjelbred Nygård og Espen Sivertsen spilte kamp for juniorlaget.
Jørgen Helland stod over grunnet jobb. Fredrik Stray Tjaum er kneoperert og blir trolig ikke klar før på forsommeren.
Vaulen (4–3–3/451): Sander Thaule – Ørjan Bergum, Daniel Vatland, Kristian Gaard, Vegard Natland Ceu Lian Khar, Olav Hovstad, John Herman Ås – Ole Wick Henriksen, Alexander Surdal Nilsen, Tony Tran.
Spennende oppvarming med nye øvelser under ledelse av portugiseren Xavier Mondragão hos Vaulen.
Strandguttene for anledningen i sorte drakter gikk ut i en 4
3–3–formasjon, men den så mer ut som en 45–1 da Hana trykket oss bakpå fra start.
Etter syv minutter fikk vertene frispark på 17 meter sentralt i banen, skuddet gikk i høyre stolperot og ut i spill på høyre. Innlegget ble lempet foran mål hvor Hana fluktet inn fra kort hold.
Vaulen fikk til lite. Hana på sin side hadde flere gode sjanser, både Ørjan Bergum og Daniel Vatland reddet på strek.
Vaulen hadde kun hatt to spede tilløp før dem kom til sin første sjanse etter 36 minutter. Ole Wick Henriksen hadde to strake cornere. På det andre forsøket dalte ballen ned bak Alexander Surdal Nilsen i femmeteren, i kaoset som oppstod scoret nesten Hana selvmål.
Det var dog ikke ufortjent at de gule og blå doblet ledelsen etter 37 minutter. Et gjennomspill på høyre fant den nederlandske stjernespilleren Roderick van Iwaarden som enkelt og greit rykket fra før han dunket inn 2-0.
Like før pause stod det 3-0. Kanskje var markeringen dårlig, men det var en pen goal. Et innlegg fra venstre ble følsomt headet i motsatt kryss av Hana.
Så et godt slått frispark av Ceu Lian Khar etter 43 minutter, etter dueller i boksen falt ballen ned til John Herman Ås som fikk to sjanser før han fyrte vel over.
Like før hvilen var det Ole Wick Henriksen som fyrte over, denne gangen etter forarbeid av Vegard Natland som slo inn fra venstre.
Lagene gikk til pause på stillingen 3-0. Defensivt var det mye rot og misforståelser, offensivt ble det heller lite spill da man aldri maktet å få trygghet i spillet.
En endring i pausen da Erik Holst Aasland kom inn for John Herman Ås.
Vaulen må ha hatt en god peptalk for det var et helt annet lag man så etter pause.
Trenerne og innbytterne hadde knapt fått satt seg på benken før det stod 1-3. Tony Tran skjøt nærmest et innlegg fra ute til høyre, Ceu Lian Khar tappet inn fra kort hold. For en pangstart!
Funnet Tony Tran fightet seg så frem på venstre og ga videre til en god Vegard Natland som kom på overlapp, det gode innlegget gikk via hodet til en Hana-spiller og lekkert i mål etter 51 minutter. Innlegget hadde ikke retning mot mål så det målet må beklageligvis for Natland registreres som selvmål.
Nå var man høyt oppe blant vaulenkontigenten på sidelinjen, men man var nær en kalddusj etter 54 minutter da Hanas mål ble annullert for offside.
Så ble Alexander Surdal Nilsen nektet av keeper da han ble spilt fri igjennom!
Sander Thaule i vaulenburet reddet så et skudd fra skrått hold til corner. Like etter leverte han en ny fantomredning da Hana kontret på et svakt frispark.
Bo Andersens disipler var allikevel best og etter 62 minutter stod det 3-3! Et overraskende skudd signert Ole Wick Henriksen spratt inn bak Hanas keeper. Den goalen kom ut av intet!
Spissen Audrius Mirauskas kom så inn for Ole Wick Henriksen like etter, det betød at Surdal Nilsen gikk bredt.
Et kanoninnlegg fra Vegard Natland på venstre gikk like foran Erik Holst Aasland i boksen, Hana fikk avverget med nød og neppe etter 69 minutter.
Tony Tran og Audrius Mirauskas byttet så posisjoner da man gikk for mer fart i bakrom sentralt.
Kampen roet seg nå noe ned i intensitet, selv om man kom til noen halvsjanser som da Holst Aasland viste kløkt i sitt gjennomspill til Alexander Surdal Nilsen, men keeper hadde kontroll på det tunge og lave skuddet.
Debutant Tony Tran gikk av etter 78 minutter med krampe i begge leggene. Inn kom Anders Mæhle som la seg inn på midten. Dermed avsluttet man med tre egenproduserte 17-åringer på sentral midte! Det har vi vel ikke sett før?
Nå var det lengre mellom sjansene. Vi noterte noen halvsjanser. Et frispark signert Ceu Lian Khar fra 40 meter hadde en skummel dupp og spratt like utenfor høyre vinkel, mens Alexander Surdal Nilsens skudd fra 15 meter gikk rett i blokken da det gjenstod ti minutter.
Hana hadde også noen halvsjanser på tampen, men det endte med 3-3 som vel var et fair resultat kampen sett under ett.
Neste test for Vaulen er til uka hjemme mot Hinna torsdag 4. februar klokken 19.00.