Jarle Eike (Husvæg)

77 min
David Møller (Schei)
SIF 91 min

28. april – Siffen Tilskuere: 35 – Serie – Dommer: Kristian M. Brandsberg (Eiger)

19. Sven Ole Høvring

Påskepausen hadde selvsagt hjulpet litt på skadesituasjonen på A-laget, men det var en del forfall til torsdagens kamp.
Eivind Staurland jobber offshore de kommende ukene.
Skadelisten er lang. Knut Foldøy, Are Meling, William Eilertsen, Øystein Berge Gjellestad, Magne Christiansen, Tore Søraas og Anders Idsø stod over. Espen Nilsen Gjøsund var syk.
Thomas Idsø startet, men var ikke 100 prosent.
Christian Lyse var tilbake etter ferie i USA, mens Sven Ole Høvring og Jarle Eike var skadefrie.

Vaulen (4–4–2): Ørjan Olsen – Eirik Mæland, Daniel Vatland, Jarle Eike, Stian Lima – Halil Husic, David Møller, Thomas Idsø, Christer Husvæg – Gaute Schei, Henrik Jelsa.
Det flotte anlegget på Siffen var badet i sol. Klubben har rustet opp anlegget voldsomt etter at førstelaget var i Adeccoligaen for et par sesonger siden.
Dagens kaptein Stian Lima ledet laget gjennom en bra oppvarmingsøkt, det virket ikke som om man hadde fokuset feil tross alt oppstyret rundt cupkampen.
Man startet da også kampen friskt. Gaute Schei serverte til Henrik Jelsa som fikk til en farlig dupp på direkten. Keeper stod godt plassert og fikk tippet ballen over til corner ettter tre minutter.
SIFs første halvsjanse var det Vaulens keeper Ørjan Olsen som serverte hjemmelaget da han skummelt bokset ballen på tverrs av eget mål i det 6. minutt.
Gaute Schei var igjen arkitekten da han etter åtte minutter tredde igjennom Christer Husvæg på venstre, på innsiden av boksen ble han hindret av en opplagt keeper.
SIF tok noe overraskende ledelsen etter ti minutter. Vaulen rotet det til for seg selv i eget felt og plutselig ble en hvit spiller forært ballen. Fra kort hold var jobben enkel. 1-0!
Vaulen slet med å få has på hurtige unggutter hos SIF. Man virket ukonsentrert i bakre ledd. Etter tolv minutter ville vertene ha straffespark etter at Daniel Vatland hadde taklet i feltet.
Vaulen slet med å få til noe spill. Det eneste man noterte var noen cornerere og noen kast.
Igjen fikk en hvit spiller stå umarkert i boksen. Farlig, men Vaulen fikk ryddet unna etter 20 minutter.
Gaute Schei fant så Henrik Jelsa som skar inn, fra 14 meter skjøt han noe uinspirert over etter 23 minutter.
Halil Husic signaliserte nå at han måtte ut grunnet vonde bein. Christian Lyse og Stian Falnes ble sendt i oppvarming.
Thomas Idsø fant Gaute Schei på venstre etter 29 minutter, innlegget ble fluktet videre av Henrik Jelsa til Halil Husic som fra fem-seks meter bare hadde keeper igjen! Ikke denne gangen heller lykkest det for Vaulen, den gedigne sjansen ble reddet.
Selv om Vaulen nå jaktet utligning, følte man hele tiden det var noe vaklevorent over Vaulen. Etter 33 minutter headet dem utenfor etter kross fra høyre.
Christian Lyse kom inn for Halil Husic etter 34 minutter.
Gaute Schei la så igjen til David Møller, men på halvspretten gikk ballen utenfor etter 35 minutter.
Henrik Jelsa brøt på 20 meter etter 39 minutter. David Møller ga kort til Gaute Schei som forsøkte å curle inn i høyre hjørne, men drøye meteren utenfor!
Vaulen hadde vært tafatte og ikke maktet å etablerer noe spill, men så ut av det blå like før pause fikk man en gavepakke av de sjeldne.
SIFs stopper slo helt umotivert i beina på Henrik Jelsa, her viste fjorårets toppscorer klasse med å runde keeper og sette ballen i den tomme goalen!
SIF tok på ny ledelsen etter 47 minutter. Det virker som om mangen har ligget for lenge ute i solen i dag for igjen var det et merkelig mål. Et heller ufarlig skudd spratt forbi en forfjamset keeper til 2-1.
Vaulen hadde fått skjelven og det var ikke mye bra det man serverte. SIF kom nære et par ganger som etter 51 minutter da Ørjan Olsen rettet opp inntrykket med en flott redning før Jarle Eike headet returen ut til corner. Igjen hadde sjansen kommet etter rot i eget forsvar.
Gaute Schei fikk et corner ut av ballen fra Eirik Mæland etter 54 minutter. På corneret virket Vaulen overlegne i fysikk og man kom nær både ved David Møller og Daniel Vatland, begges forsøk ble reddet på strek. Like etter brasset Thomas Idsø over.
Bedre takter av Vaulen nå som hadde fått til litt spill.
Daniel Vatland felte på venstre hjørne av feltet etter 59 minutter, et veldig bra frispark fra SIF ble reddet av Ørjan Olsen og ut til corner.
SIF kontret etter 63 minutter, men en våken Jarle Eike fikk sklidd inn og gitt ballen til corner.
Nå hadde FKH-treneren Jostein Grindhaug sett nok og forlot stadion til fordel for vafler hos svigerinnen på Vaulen.
En duell hvor Stian Lima var involvert i ble belønnet med corner til de oransje etter 66 minutter.
Christer Husvægs corner gikk inn på andre stolpe hvor Jarle Eike stanget inn et sjeldent mål. SIF-spillerne stod på rekke og rad på streken, men klarte bare å klarere headingen opp i nettaket.
Christian Lyse ble felt like på kanten av boksen på ti meters nivå ute på høyre. Thomas Idsøs frispark ble møtt av pannebrasken til David Møller, men forsøket snek seg hårfint utenfor etter 73 minutter.
Thomas Idsø spredde så utover på venstre til Christer Husvæg som slo tilbake i feltet med kvarteret igjen. Henrik Jelsas heading var ikke kraftfull, men gikk i bue og dalte ned mot høyre kryss. Keeper leverte en fantomredning og fikk fistet ut til corner!
Det påfølgende corneret fra Christer Husvæg ble lagt ut 45 til Christian Lyse. Hans bredsideskudd endret retning og snek seg utenfor til nok et corner. Vaulen trøkket til nå og på det tredje corneret på kort tid lyktes man. Christer Husvægs corner gikk inn på andre stolpe til Gaute Schei som headet på tverrs av mål. Der dukket David Møller opp. Han fikk hodet på ballen og lirket den forbi en mur av hvite.
Kampen var snudd og man ledet kampen for første gang etter 77 minutter. Vaulen så ut til å ha full kontroll, SIF hadde knapt skapt noe etter 2-1 scoringen.
Gaute Schei ville ha straffespark etter 85 minutter da han ble dratt overende.
Så rotet man det til for seg selv etter 87 minutter, en stupheading gikk utenfor.
Vegard Aas kom inn for Christer Husvæg etter 89 minutter.
Nytt skrik for straffespark fra Vaulen etter 90 minutter. Gaute Schei fikk en gratissjanse etter en miss av hjemmelaget. Keeper ble passert, men skuddet ble tilsynelatende reddet av en utespiller som handset.
Vaulen misset så ballen på midten. SIF-spilleren satte fart mot mål, det var som den varme kniven. Ingen av Vaulen-spillerne klarte å få hindret at SIF laget 3-3 minuttet på overtid.
Vegard Aas forserte på venstre og la ut foran mål, men Henrik Jelsa klarte ikke å konvertere muligheten. Dermed endte det 3-3.
SNAKKE LITT... En skadd Magne Christiansen satt på tribunen og snakket med FK Haugesunds trener Jostein Grindhaug. "Jostein var en svært trivelig fyr," kunne Magne forteller oss. "De sliter en del med skader dem også til søndag. Juniorlaget har kamp på lørdag, dermed blir det kun spillere fra A-troppen."