Nær fotballsjokk
(28.05.14) Vaulen var bare minutter fra å ta tabelltoppen, men Frøyland utlignet til 2-2 like før slutt.
Sterkt resultat, men også litt synd da Vaulen var nær å bryte flere barrierer. Strandguttene har nemlig aldri vunnet på Frøyland og sist man vant fire kamper på rad på dette nivået var på 50-tallet!
STJERNESPILLER: Tidligere toppspiller Ragnvald Soma spilte for Frøyland mot Vaulen.
FRØYLAND
2–2
Ole Thomas Herrem (Håland)
30 min

53 min Erlend Mohus (Tjaum)

71 min Ole Wick Henriksen
Ole Thomas Herrem 84 min
28. mai – Frøyland stadion Tilskuere: 200 – Serie – Dommer: Daniel Higraff (Brodd)

23. Eirik Hadland

Jarle Eike kom inn i troppen for en suspendert Erik Løken, som fikk to gule kort sist. Jon Nessa og Nelson Monteiro sliter med skader. Morgan Gramstad er ennå ikke spilleklar etter overgangen fra Selby Town.
Vaulen (4–2–3–1): Gramos Gashi Fredrik Stray Tjaum, Anders Idsø, Erlend Mohus, Jimmy Jonevret Milad Shamohammad, Ingvald Sandvik Halgunset Daniel Hadland, Ceu Lian Khar, Vegard Natland Amar Kotlica.
Praktfulle forhold ute på Kverneland og Vaulen startet kampen bra.
Daniel Hadland hos Vaulen hadde tidlig en flott forsering opp i banen, men skuddet ble blokkert.
Gramos Gashi hadde så god kontroll da Frøyland kom til en halvsjanse like etter.
Kampens første hjørnespark gikk til Frøyland etter 11 minutter, den førte til nok en corner. På den andre fikk de hvite til to avslutninger - først rett på keeper og deretter ufarlig utenfor.
Vaulen er en fryd å se på om dagen. Spiller langs bakken.

Kaptein Anders Idsø må gi seg grunnet skade etter 18 minutter. Gutama Ahmed Haji kom inn. Samtidig gikk Stray inn som stopper, Daniel Hadland ned som høyreback og Guti på høyre flanke.

MÅTTE UT: Andi måtte ut med strekk pga sin eksplosive fart ifølge han selv.
Flott ball fra Ingvald Sandvik Halgunset til Amar Kotlica, men sistnevnte fikk ikke kontroll på mottaket i det 26. minutt.
Frøyland tok ledelsen etter halvtimen på en flott kontring. Hans Kristian Håland spilte Ole Thomas Herrem alene gjennom mot keeper og denne gangen gjorde han ingen feil.
Stor sjanse for Frøyland! Avslutning fra kort hold, keeper Gramos Gashi fikk kontroll.
Nå var Frøyland gode og en ny stor sjanse fulgte etter 37 minutter. Like før pause hadde den en enorm sjanse til å øke, men lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

FIL hadde hatt trykket, men Vaulen var absolutt med i kampen.
Frøyland var også best i starten av andre omgang, før Vaulen kom seg.
Så etter 53 minutter ble det 1-1. Et flott frispark fra Jimmy Jonevret ble headet inn foran mål av Fredrik Stray Tjaum. Der kom Erlend Mohus med en lang tå!
Ole Wick Henriksen kom inn for Milad Shamohammad etter 54 minutter. Ole tok plass på høyre, mens Gutama tok Milads plass.
Flott spill av Vaulen på høyrekanten. Fredrik Stray Tjaum med innlegg til Amar Kotlica som flott vendte av stopperen, men skuddet gikk tilside.
Perletreff av Ole Wick Henriksen etter 71 minutter. Det var en drømmescoring av de sjeldne.
Like etter kunne Vaulen ha punktert kampen etter en farlig dødball fra Ole Wick Henriksen.
Frøyland satte inn sluttspurten og hadde en stor sjanse etter 81 minutter.
Så etter 84 minutter ble det 2-2. Ole Thomas Herrem tok med seg ballen og banket den inn fra skått hold, ballen gikk innom keeper og i mål.
Thomas Idsø kom inn for Vegard Natland etter 85 minutter.
Dermed endte det med poengdeling 2-2.