Endelig holdt man nullen
(28.07.15) Etter tolv baklengs på de tre siste kampene før ferien holdt Vaulen nullen for første gang på ni kamper mot Eiger i tirsdagens treningskamp.
Nå scoret man heller ikke, men Eiger har da kun sluppet inn seks mål i serien og troner øverst i 4. divisjon.

ECUADOR! Prøvespilleren med det lange navnet var et artig innslag. "Auki" kommer fra Ecuador!
0–0
EIGER
28. juli – Vaulenbanen Tilskuere: 35 – Trening – Dommer: H F Verstegen (Vaulen)

23. Morten Fløtre Solheim

Vaulen hadde siden sist mistet sin kaptein Ingvald Sandvik Halgunset til Vidar. Emir Hopovac og Harald Eidhamar har også gitt seg, mens Morten Fløtre Solheim skal inn til førstegangstjeneste i høst. Kristian Gaard, Jørgen Helland og Lennox Kanu var heller ikke med. Anders Idsø vil bidra på trenersiden fremover, men håper ennå på comeback fra skade.
Bo Andersen hadde fått tilbake Daniel Hadland fra skade. Sveinung Selås fikk sin debut, mens Sander Oaland redebuterte.
Ecudorianeren JhoEli Santellán Terán prøvespilte, vi krysser fingrene for at han får bli en stund i Norge.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Sveinung Selås, Fredrik Stray Tjaum, Daniel Hadland – Ceu Lian Khar, Sander Oaland – Ole Wick Henriksen, Alexander Surdal Nilsen, Vegard Natland – Audrius Mirauskas.
Eiger med et lite overtak i starten og fikk også noen cornere. Første virkelige sjanse kom etter åtte minutter da et oppspill ble headet til værs av stopper Sveinung Selås. Ballen spant ned til Eigers spiss som sleivsparket vel utenfor fra 16 meter med kun keeper igjen.
Selv om dette kun var en treningskamp var det bra med temperatur og tøffe taklinger.
Vaulen slet med å skape særlig, stort sett kom det etter dødballer fra Ole Wick Henriksen som hadde et par skudd over rundt kvarteret.
Hjemmelaget kom mer med i kampen nå. Audrius Mirauskas kunne ha gitt ledelsen etter 20 minutter, men fikk ikke styrt inn et frispark fra kort hold.
Halvtimen nå og Ole Wick Henriksen kom med sitt beste forsøk da han skrudde et frispark fra 24 meter like over høyre kryss.
Vaulen var noe omstendige og Eiger kunne raskt ha straffet oss på kontringer.
Kampens største sjanse kom etter 37 minutter da deres nummer 23 ble nektet av Eric Ordaz' benparade etter avslutning fra hjørnet av femmeteren. Eric Ordaz var Vaulens redningsmann på ny få minutter senere med en god redning i etterkant av en corner.
Audrius Mirauskas kom så nær på en heading etter legg fra Ole Wick Henriksen etter 40 minutter.
Etter hvert ble det også mer rom og kampen åpnet seg mer og mer opp.
Like før pause hadde deres nummer 18 et bra skuddforsøk fra 22 meter, men Ordaz fikk reddet til corner.
Dermed gikk man til pause på stillingen 0-0.

Vaulen var uforandra etter hvilen, men det ble varslet et par tidlige bytter.
John Herman Ås kom inn for Daniel Hadland etter 49 minutter. Hadland som var tilbake etter langtidsskade viste at han blir en viktig mann i høst.
Eiger hadde startet best, men Vaulen hadde et par fete sjanser etter 52 minutter. Mirauskas fikk et noe billig frispark ute til høyre. Ole Wick Henriksens serve ble nær konvertert av Sveinung Selås før Fredrik Stray Tjaums skudd på bølge to ble blokket.
JhoEli Santellán Terán kom så inn for Sander Oaland etter 54 minutter. Det var nok ikke tilfeldig at Bo Andersen hadde gitt han draktnummer 10 for dette var en herlig tekniker fra Sør-Amerika.
Terán presenterte seg raskt med noen frekke finter og en nydelig pasning som fikk det til å gispe blant publikum.
Alexander Surdal Nilsen kom på skuddhold etter timen, men skuddet fra 16 meter gikk via en rød til corner. Krossen ble sendt inn på andre stolpe hvor JhoEli Santellán Terán ble blokket tidlig. Ballen ble sendt inn igjen og Surdal Nilsen fikk nesten vendt om i feltet før Sveinung Selås avsluttet angrepet med et tungt og upresist skudd over fra 30 meter.
Lagene byttet på å ha initiativet og Eiger hadde nå en periode som endte med to greie skudd fra distanse.
Eigers nummer 4 fikk gult kort etter 66 minutter.
Nesten igjen av Alexander Surdal Nilsen på Ole Wick Henriksens flate oppspill etter 71 minutter. Det påfølgende corneret ble mirakuløst headet utenfor av Audrius Mirauskas fra to meter!
Helge Ringdal erstattet Vegard Natland etter 73 minutter.
Vaulen preget kampen nå, men det siste forløsende manglet foran mål.
Audrius Mirauskas fikk gult kort etter 81 minutter da dommerne mente han hadde brukt ulovlige midler for å rive seg løs. Gemyttene var nå i kok og dommeren måtte faktisk tilkalle seg kapteinene for å roe det ned.
Mot slutten skjedde det lite. Surdal Nilsen hadde et skudd vel over, mens Eiger kun kom til en corner. Dermed endte det 0-0. Neste uke starter alvoret hjemme mot Viking 2 på mandag.