Godkjent 10. plass
(28.10.17) Vaulen ender på en godkjent 10. plass og har mye å bygge på foran neste års jubileumssesong hvor man feirer 80 år.
Mot Djerv 1919 tok man også ledelsen etter en lekker lobb ved Daniel Lie. I løpet av et drøyt kvarter i andre omgang slipper man så inn tre før Fredrik Tjaum reduserer på en straffe tolv minutter før full tid.

RED FRED: Fredrik Tjaum utvist for to gule kort.
2–3
DJERV 1919
Daniel Lie (Natland)
19 min

59 min
Selvmål

70 min
Fredrik Deilkås

75 min
Jørgen Voilås
Fredrik Stray Tjaum (str.)
78 min

28. oktober – Vaulenbanen Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: Amir Ajjour (Vidar)

98. Gabriel Økland Retallack

Forfall fra Stian Refvik (Viking - liten bot) og Eric Ordaz (stor bot). Daniel Vatland og Anders Dale er skadd. Audrius Mirauskas ble programhelt.
Vaulen (3–5–2): Trym Landråk Gjerstad Sveinung Selås, Fredrik Stray Tjaum, Kristoffer Muri – Sivert Erland, Alexander Surdal Nilsen, Ole Wick Henriksen, Sander Oaland, Vegard Natland Daniel Lie, Jørgen Helland.
En betydningsløs kamp for begge lag og man startet ti minutter før planen da Djerv 1919 ville rekke en tidlig ferge hjem.
Hektisk start med mye frem og tilbake. Vaulen hadde noen skudd fra distanse, nærmest kom Sivert Erland som traff keeper midt i mål.
Vaulens unge keeperdebutant var veldig god på strek, men hadde noen problemer med feltarbeidet slik at Djerv 1919 kom til et par avslutninger som heldigvis gikk utenfor.
Djerv 1919 trykket Vaulen bakpå og fikk også et mål annullert for offside etter 16 minutter.
Vaulen snudde så spillet og Vegard Natland slo en bra ball i bakrommet til Daniel Lie som etter en delikat touch kunne se ballen gå i bue over keeper til 1-0 i det 19. minutt.
Trym Landråk Gjerstad holdt så skuddet fra Andre Bundegaard etter 21 minutter.
Vaulen hadde noen uforløste dødballer i denne fasen. På en Djerv 1919-kontring etter 28 minutter ble et innlegg fra venstre nærmest skutt i egen nettvegg av en oransj.
Ole Wick Henriksen prøvde seg så med en frekkis fra midten etter halvtimen, men forsøket gikk like utenfor.
Bedre av Vaulen som hadde mer trøkk. Erland gikk ned i boksen, mens Helland var nær å få en tå på et frispark inn i boks.
En nydelig diagonal pasning av Ole Wick Henriksen satt i gang Jørgen Helland som brøt inn fra hjørnet, men keeper ruset ut og fikk avverget.
Ohlala - et kanonskudd fra Ole Wick Henriksen strøk på utsiden av høyre kryss etter 43 minutter.
Så en fantomredning av Trym Landråk Gjerstad som kom raskt bort til stolpen og slo ut til corner.
Vaulen gikk til pause på stillingen 1-0. En flott omgang av de oransje som lå kompakt og var presise fremover.
Etter pause kom stopper Kristian Gaard inn for kant Sivert Erland. Dermed gikk Tjaum opp på wingbacken, mens Gaard gikk inn i de bakre rekker.
Vaulens keeper ga retur på Andre Bundegaards skudd etter 47 minutter. Sveinung Selås gikk kraftig inn i duell på den løse ballen og gulgyttane ville ha straffe. Fredrik Deilkås fikk gult kort trolig for protester.
To kjappe cornere for Djerv 1919 etter 50 minutter. På det andre forsøket headet dem like utenfor. Så et skummelt legg som nært ble fluktet inn av bortelaget.
Chris Andre Mannes kom så inn for Ole Wick Henriksen etter 51 minutter.
Frispark fra flott hold for Vaulen, men Sander Oalands forsøk gikk i muren.
Djerv 1919 utlignet etter 59 minutter. Et innlegg fra høyre gikk vel via Sveinung Selås og inn i topphjørnet. 1-1 etter selvmål.
Kjedeligt å få et slikt mål i mot, men gjestene hadde tatt initiativ i kampen nå.
Så en flott beinparade av Vaulens keeper Trym Landråk Gjerstad etter 65 minutter. Det hele endte med et corner som keeper fanget. Linjemannen markerte så til hoveddommeren og det ble utdelt gult kort til Vaulens Fredrik Stray Tjaum og Djerv 1919s Eivind Espedal trolig for noe som skjedde i boksen.
Vaulen hadde komt seg lengre opp i banen da Djerv 1919 gikk opp i 2-1 etter 70 minutter. Det var en dobbelsjanse hvor keeper reddet før returen ble dunket inn oppunder nettaket av Fredrik Deilkås.
Motsatt var Jørgen Helland nær ved å heade inn etter 71 minutter. Ballen gikk bue like over mål og en ryggende keeper ble fanget i garnet.
Jørgen Helland slo et flott frispark inn i boks til Kristian Gaard som stanget ballen mot mål, men keeper reddet trygt i det 74. minutt.
Djerv 1919 kontret så frem på høyre og trillet inn i lengste ved Jørgen Voilås til 1-3. Samtidig fikk Alexander Surdal Nilsen gult kort for munnbruk.
Morten Nygård kom inn på midten for Alexander Surdal Nilsen etter 77 minutter.
Etter 78 minutter fikk Vaulen og Jørgen Helland straffespark. Fra vår vinkel så det litt billig ut, men dommeren var godt plassert.
Fredrik Stray Tjaum var trygg og sikker fra 11 meter. 2-3 og ny spenning i kampen.
Vaulen løftet så frem på et frispark og Jørgen Helland headet i nettveggen. Linjemann hadde uansett vinket for offside.
Det var en sluttspurt av Vaulen som kom til en del innlegg. Sander Oaland hadde også et skudd over i denne fasen.
Torbjørn Oddenes fikk så gult kort for bortelaget etter 88 minutter.
Djerv 1919 var på vei gjennom da Fredrik Stray Tjaum tok ned mannen. Dermed marsjordre etter sitt andre gule. Det betyr karantene i første offisielle kamp neste sesong.
Det påfølgende frisparket av Djerv 1919 gikk i høyre stolperot og i keeper før den gikk ut av spill.
Det ender med 2-3 tap og dermed 10. plass for Vaulen i en sesong hvor det har bølget noe voldsomt og hvor man til tider slet med å stille lag.

DAGENS BEACHBOY
Daniel Lie ble kåret til Vaulens beste spiller og vant med det en times massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk.