Kriget til seg nok et poeng
(29.04.17) Vaulen gjennom april ubeseiret etter at de lørdag spilte 1-1 mot Riska.
Det var en krigerkamp av de sjeldne for Vaulen som igjen tok poeng fra et antatt sterkere lag.
Neste kamp er allerede på torsdag hjemme mot Skjold, men da må trolig Vaulen klare seg uten Helland (jakt) og Tjaum (kurs).
Bildealbum fra kampen her!
RISKA
1–1
Vetle Myhre
56 min

62 min
Alexander Surdal Nilsen (str.)
29. april – Riska stadion Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: Anders Løge (F & G)

27. Lars Skjelbred Nygaard

Grunnet Riskas cupkamp i midtuken hadde kampen blitt flyttet til en lørdag. Det betød at Audrius Mirauskas og John Herman Ås måtte melde forfall grunnet jobb. Daniel Vatland, Kristian Gaard og Anders Dale var fremdeles ute med skader.
Vaulen stilte med det samme laget som i forrige runde da man slo Nærbø 2-0.
Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Fredrik Stray Tjaum, Miran Serdarevic, Vegard Natland – Erik Holst Aasland, Alexander Surdal Nilsen, Olav Hovstad – Ole Wick Henriksen, Daniel Lie, Jørgen Helland.
I luftlinje er det bare 4 km mellom Vaulen og Riska, noe som gjør Vaulen til deres nærmeste naboklubb. At det er totalt 31 km å kjøre langs begge sider av fjorden får så være...
Riska gikk fra 1200 tilskuere mot Viking til en rundt 50 tilskuere mot Vaulen.
Sol og vind gjorde banen noe tørr, men ellers var dekket relativt jevnt til 4. divisjon å være.
Jørgen Helland med et tidlig varselsskudd for Vaulen, men ballen skled litt av foten og endte fem meter utenfor.
Etter en jevn start bet Riska seg fast inne på Vaulens halvdel.
Anders Ommundsen hadde noen lange innkast og de flyttet frem mye folk når Vaulen spilte ballen utenfor banen på egen halvdel.
Riskas første reelle farlighet kom etter 12 minutter da de fikk et skummelt plassert frispark fra 18 meter sentralt i banen, men en uredd Daniel Lie blokket i muren.
Jørgen Helland fikk klarert til corner etter 14 minutter. Serven inn fra høyre havnet på andre stolpe hvor vår tidligere prøvespiller, Joachim Boxill Knutsen, headet i en flokk med spillere.
Vaulen var ikke helt vant med dekket og gjorde til tider tilsynelatende enkle feil. Man ble derfor trykket noe tilbake på banen.
Et innøvd frispark ga Vaulen corner fra venstre etter 22 minutter. Det var vel Jørgen Helland som headet utenfor på Ole Wick Henriksens legg.
Så kanskje dagens prestasjon i det 27. minutt? Riska fikk frispark sentralt i banen fra en 22 meter. Geir Andre Aasen curlet rundt en oransj og mot et ubevoktet hjørne av mål, men der kom den selvtitulerte Eric "Snøtigeren" Ordaz flyvende og reddet med en hånd til corner!
Et fantastisk soloraid av Ole Wick Henriksen var nær ved å bære frukter etter halvtimen, men en sklitakling betød isteden corner. Her oppstod det dueller i boks og det var til slutt Jørgen Helland som stanget ballen mot mål, men keeper reddet lett.
Så flotte kombinasjoner op venstre ved Jørgen Helland og Vegard Natland, man la tilbake til Olav Hovstad som dro seg innover i boksen før han skjøt hardt over nærmeste kryss i det 37. minutt.
Et frekt volleyforsøk av Riskas Kjetil Fjelde strøk utenfor stolpen etter 39 minutter.
Wick Henriksen dro seg så innover i banen etter 41 minutter, det innoverskrudde innlegget fant Daniel Lie som headet i bue over keeper og oppå nettaket. Dommeren hadde dog blåst av for angrep på keeper, selv om det nok heller var et angrep på Daniel Lie som ble liggende nede i smerte.
Dermed gikk man til pause på stillingen 0-0. Noe som var greit. Riska hadde hatt ballen mest, men slet med å spille seg gjennom. Vaulen var som alltid farlige på dødballer.

I starten andre omgang falt Vaulen mer og mer bakpå. Man hadde mistet litt av motorkraften på midten og Riska styrte mer.
Etter 50 minutter kastet Alexander Surdal Nilsen seg akrobatisk i feltet og fikk headet unna et farlig innlegg. Fra returrommet fyrte hjemmelaget over fra 22 meter.
Så flott samspill av Riska med triangelspilling før Vetle Myhre heldigvis satt over fra kort hold. En gedigen sjanse!
Det påfølgende corneret dalte ned til Vetle Myhre som fra 14 meter presset ballen knallhardt nede i venstrekroken. Et veldig bra utført skudd og dermed lå man under.
Riska var nok litt slitne etter cupkampen i midtuken. De hadde byttet ut tre før kampen og gjorde også et par tidlige bytter i andre omgang.
Etter timen fikk Knut Magnus Haugland hodet på et innkast, men vår sisteskanse Eric Ordaz reddet.
Daniel Lie førte så ballen i boksen og ble hektet. Straffespark!
Alexander Surdal Nilsen steppet opp, fintet keeper til venstre og satte ballen nærmest midt i mål. 1-1!
Vaulen byttet så inn Andreas Jonassen for Erik Holst Aasland i et rent bytte etter 65 minutter.
Trolig som et tilsvar på at Riska hadde fått mer rom å boltre seg i.
Nytt farlig innlegg for Riska etter 70 minutter. Denne gangen kom Fredrik Stray Tjaum til unnsetning med en sterk heading ut til corner.
Vaulen var på en sjelden visitt etter 73 minutter og Daniel Lie skaffet oss corner, men den endte kun med en kontring i mot.
Like etter lå Ole Wick Henriksen nede med skade. Han holdt seg til sitt høyre lår.
Espen Sivertsen kom inn for Wick Henriksen etter 75 minutter.
Riska gjorde samtidig var vel samtidig kommet opp i fire bytter nå.
Det siste kvarteret jevnet kampen seg ut igjen og Vaulen kunne faktisk ha tatt med seg tre poeng.
Man hadde blant annet en grei kontringsmulighet da Jørgen Helland satte i gang Andreas Jonassen på løpsduell mot mål, men en stopper skuflet unna uten at vi fikk frispark.
Vaulen vant så to kjappe cornere etter 82 minutter etter at Ørjan Bergum skaffet oss det første med et flott raid.
De oransje kunne ha tatt ledelsen etter 85 minutter. Høyrekant Espen Sivertsen spilte over til Andreas Jonassen som var fri på motsatt, men en utrusende keeper fikk kroppen mellom. Andreas Jonassen var også nær på returen før Jørgen Helland vel skjøt i en liggende Jonassen på restene!
Riska pushet så på mot slutten igjen. De hadde blant annet en volley vel utenfor etter et corner i det 86. minutt, før Vegard Natland ofret seg på et skummelt innlegg etter 88 minutter. Han måtte hjelpes opp og haltet senere av banen.
Et flatt skudd fra inne i boksen ble så reddet med en flott benparade av Eric Ordaz etter 90 minutter.
Riska var vel mest fornøyd da dommeren hadde lagt til seks minutter.
Sivert Erland kom inn for Jørgen Helland i et taktisk bytte etter 91 minutter. Daniel Lie ble trukket ned, mens Erland skulle løpe som besatt som enslig spiss.
Nevnte Vegard Natland var ferdig etter 93 minutter og haltet av til fordel for Anders Mæhle.
Miran Serdarevic var så i en defensiv løpeduell mot Vetle Myhre. I kappløpet mot mål ofret han hele seg og fikk fantastisk slått ut til innkast.
Miran var like etter helt groggy og så stjerner. Jørgen Helland måtte innpå igjen, nå som back, mens Mæhle gikk inn som stopper.
Ørjan Bergum lagde så et farlig frispark ute på kanten etter litt overtenning, men heldigvis fikk Anders Mæhle klarert i det 97. minutt!
Dermed makter man et sterkt borteresultat 1-1 på Riska.
Det var en heroisk krigekamp av de sjeldne hvor man ofret seg noe voldsomt.