Endelig vant Vaulen
(29.05.17) Det gikk mot vår syvende uavgjorte på åtte kamper, men Ole Wick Henriksen ville det anderledes og dunket inn 3-2 på frispark etter 86 minutter.
Før det hadde Vaulen tatt ledelsen to ganger. Først ved Ole Wick Henriksen etter ti minutter og så Daniel Lie like før pause.
Dermed har Vaulen spilt seg frem til juni uten tap i serien!
Det var vår første serieseier på Varhaug dette årtusenet.
VARHAUG
2–3

10 min
Ole Wick Henriksen
Torben Dvergsdal
11 min

44 min Daniel Lie
Torben Dvergsdal 73 min

86 min Ole Wick Henriksen
29. mai – Varhaug Tilskuere: 100 – Serie – Dommer: K Øxseth (Lunderseter)

12. Endre Lien

Miran Serdarevic og Espen Sivertsen meldte forfall på kampdagen. Før det var det klart at Jørgen Helland og Audrius Mirauskas var opptatt med jobb. Når også Kristian Gaard og Anders Dale er ute med langtidsskader betød det at troppen var tynn.
Gode nyheter var at Lars Skjelbred Nygaard og Daniel Vatland var klar igjen.

Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Anders Mæhle, Fredrik Stray Tjaum, John Herman Ås – Olav Hovstad, Alexander Surdal Nilsen, Andreas Jonassen – Vegard Natland, Daniel Lie, Ole Wick Henriksen.
A-laget tok mandag den relativt lange kjøreturen til Varhaug. Heftig eksamenstid, folk på jobb og skader gjorde sitt til at man denne gangen kun hadde fire utespillere på benken.
I garderoben før kamp var det stort fokus på at dette var en kamp man skulle vinne, men at da måtte tenningsnivået være det samme som mot Vardeneset sist.
Vaulen gikk ut i en flytende 4-3-3 hvor man formasjonsmessig nærmest dannet en pil mot mål da midtbanetrioen lå etter hverandre, mens kantene var noe innovervendte.
De første ti minuttene hadde begge lag en halvsjanse hver. Hos Varhaug skjøt Rolf Auestad svakt utenfor fra god posisjon etter fire minutter, mens vår Daniel Lie avsluttet like utenfor lengste stolpe etter syv minutter.
Vaulen tok føringen etter ti minutter da Ole Wick Henriksen ble spilt fri i mellomrommet mellom forsvar og midtbane. Skuddet fra en 20 meter gikk i deilig bue over keeper, muligens tok den i en grønn motspiller og fikk noe underskru slik at keeper ble helt utspilt.
Men mål følger mål. Ikke før vi hadde postet hjem det glade budskap stod det 1-1. Varhaug var livlige på sin høyreside gjennom hele kampen og kantspilleren Jakob Lye Skretting med 69 på ryggen var et stadig uromoment.
Det var på et innlegg fra høyre de utlignet. En fri Torben Dvergsdal raget på første stolpe og headet inn ned i korthjørnet.
Nå ble det mye Varhaug. Vaulen ble passive og rygget bakpå, avstanden frem til Daniel Lie på topp ble lang og man fikk ikke pushet opp laget.
Dog er Vaulen gode å forsvare seg etablert. Kun en gang klarte Varhaug å tråkle seg gjennom en oransj mur med pent spill, men forsøket etter 17 minutter ble løftet over.
Så fikk man endelig noen harmonier fra The Beachboys og Daniel Lie ble felt som siste mann etter 25 minutter. Arian Ødegård fikk gult kort. Noen oransje påpekte ovenfor dommeren at et rødt kort kunne vært et alternativ.
Det påfølgende frisparket fra 25 meter sentralt i banen signert Ole Wick Henriksen, i sitt frekke fottøy, landet oppå nettaket.
Et overraskende skudd av Jakob Lye Skretting i steget fra hjørnet av boksen ble reddet av keeper før returen i det 27. minutt ble skutt over.
Den gamle skøytesprinteren, Ørjan Bergum, skaffet oss corner etter 32 minutter. Ole Wick Henriksen slo inn og både Daniel Lie og Fredrik Stray Tjaum kjempet om den samme ballen, isteden havnet den ut i returrommet til Andreas Jonassen som knallet av på direkten. Skuddet hadde fortjent en bedre skjebne, men det var dessverre for folksomt i ballbanen.
Andreas Jonassen trivdes i sin 10'er rolle og flikket smart gjennom Vegard Natland som var nær ved å bryte seg gjennom etter 38 minutter, men han ble presset utover. Han måtte derfor slå inn og keeper vant luftduellen med samme Jonassen.
Det var godt med folk på Varhaug og heldigvis var det installert terrassevarmere på tribunen for det var en beisk vind som boret seg gjennom sommerjakkene man hadde med seg.
Vaulens spill varmet vel heller ikke allverden, man fant liksom ikke helt ut av det, men man skal ha for å være livsfarlige på dødballer med presise føtter og tung luftskyts.
Varhaug hadde hatt sine småsjanser da Vaulen igjen tok ledelsen like før pause. Ole Wick Henriksen slo et flatt frispark opp i kanalen før han fikk ballen tilbake igjen fra Vegard Natland. Han dro seg innover og skjøt et ekkelt skudd som spratt rett før keeper, det ble gitt en retur som Daniel Lie kranglet forbi keeper før han skjøt i det tomme buret. Fox in the box! 1-2.

Dermed gikk man til pause med ledelse.
Vaulen var friskere helt i starten av andre omgang og hadde løftet opp laget noe.
Andreas Jonassen tredde gjennom Vegard Natland allerede før minuttet, men vår sangstjerne fra Indre Erfjord ble løpt opp.
Vegard Natland var på ferde igjen etter 50 minutter da han skar inn og skjøt over fra 16 meter, før Varhaug var nær å kontre inn like etter.
Dette ga nok grønntrøyene en boost for nå jaget de virkelig utligning. De hadde blant annet en heading mot mål etter et langt innkast, men Eric Ordaz hadde ingen problemer på forsøket etter 58 minutter.
Anker og kaptein Alexander Surdal Nilsen var også på rett sted til rett tid en rekke ganger, som etter 62 minutter da han fikk inn en viktig blokkering til corner.
Etter 68 minutter ble et oransj corner fra høyre lagt ut 45 til Andreas Jonassen, skuddet gikk i blokken og landet foran Vegard Natland som ikke fikk ladd kanonen fra åtte meter.
Nye farligheter fra Varhaug fulgte. Blant annet så vi et langt innkast sprette skummelt gjennom boksen, der var det kun å tappe inn! De hadde også en del cornere i denne perioden.
Til slutt måtte man gi etter for det store presset. Ørjan Bergum reddet et corner på streken, men ballen spratt ut i returrommet til Torben Dvergsdal som med en delikat touch satte ballen oppe i krysset til 2-2 etter 73 minutter.
Ørjan Bergum fikk så gult kort for munnbruk uten at vi er sikre på hva det ble protestert for.
Nå var det nærmest første-målet-vinner-stemning da ingen av lagene var fornøyd med uavgjort.
Vi satt hjerte i halsen på nytt etter 76 minutter da et Varhaug innlegg skled av pannebrasken til Alexander Surdal Nilsen og strøk utenfor eget mål.
Vaulen trengte friske bein, spesielt på deres høyreside hvor dem fikk til mye. En litt sliten Ole Wick Henriksen fikk lov å hvile ved å gå inn sentralt som spiss, dermed beholdt man også hans frisparkfot på banen. Isteden ofret man Andreas Jonassen slik at løpsmaskinen Erik Aasland kunne hjelpe til mer defensivt på den utsatte kanten.
Plutselig skapte Vaulen sjanser igjen. Først fluktet Alexander Surdal Nilsen et Wick Henriksen-frispark i tverrlegger og over etter 80 minutter. Hadde den gått inn hadde det vært en kandidat til årets mål.
Så slo Ole Wick Henriksen inn fra siden etter 82 minutter. Vegard Natland kastet seg frem med beina uten å rekke helt frem, hadde han stupt frem med hodet hadde han nok stanget inn fra syv meter?
Det vippet dog noe voldsomt. Varhaug pushet på lenge, men isteden kontret man og Vegard Natland ble felt på 16 meter etter 86 minutter.
Mellom keeper og Ole Wick Henriksen stod det en massiv mur med både oransj og grønt. Keeper så nok ikke tilslaget, de oransje løp vekk og ballen den gikk inn relativt midt i mål bak en paralysert keeper.

Vaulen jublet hemningsløst, men nå måtte man være beredt.
Samtidig fikk Tor Stokkeland gult kort hos hjemmelaget.
Sivert Erland kom inn for Vegard Natland etter 89 minutter. Han enorme løping på topp, samt strekk i laget hos Varhaug gjorde sitt til at vi faktisk var nær ved å snappe til oss flere baller i farlig territorium.
Vaulen kunne ha økt etter 91 minutter da en frekk Alexander Surdal Nilsen skar innover langs streken mot mål, han forsøkte å løfte over keeper som Lars Bohinen mot England i 1993, men keeper reddet. Her kunne han også ha lagt over til lagkamerater i bedre posisjon.
I et taktisk bytte ble Lars Skjelbred Nygaard byttet inn for tomålsscorer Ole Wick Henriksen etter 93 minutter.
Like etter blåste dommeren av og Vaulen hadde tatt sin andre seier for sesongen.