Den viktigste høsten
(29.07.13) Kopervik vant 1-0 mot Vaulen som nå har begge beina plantet i bunnstriden.
Dog var ikke alt bekmørkt. Man viste at man er på gang og spilte tildels oppløftende fotball.
KOPERVIK
1–0
Milenko Caceres 65 min

29. juli – Åsebøen Tilskuere: 147 – Serie – Dommer: Stian Eikesdal (Karmsund)

15. Boye Christiansen

Grunnet ferieavvikling og skader hadde Vaulen kun klar tretten spillere til dagens kamp.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz Halil Husic, Marius Fossmark, Jarle Eike, Stian Lima – Arnt Ove Ivesdal, Thomas Idsø – John Sanne, Anders Idsø, Fredrik Fossmark – Kevin Hodneland.
Vaulen tok Vikingbussen nordover og bussen ble pepret med slikkepinner av lokale gutter da man ankom Åsebøen.
Vaulen viste at dem ville være med å fighte om poeng ved å skaffe seg et corner i åpningsminuttet.
Kopervik følte seg snytt for straffe etter fem minutter, men en godt plassert dommer vinket nok riktig spillet videre.
De oransje kom bra igang og viste flotte tendenser.
Stor sjanse til hjemmelaget etter 11 minutter, men skuddet gikk heldigvis like utenfor.
Vaulen gikk rett i angrep, men skuddet fra John Sanne var ufarlig.
Stor sjanse for hjemmelaget etter 21 minutter, men keeper Eric Ordaz fikk gitt til corner.
Like etter fikk Bubacarr Sumareh gult kort.
Vaulen kriget seg til et corner etter 23 minutter. Anders Idsøs corner fant Marius Fossmark som headet halvmeteren over.
KIL kom så til en overgang, men ufarlig skudd.
Stor sjanse til hjemmelaget etter 27 minutter, men spissen nådde akkurat ikke frem.
Kampen ble preget av mye kriging på midten, ikke ulikt det motsatte oppgjøret i våres.
Slusene åpnet seg og det høljet ned, noe som kan gjøre gresskamper ufortutsigbare.
Nok en avslutning fra John Sanne, denne gang etter 39 minutter, men keeper reddet enkelt.
Like før pause leverte Eric Ordaz en kjemperedning etter en corner hjemmelaget vel egentlig ikke skulle ha fått.

GOD PLASS: Boye Christiansen og Anders Dale eneste på benken.
Vaulen uforandret etter pause. Lite skjedde de første minuttene, verken Kopervik eller Vaulen fikk det til å stemme.
Nesten for John Sanne igjen i det 56. minutt. Han fikk nesten satt frem en tå, mente også han ble tatt i den samme situasjonen.
Fredrik Fossmark ble stygt felt etter 58 minutter. Vaulen fikk frispark på midten av KILs halvdel.
Kopervik var frempå etter timen da dem fikk seg et corner.
Kopervik tok ledelsen etter 65 minutter ved Milenko Caceres.
Vegard S. Sætre fikk gult kort like etter.
Anders Dale kom inn for Jarle Eike etter 68 minutter. Arnt Ove Ivesdal gikk ned som stopper, mens Dale tok plass ved siden av Thomas Idsø på sentral midte.
Fin sjanse for Anders Dale etter 71 minutter, men skuddet gikk dessverre tilside.
Kopervik kom på farlig kontring etter 75 minutter. Dem var to mot en, utrolig at det ikke ble 2-0.
Det ville seg ikke for Vaulen som slet med å skape press selv om man lå under.
Vaulen kastet frem masse folk på tampen, men isteden kontrert Kopervik. Eric Ordaz reddet mesterlig etter 90 minutter.
Fire minutter ble lagt til, men det hjalp ikke og Vaulen måtte reise hjem uten poeng for sjette gang på syv mulige.