Fra 0-1 til rekordseier
(29.08.14) Vaulen vant i kveld hele 9-1 mot Austrått. Det er den største seieren Vaulen har hatt på dette nivået i moderne tid.
I 2001 slo man Nærbø 8-0 og i 2005 var det Havørn som fikk unngjelde samme siffre!
Det var dog jevnt lenge og Austrått ledet sågar kampen.
9–1
AUSTRÅTT

18 min
Yngve Hagen
Jimmy Jonevret
31 min
Ole Wick Henriksen (Idsø)
42 min
Selvmål (Natland)
55 min
Amar Kotlica
64 min
Amar Kotlica / Selvmål
72 min
Thomas Monsen Haugland
84 min
Jon Nessa (Wick Henriksen)
86 min
Ole Wick Henriksen
88 min
Erlend Mohus
90 min

29. august – Vaulenbanen Tilskuere: 40 – Serie – Dommer: Jan-Erik Timm (Havdur)

12. Sander Thaule

Gutama Ahmed Haji har gitt seg i klubben. Erik Løken, Thomas Idsø og Nelson Monteiro stod over. Simon Sakkestad gjorde comeback etter åtte år.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz Daniel Hadland, Simon Sakkestad, Jon Nessa, Jimmy Jonevret – Fredrik Stray Tjaum, Anders Idsø – Ole Wick Henriksen, Thomas Monsen Haugland, Vegard Natland – Amar Kotlica.
Bo Andersen hadde gått til tegnebrettet og hadde komponert en spennende miks hvor blant annet Simon Sakkestad gikk rett inn på laget.
Austrått hadde mest ball i starten, mens Vaulen virket farligt når dem vant ballen.
Vegard Natland kunne ha gitt Vaulen ledelsen etter fire minutter, men en utrusende keeper blokket for kantspilleren som var helt fri.
Ole Wick Henriksens forsøk etter 12 minutter gikk rett mot mål, men var såpass hardt at keeper med nød og neppe fikk slått over til corner.
Austråtts beste sjanse kom etter 14 minutter da Yngve Hagens innsideskudd skled like utenfor venstre stolperot.
Et par halvsjanser til Vaulen fulgte. Først Thomas Monsen noe metre utenfor fra skrått hold, deretter fikk ikke Vegard Natland utnyttet situasjonen da Austrått sov på et innkast.
Austrått tok ledelsen etter 18 minutter. Et innlegg fra høyre ble møtt av Yngve Hagen som på direkten klemte den opp i venstre kryss. En lekkerbisken!
Austråtts Kenneth Grøtteland fikk gult kort etter 21 minutter.
Vaulen som hadde en god periode rett før dem havnet under var nå inne i en svak periode. Ole Wick Henriksen blokket et Austrått skudd fra 15 meter, mens Anders Idsøs skudd gikk over.
Så balanse i regnskapet etter 31 minutter. Jimmy Jonevret vridde den i høyre skudd med sin "svake" høyrefot fra omlag 20 meter!
Erlend Mohus erstattet Daniel Hadland etter 34 minutter. Det virket som om Daniel hadde pådratt seg en strekk i låret.
Austrått beit seg fast rundt Vaulens 16 meter etter et corner i det 38. minutt, men det endte til slutt med et skudd rett på keeper Eric Ordaz.
Etter 42 minutter tok Vaulen ledelsen. Fredrik Stray Tjaum ble felt på 45 meter. Anders Idsø slo flatt ut til høyre hvor Ole Wick Henriksen klemte avgårde et skudd som spratt rett foran keeperen som ikke fikk reagert på det sleipe underlaget.
Minuttet ble lagt til før lagene gikk til pause på stillingen 2-1. Det hadde vært en jevn omgang så man var spente på hvordan det skulle gå i andre omgang...
Vaulen var uforandret etter pause, mens Austrått hadde gjort en endring.
Etter 47 minutter gikk Amar Kotlica og Vegard Natland i veien for hverandre på Ole Wick Henriksens innlegg.
Re-debutant Simon Sakkestad fikk gult kort etter 48 minutter.
Bra raid av Amar Kotlica etter 49 minutter da han rundet backen, men innlegget fra skrå vinkel trillet inn til keeper.
Simon Sakkestad var så nær å score i returen, men en hvittrøye snøt han i siste liten på Ole Wick Henriksens corner.
Eventyrlige sjanser for Vaulen nå. Amar Kotlicas skudd gikk i medspiller Natland, mens Ole Wick Henriksens frispark etter 54 minutter gikk over.
Det var derfor fortjent at Vaulen tok ledelsen etter 55 minutter, men man måtte ha hjelp da Vegard Natlands innlegg ble klønet inn i eget mål av en forsvarer fra fem meter.
Amar Kotlica satte inn returen fra et Thomas Monsen Haugland-skudd etter timen, men ble vinket av for offside.
Nå var det mye Vaualen. Thomas Monsen Haugland skjøt via en hvit til corner, mens Kotlica brystet ballen forbi keeper, men måtte se ballen skli fra han.
4-1 kom etter 64 minutter. Fredrik Stray Tjaums skudd ble blokkert og ballen havnet i beina til Amar Kotlica som var sikker!
Vegard Natland skjøt så i en hvit etter 67 minutter etter bra forarbeid av Kotlica.
Det virket som om Austrått hadde gitt opp. De stod oppe med mange mann og Vaulen hadde enorme rom å boltre seg i.
Thomas Monsen Haugland var nære på, mens Ole Wick Henriksen ikke fant ledige spillere på et legg.
Fredrik Stray Tjaum fikk så gult kort. Hans syvende som betyr nok en suspensjon!
Like etter kom Ingvald Sandvik Halgunset inn for Stray Tjaum.
Amar Kotlica økte så etter 72 minutter. Skuddet gikk via to hvite og i mål. Skuddet hadde retning mot mål og speakeren mente det var Kotlicas.
Ceu Lian Khar kom omsider inn etter 77 minutter for Vegard Natland først etter at oppmann Tollefsen hadde spurtet inn i garderoben for å finne en drakt som stemte overens med dommerkortet.
Vaulen pushet på og igjen var Sakkestad nær å få drømmecomeback, men ble hindret på en corner.
Ceu Lian Khar ble så felt på hjørnet av femmeteren etter 82 minutter, men fikk gult kort for filming. Det var mange uenige i.
Så skulle det renne inn. Kotlica fant Monsen som ordnet corner. Jonevret slo kort til Khar og fikk den tilbake, innlegget ble headet ut til Thomas Monsen Haugland som drylte inn. 6-1.

Khar skaffet et nytt corner. Ole Wick Henriksen slo langt og fant Jon Nessa på andre stolpe, headingen gikk via tverrleggeren og ned inn over streken. 7-1 etter 86 minutter!

En svak klarering av keeper gikk i beina på Ole Wick Henriksen som på frekt vis lobbet over keeper fra 25 meter. Hans sjette mål på fire kamper!

Erlend Mohus fastsatte sluttresultatet til 9-1 da han med venstra satte ballen kirurgisk i venstre vinkel!

Amar Kotlica ble så felt i boksen, men igjen ble han snytt av dommerstanden. Da han så to minutter på overtid ble annulert for sitt andre offsidemål kokte det over for toppscoreren som hadde noen ord til linjemannen og ble belønnet med gult kort.
Vaulen vinner 9-1, men med moralen til Austrått forstår man hvorfor dem ligger aller sist.
Vaulen vant 10-2 mot Staal 2 i 2011, men det var i 4. divisjon. Sist man vant i serien med større differanse var i 1999 da man slo Riska 9-0 også det i 4. divisjon.
Vaulen største seier noensinne var 14-0 mot Åmøy i 1969.
Neste fredag er det Sandnes Ulf 2 som venter på bortebane.